want simpel is veel leuker!
simple thoughts make-up basics concealer 1
BeautyMake-up

Concealer | Make-up basics

Concealer, sommige kunnen niet zonder en andere knipperen nu een paar keer extra met hun ogen: Wat is concealer nou weer en hoe gebruik je dat? Geen paniek, ik leg het je allemaal uit!

Met make-up basics gaan we een heleboel make-up producten af: concealer, foundation, poeder, lipstick, oogschaduw en nog veel meer! Wat is het uberhaupt? Welke soorten zijn er allemaal? Hoe gebruik je het en welke kun je het beste kiezen? Vandaag is de concealer aan de beurt.

Het allerbelangrijkste om te onthouden met make-up is dat niks moet, je mag doen en dragen wat je zelf prettig vind.

Foundation

Concealer gaat bijna hand in hand met foundation. Foundation of fond de teint is een huidskleurige, meestal vloeibare basis om lichte oneffenheden te vervagen en je gezichtskleur te verbeteren. Heb je voldoende aan een foundation, dan is dat prima! Heb je toch een grote puist midden op je voorhoofd, kringen onder je ogen of is alleen foundation niet voldoende dan hebben we altijd nog een plan B…

Concealer

Dit is een extra geconcentreerde foundation. Dus extra dekkend en precies goed om sommige plekjes wat extra te camoufleren. Dit gebruik je ook altijd plaatselijk. Denk aan puistjes, kringen, pigmentvlekken of andere oneffenheden en is dus niet geschikt voor je hele gezicht!

Concealer breng je onder of over je foundation aan of natuurlijk allebei als het zware geschut nodig is. Gebruik je geen foundation dan gebruik je de concealer over je dagcrème. Onder je foundation breng je concealer aan als het een andere kleur concealer is (daarover zo meer) of als het een compacte concealer is. Over je foundation mogen de lichte concealers. Deze formules zijn namelijk redelijk dun. Ga je hierover je foundation aanbrengen veeg je de helft alweer weg, dat is natuurlijk zonde!

Verschillende concealer varianten

simple thoughts make-up basics concealer
Compacte concealer
, een stevige en vaste crème. Meestal in een potje of in lipstickvorm. Erg dekkend en goed geschikt voor het wegwerken van vlekjes, maar niet voor onder de ogen! Erg fijn als je een vette huid hebt.

Vloeibare concealer, ziet eruit als vloeibare foundation alleen iets dikker en dekkender. Deze concealer is perfect voor onder de ogen, maar ook voor plekjes en heeft een lichte tot medium dekking. Vooral voor een droge huid is deze vorm prettig in gebruik. Ze zijn er in een “lipgloss” variant met spons applicator of een kwastje met draaisysteem variant. Regelmatig krijg ik klanten terug in de winkel dat hun concealer met draaisysteem het niet doet. Blijf wat langer draaien, na een tijdje komt er echt wel wat uit.

Poeder concealer, je komt het bijna niet tegen, maar het bestaat toch echt: concealer in poedervorm. Vooral minerale merken werken hier graag mee. Geschikt voor zowel onder de ogen als op oneffenheden.

Highlighter, ook een highlighter (zonder glitters) wordt als concealer gebruikt, of eigenlijk een glanzende concealer wordt ook wel als highlighter gebruikt. Hoe je het ook went of keert: dit is een glanzend product in vloeibare of poedervorm, wat gebruikt wordt om extra licht in je make-up aan te brengen. Door dit bijvoorbeeld lichtjes onder de ogen aan te brengen krijg je een frisse uitstraling. Er zijn ook mengelmoesjes te koop: concealer en highlighter in 1. Een heel licht dekkende concealer met glans. De meest bekende is wel de “Touche eclat van YSL”, gelukkig zijn hier ook goedkopere varianten van te vinden.

De kleur

De zoektocht naar de perfecte kleur kan lastig zijn, vraag hulp, die mensen in de winkels staan er niet voor niets. Een tint lichter dan je eigen huidskleur is het mooiste, hetzelfde als je huidskleur mag ook, maar nooit donkerder!

Verder bestaan er nog groene, roze, oranje, blauwe, lila en gele concealers. Het klinkt heel gek, maar deze werken juist heel goed. Dit komt omdat ze de tegenovergestelde kleur zijn van de plekjes die je wilt wegwerken. Over deze concealers moet nog een huidskleur komen. Vandaar dat ze vaak onder de foundation gebruikt worden. Hierover kan natuurlijk ook een huidskleurige concealer aangebracht worden. Lila, blauw en oranje kom je niet zo vaak tegen in de winkels. Oranje wordt vaak al gemengd tot een perzik kleurtje en is dus wel als perzik variant verkrijgbaar.

simple thoughts make-up basics concealer kleuren correctieGroen, Voor rode plekjes als puistjes of kleine adertjes, maar ook voor snel rood wordende wangen.
Roze, voor kringen onder de ogen of aders, of iets met een blauw/groenige gloed. Vooral voor een lichte huidskleur.
Geel. De gele concealer is de middenweg, deze doet het goed bij kringen, maar ook voor rode plekjes.
Oranje, voor kringen onder de ogen.
Blauw, heft rode en oranje plekjes op.
Lila, om een geel-groene gloed weg te halen, bijvoorbeeld van blauwe plekken.

 

Concealer aanbrengen

Neem een beetje concealer op je kwast of vinger en stip het plekje aan. Klop dit voorzichtig in de huid. Niet vegen, maar rustig kloppen. Eventueel kan er een tweede laag aangebracht worden. Zorg ervoor dat de randen van het plekje goed vervaagd zijn, zo wordt het mooi natuurlijk.

Om wallen (verdikkingen onder je ogen) weg te werken breng je met een kwastje concealer aan op het donkere gedeelte van de wallen en vervaag het goed. Meestal is dit een donkere streep en dit is het “lage” gedeelte van de wallen, eigenlijk een soort diepe rimpel. Breng NOOIT concealer aan op het hoge gedeelte van de wallen, zo vallen ze namelijk alleen maar meer op.

Frisse oogopslag en kringen wegwerken? Breng dan eerst concealer aan en dan een highlighter eroverheen. Tadaaa fris en fruitig!

 

Gebruik ik concealer elke dag? Niet elke dag, maar wel veel. Een puistje of vlekje hier en daar vind ik niet zo erg. Kringen onder de ogen vind ik wel vervelend, dus daar gaat een likje concealer op! Zelf gebruik ik het liefste een concealer met een gele ondertoon, iets lichter als mijn huid. Ook een highlight-concealer vind ik erg prettig om er wakker uit te zien.

Heb je nog vragen over de concealer? Of iets wat je graag wilt lezen in make-up basics? Laat het mij weten! Laat hieronder een reactie achter of mail naar anne@simplethoughts.nl

 

Veel plezier met plekjes, puistjes en kringen wegwerken!

 

Liefs, Anne

 

Join the discussion

  1. Pingback: Foundation l Make-up basics - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge