want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-waarom-je-hond-je-aankijkt-tijdens-het-schijten
CandyDog

Waarom kijkt je hond je zo dom aan tijdens het poepen?

Is het jou ook wel eens opgevallen dat je hond bij de grote boodschap je een beetje dom aankijkt of aan het staren is? Waarom doen honden dit?

Na veel gesnuffel en gedraai kromt je hond eindelijk zijn rug om een mooie drol te draaien, je zou verwachten dat hij lekker om zich heen gaat kijken, maar vaak kijken ze je indringend aan.

Nee, het is niet uit schaamte voor de stank (al zou dat best wel eens mogen) of dat ze aan willen geven dat we wel wat meer privacy mogen tijdens het schijten, want wie wil er nu bekeken worden als je rustig probeert te schijten? Ik denk dat wij dan ook dom terug zouden kijken. Misschien is het wel omdat ze toestemming vragen voor het uitgekozen plekje of hopen op een beloning. Nee, het is iets heel anders.
Vroeger moesten honden/wolven erg alert zijn, maar tijdens de grote boodschap is dat erg moeilijk. Ze kunnen dan namelijk niet snel vluchten. Eigenlijk is het voor honden een hele kwetsbare houding: gekromde rug en de pootjes dicht bij elkaar. Ik weet niet of jij het weleens geprobeerd hebt, maar probeer dan maar eens te rennen voor je leven!

simple-thoughts-hond-aankijken-tijdens-poepen

Gelukkig leefden ze in een roedel en daar vertrouwd jouw hond nog steeds op. Jep, op dat moment ben jij niet meer dan iemand die op wacht staat. Als jij plotseling een gekke beweging maakt geef je aan dat er gevaar aankomt en zal je hond niet verder gaan met schijten. Daarom stoppen ze ook snel met poepen als er een andere hond aankomt of jij maakt een rare beweging, zoals voor dit artikel een foto proberen te maken. Die missie is dus niet geslaagd, zowel bij mij als bij Candy niet, hahaha.

 

Sommige honden kruipen liever de bosjes in, dit is natuurlijk ook een veilige plek en er zijn natuurlijk ook honden die het geen drol uitmaakt of jij op wacht staat of niet. Ze keren je vaak de rug toe, dit is ook een teken dat ze het allemaal wel vertrouwen.

simple-thoughts-woefblog-hond-poepen
Candy kijkt me meestal met grote ogen aan, voor de sier geef ik altijd maar een knikje want het voelt toch altijd een beetje gek hoe ze met een domme blik aan het staren is. Een knikje van “toe maar, ik houd de wacht” en stiekem ook een knikje van “eindelijk, je hebt het perfecte plekje gevonden.” Daarna kijkt ze meestal rustig om zich heen en geniet ze van het uitzicht, zo heb ik de tijd om toch stiekem een foto te maken.  ?

 

Kijkt jouw hond je ook altijd zo indringend aan tijdens het poepen?

 

Dit artikel is geschreven voor Woefblog

Leuk artikel, maar geen zin om te reageren? Klik dan op het hartje hieronder! 

Join the discussion

 1. Anne - Ditisanne.nl

  Haha, wij hebben geen hond maar onze kat kan er ook wat van. Normaal doet hij het op de bak, wat natuurlijk ontzettend veel herrie maakt. Maar o wee, als je hem hardop uitlacht als hij er uit komt, dan is hij echt zwaar beledigd!

  Hetzelfde als hij het in de zomer bij uitzondering in een hoekje van de tuin doet (waar ik hem dus kan zien zitten): als ik dan hardop roep dat ik het geen goed idee vind, kijkt hij ook echt heel boos terug en loopt dan geïrriteerd weg. Om vervolgens beledigd met zijn rug naar me toe te gaan zitten…

  • Anne

   Hahaha, katten kunnen zo snel beledigd zijn! Geweldig! Het zijn soms net mensen, die beesten 😉

 2. Nina

  Haha die van mij kijkt soms ook zo debiel! Echt op z’n honds 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge