want simpel is veel leuker!
simple thoughts hondenhok candy verlicht
CandyDog

Hondenhok van Candy – zelfmaken

Candy heeft natuurlijk haar eigen plekje in huis, die hebben we zelfgemaakt onder de trap. 

Onder de trap zat al een soort van kast, waar zelfs netjes laminaat in lag. We hebben een gedraaide trap (eh, hoe heet zo’n soort trap eigenlijk? Twee keer een kwart naar rechts en je bent boven). In ieder geval is er in de hoek onder de trap een heerlijk plekje over om een hondenhok te maken.

Om het hondenhok af te maken heeft vriendlief de zijkanten netjes dicht gemaakt, hier liepen namelijk wat draden en een waterleiding. Daar moet natuurlijk niet aan geknaagd worden! Aan de rechterkant zit een klein deurtje om toch bij de waterleiding te kunnen. Het hok is geverfd in een grijze kleur van de Action, zowel de trap als de wand. Aan de bovenste 2 traptredes hangen druk lampjes (led, zelfklevend en op batterijen) makkelijk bij het schoonmaken of als gezellig lampje.

De onderkant van de trap was donkerbruin en de wanden gewoon hout, wat een beetje schuren en een likje verf al niet kunnen doen! De voor foto is niet zo bijzonder, maar de eindfoto’s show ik natuurlijk graag!

simple thoughts hondenhok candy

De kastdeur is eruit gehaald en er is een hek als deur geplaatst. Het is de bedoeling dat als ze groot genoeg is (en het niet meer leuk vind om haar tandjes ergens in te zetten) dat ze gewoon los in de kamer kan en dan gaat het hek ervoor weg. Voor het geval ze niet meer weet hoe ze heet hangt er een letterslinger boven de deur met haar naam, hahaha.

simple thoughts hondenhok candy lampStiekem foto’s maken van “haar” hondenhok kan natuurlijk niet, mevrouw moet even aan dit artikel meewerken en netjes in haar hok gaan liggen met haar knuffel (die ik niet zo heb neergelegd).
Links naast haar hok staat een draadmand (Action) met een dekentje en haar speeltjes. Aan de rechterkant staat haar voerbak en waterbak, op een placemat want Candy snapt nog niet zo goed hoe ze zonder spetteren en uitgebreid slobberen moet drinken… Serieus Candy, lik je smoeltje af na het drinken!

simple thoughts hondenhok candy benchEen lekker kussen op de grond en een Candy die er niks van snapt.

Het idee voor dit hondenhok kwam ik trouwens ooit tegen op Pinterest, waar er ook verschillende te vinden zijn die een duidelijke uitleg geven om zelf een hok te maken onder de trap (als die er dus nog niet zit). Snuffel dus eens op Pinterest als je zelf zo’n hondenhok wil maken! 😀

simple thoughts hondenhok candy speelgoedkistWat doe je? Waarom maak je foto’s van mijn speeltjesmand?! Oeeeh gaan we spelen?!

simple thoughts hondenhok candy verlicht

 

Lieve Candy is volgens mij wel heel blij met haar plekje, ze ligt er graag in. Wel moet haar knuffel er altijd bij, hihi..

Liefs, Anne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge