want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-woefblog-simpel-hondenzwembad
CandyDogHond

Simpel hondenzwembad

De meeste honden zijn wel gek op water en zeker met dit warme weer, maar niet iedereen heeft een zwembad in de tuin. Gelukkig is dat simpel en goedkoop op te lossen.

Mijn hond Candy maak je super blij met water. Een koukleumpje in de winter en waterrat in de zomer. In elke plas en modderpoel word lekker gestampt, gerend, geplonsd en soms zelfs gerold. Als het water diep genoeg is vind ze het ook leuk om echt te zwemmen.

In de tuin hebben we helaas geen zwembad, iets met een klein beetje ruimte gebrek, maar in de zomer wil ik haar wel wat verkoeling geven. Honden kunnen hun warmte namelijk kwijt door te hijgen en via hun pootjes, dus lekker met de voetjes in een badje is dan heerlijk! Lees voor meer tips bij warm weer deze do’s en don’ts op het Woefblog.

 simple-thoughts-woefblog-schelp-hond-simpel-hondenzwembad

Daarom hebben we een schelp aangeschaft, je weet wel zo’n kinderzwembad/zandbak in schelpvorm van hard kunstof met deksel. Je hebt ze in roze en blauw. Roze vond vriendlief helaas niet zo’n goed idee dus wij zijn toch maar voor blauw gegaan. Ze zijn vanaf €16 tot €35 verkrijgbaar, maar speur marktplaats eens af daar staan er genoeg op. Deze heb ik gevonden voor maar €5! Ze zijn ook makkelijk te bestellen via Bol.
Je kunt natuurlijk ook gaan voor een opblaasbare variant, maar met die harde nageltjes ben ik bang dat ik dan om de zoveel tijd een nieuwe kan kopen.
Mevrouw kan nu heerlijk pootje baden, ze doet dat ook graag! Zodra de tuindeur open gaat rent ze naar haar schelp om te drinken (alsof haar waterbak alleen maar vies water heeft) en om er lekker in rond te plonzen. Iets wat ik niet op camera krijg, maar wat ze wel graag doet is belletjes blazen. Ze gaat dan met haar neus onder water en dan is het zwembad opeens een bubbelbad.
simple-thoughts-woefblog-simpel-hondenzwembad
Ze zit er ook graag in en ik bedoel dan echt zitten. Sommige honden vinden het ook lekker om er in te liggen, dat heeft Candy nog niet gedaan, maar misschien komt dat nog! Ze heeft laatst al wel in een diepe modderplas gelegen, ik heb liever dat dat in schoon water gebeurd, maar oké ze had het erg naar haar zin.
Weet je niet zeker of je hond erin gaat of heeft je hond niks met water? Probeer dan eens wat leuke speeltjes in het badje te gooien en zorg dat je hond er wel in moet stappen om die te pakken. Zet hiervoor de schelp bijvoorbeeld in een hoek of zet er wat spullen tegenaan. Dwing je hond niet, maar laat het hem lekker zelf uitzoeken.
simple-thoughts-woefblog-simpel--schelp-hondenzwembad
Je kunt ook samen spelen in het badje. Je kunt natuurlijk apporteren en de bal of stok in het zwembadje gooien. Leg eens wat snoepjes op de bodem en laat je hond lekker speuren in het water. Ook leuk: leg meerdere ballen in de schelp, gegarandeerd plezier voor de ballen fan 😉 .
Heb jij ook een zwembadje voor je hond?
Liefs, Anne

Join the discussion

 1. monique

  Leuk !!! Wij hebben er ook één ! Via marktplaats gekocht en idd ook een harde, prachtig vind onze Joep het ! Ik gooi er ook wel eens ijsklontjes in die hij dan probeert te pakken 🙂 En zijn bal erin vind hij ook leuk…
  hij vind het leuk om in het water te ‘graven’ . En bij hem is ook al het water lekker behalve dat uit de drinkbak hoor 🙂

  • Anne

   Oh, zo leuk hoeveel plezier ze daar mee kunnen hebben he? De ijsklontjes ga ik ook eens proberen..

 2. Yvonne

  Leuk! Mijn hond kiest ook altijd ander water dan water uit zijn drinkbak, heel vreemd eigenlijk he.
  Goed idee om er eens koekjes in te leggen of ballen, ik zie het al voor me wat er dan gaat gebeuren 🙂

  • Anne

   Ja, al doet het me altijd denken aan het olifantje uit Tarzan: is dit water wel hygiënisch?! Benieuwd of jouw hond het ook zo leuk vind, Yvonne!

 3. Janske

  Wat slim zeg! Wij hebben er twee voor dochterlief…trouwens gekocht bij de Action voor €5,- per stuk.

 4. Esmeralda

  Haha die hond van mij moet niets van water hebben, wat ik weleens doe wanneer het zo heet is, haar pootjes in een bak water later afkoelen. Ik hou haar dan net zo vast dat net haar pootjes even in het water bungelen.

  • Anne

   Candy is echt dol op water (en vies water en modderig water, het is net een varken). Slim om haar zo toch even te laten afkoelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge