Kaarsjes in een mooie glaasje, leuk om voor iets anders te gebruiken als het kaarsje op is. Alleen hoe kan je het overgebleven kaarsvet het makkelijkst verwijderen uit het glas?
De zomer is nog niet officieel voorbij, maar het wordt al wel sneller donker. Voor mij betekent het dat ik het dan weer tijd vind om kaarsjes in huis aan te steken. De geurkaars van Hema is bij mij al op. Ik vind het alleen zonde om het glas weg te gooien. Dit kan best voor iets anders gebruikt worden. Maar hoe kan je het overgebleven vet het makkelijkst verwijderen uit het glas? We kunnen natuurlijk gaan schrapen met een mes, maar het is zonde als er krassen komen. Waarom zoveel moeite doen als het veel makkelijker kan? Op internet lees ik twee opties die mij wel wat lijken: koud VS warm.
Kaarsvet verwijderen – koude manier
“Plaats de glazen houder met kaarsvet in de vriezer en wachten maar. Zo’n twee uur moet voldoende zijn. Het kaarsvet zal krimpen en kan zo uit de houder gehaald worden.”
Wauw, dit klinkt heel simpel, omdat je in de tussentijd dat de kaars in de vriezer ligt wat anders kunt doen. Helaas gaat het in werkelijkheid bij mij anders. Het vet is gebarsten, maar zelfs met een vork lukt het me niet om het kaarsvet eruit te schrapen. Alsof het vast gevroren zit. Vol goede moed maar de tweede optie proberen.
Kaarsvet verwijderen – warme manier
“Vul de glazen houder met gekookt water, wachten en klaar. Je zult meteen zien dat het kaarsvet meteen zal smelten. Heb je een grotere houder en meer kaarsvet, dan zul je waarschijnlijk nog iets langer moeten wachten tot je resultaat ziet. Is het water afgekoeld, dan gooi je het water weg en blijven er kleine losse stukjes kaarsvet achter die er je zo uit kan halen.”
Alleen nog schoonmaken en klaar! Yes, dit werkt dus echt goed.
Beide manieren klinken dus simpel, helaas werkt het (bij mij) niet om de kaars in de vriezer te zetten. Ik heb het zelfs een nacht in de vriezer laten liggen om te kijken of dat zou helpen. Gelukkig werkt het gekookte water meteen. Dit ga ik dus vaker doen.
Nu kan er dus iets anders gedaan worden met de glazen houder. Stop er bijvoorbeeld een leuk washi waxinelichtje in!
Liefs, Sharon
Pingback: DIY - Washi waxinelichtjes - Simple Thoughts