want simpel is veel leuker!
finding nemo bruce
DisneyLove

Disney levenslessen – Finding Nemo

Ik denk dat jullie nu wel door hebben dat ik best wel een beetje heel erg gek ben op Disney. Disney is gewoon leuk! Het allerleukste is dat je er ook nog eens een heleboel van kan leren, niet alleen van die wijze meneer Walt (hallo rijke meneer Disney), maar ook van de Disney films zelf. In elke film zitten namelijk wel weer een boel levenslessen verwerkt.

We gaan in ieder geval wat leuke films af met de “Disney levenslessen” enne dit zijn toch ook wel de must-sees van de Disney collectie. Ik zal niet zeuren dat je ze eigenlijk allemaal moet kijken, want dat zijn er best veel, maar eigenlijk zou je dat moeten doen. Je moet maar zo denken: het houdt je jong en is leuker, beter, gezelliger, grappiger en goedkoper dan een anti-rimpel crème 😉

Levenslessen in Finding Nemo

1 van mijn lievelings Disney-films is Findig Nemo. Het verhaal over een visje die “ontvoerd” wordt, een vader die op zoek gaat naar hem en geholpen wordt door de allerschattigste vis die er is: Dory. Van deze film kunnen we echt een heleboel leren, de levenslessen van het schattigste visje ever heb ik voor je op een rijtje gezet.

 

Have the courage to touch the butt

finding nemo levenslessen

Nemo werd erg beschermd opgevoed door zijn vader, logisch als je vrouw vermoord woord door een enge vis en de enige zoon die het overleefd er een minder goed werkend vinnetje aan heeft overgehouden. Als Nemo er weer door zijn vader op gewezen word dat hij minder goed kan zwemmen dan andere visjes, wil Nemo zichzelf bewijzen. Hij zwemt naar de boot en raakt hem zelfs aan (woaaah super stoer). De wijze les is niet dat je niet naar je ouders moet luisteren, maar dat het ook heel goed is om genoeg moed te verzamelen. Dus als je iets toch wel erg moeilijk vind om te doen, denk dan aan Nemo die met z’n “lucky fin” toch de boot aan geef geraakt!

Just keep swimming

Sowieso, als je aan het zwemmen bent kun je ook maar beter doorgaan met zwemmen. Dus wat doe je als het even tegenzit? Doorzwemmen! Vergeetachtige Dory is een wijze vis, want zo is het natuurlijk in het leven ook. Geef niet op, maar zwem/leef vastberaden door. Als Dory het kan, kunnen wij het ook!

No ocean is too large to cross for the ones you love

Ook al moest hij er de halve wereld voor overzwemmen, Papa Marlin wilde zijn zoon terug vinden. Daar is een heleboel moed en doorzettingsvermogen voor nodig. Gelukkig was Dory er voor het stukje “extra vastberaden doorzetten.”

Dont judge a shark by it’s teeth

finding nemo bruceDe haaien Bruce, Chum en Anchor zien er natuurlijk erg eng uit en in sommige gevallen moet je natuurlijk je gevoel volgen en vluchten voor enge dingen (ik krijg nog steeds nachtmerries van die vis met de lange tanden en dat lampje op z’n kop), maar in het geval van de haaien worden het uiteindelijk goede vrienden van Marlin en Dory. Dus ga niet af op het uiterlijk en vergeet niet: fish are friends not food!

I look at you and I’m home

Ahh, dit vind ik zo’n zielig en lief stukje. Dory, die niks kan herinneren van haar familie, vrienden of überhaupt wat ze 5 minuten geleden heeft gedaan, weet wel wat ze voelt als ze bij Marlin is. Ze voelt zich thuis en zo moet echte vriendschap voelen. Dat je je zo veilig en goed voelt bij iemand, zo goed als thuis!  

A smile will get you pretty far

finding nemo dory disney

Dory is tegen iedereen even aardig en vriendelijk. Dit komt goed van pas bij de schol vissen, die Dory willen opvrolijken, maar Marlin heeft geen zin in deze gezelligheid en wil alleen maar de weg naar Sydney weten. Die vissen willen Marlin niet helpen, wel plagen. Dory vraagt het netjes en met een glimlach en ze geven graag een uitleg. Met vriendelijkheid kom je een heel, heeeel eind!

 

Ken je Finding Nemo nog niet? Dan moet je hem echt kijken! Het is gewoon een hele leuke film. Het allerleukste is dat deel 2, Finding Dory, ook geweldig is en daar heb ik natuurlijk ook de levenslessen van op een rijtje gezet!

 

 

Ja, nu moet je wel Finding Nemo kijken als je die nog niet kent, anders ben je nog niet klaar voor Finding Dory  

Liefs, Anne


Join the discussion

 1. Monique Knol

  Geweldig stukje Annie! Ben het helemaal met je eens, veel goede wijze lessen!

 2. Linda

  Disney is <3 en hoort bij je opvoeding. Mijn dochters zijn vernoemd naar Disney prinsessen en zelf heb ik de sterren van Peter Pan op de buitenzijde van mijn linker pols getatoeëerd staan. De films kijk ik nog steeds met net zoveel liefde en overgave als ik deed toen ik een klein meisje was en volgens mijn kinderen lijk ik op Belle. Wat kun je je nog meer wensen 😉

  • SimpleThoughts

   Haha dat ben ik helemaal met je eens, Belle! ? Wat moeten we zonder Disney?! Ik ben wel jaloers op je dochters, hoe heten ze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge