want simpel is veel leuker!
Disney

De mooiste instrumentale Disney muziek

Vind je ook dat de muziek van Disney altijd zo goed bij de films past? Behalve leuke liedjes zijn er ook prachtige instrumentale varianten. Ik zet de mooiste instrumentale muziekstukken voor je op een rij.

Laatst kwam ik een pianist tegen op Youtube en potverdorie ik was helemaal betoverd door het pianospel van deze meneer (Joep Beving). Normaal ben ik niet zo van de klassieke of instrumentale muziek, maar hij maakt Neo-Klassieke muziek. Dit is een soort dromerige variant van de klassieke muziek. Ik wist niet wat het was, maar ik vond het in ieder geval erg mooi. Het doet mij denken aan de prachtige instrumentale muziek van Disney films. Daar kwam de inspiratie voor dit artikel vandaan, want als er ergens mooie muziek te vinden is, dan is dat bij Disney!

 

Disney

Laten we beginnen bij het begin. Het stukje dat Tinkerbell vliegt naar het Disney logo. Bij mij werkt dat echt betoverend. Ik draai nog even op mijn plek om zeker te weten dat ik lekker zit en de magie kan beginnen. 😀 Had ik al verteld dat ik best wel Disney fan ben?

 

Pirates of the Caribbean

Niet alleen in de tekenfilms zit mooie muziek. Ook in de “echte” films zoals Pirates of the Caribbean zitten prachtige stukken. Hans Zimmerman, de componist van deze stukken kan echt prachtige muziek maken. Hij heeft een heel rijtje aan filmmuziek op zijn naam staan waaronder Pearl Harbor, Madagascar en Kong Fu Panda.

 

Brother Bear

Oké, Dit is een beetje valsspelen, want er wordt wel in gezongen. Ik heb alleen geen idee wat ze zingen. De versie zonder het koortje is ook erg mooi, die zit alleen niet helemaal in de film en kon ik niet vinden op Youtube.

 

Mulan

Naast dit mijn Disney lievelingsfilm is, vind ik dit ook een prachtig stuk in de film. Eigenlijk word er niks verteld, maar toch weet je precies wat Mulan denkt en dat vind ik heel knap. Van zielig zijn en niet weten wat ze moet doen tot een beslissing maken en haar haar kortwieken (ieks!). Go Mulan! Hak ze in de pan!

 

Frozen

DIT LIEDJE! Zo betoverend en magisch mooi. Ik kan dit liedje echt zo vaak luisteren. Je moet je voorstellen dat je op een prachtige weg in Oostenrijk of Zwitserland rijd en dan opeens gaat het sneeuwen en zie je de boompjes langzaam wit worden. Oké, technisch gezien wordt er ook in dit liedje “gezongen”, maar deze moest er echt in. Net zoals die van Brother Bear en ja, ik weet dat dit blogartikel eigenlijk over instrumentale liedjes zou gaan, maar luister gewoon even naar dit prachtige nummer..

 

Belle en het Beest

De start van Belle en het Beest is zo sprookjesachtig. Je wordt gelijk nieuwsgierig naar deze film (ja, zelfs als je hem al heel, heel vaak gezien hebt).

 

Peter pan – return to Neverland

In deel twee van Peter Pan zit een prachtig stuk. Ik weet zeker dat je hier wel wat in kunt herkennen het is namelijk een instrumentale mix van allerlei Peter Pan liedjes. Van “Haak die is een zeekoe” tot “de tweede ster van de rand.”

 

Brave

Alleen door de muziek weet je al dat je naar Brave kijkt (of in welk land het zich afspeelt). Dit is trouwens ook met Alladin zo, maar die muziek vind ik toch iets minder mooi. Begin trouwens met dit liedje bij 1 minuut, daarvoor is het wat saaier..

 

De Leeuwenkoning

Pak de tissues er maar vast bij want bij de eerste muziekklanken van dit stuk krijg ik de tranen al in mijn ogen. Ik zie helemaal niks meer als kleine Simba Mufasa vind en onder zijn arm kruipt. Snif-snotter-snif! Het liedje heet “to die for” en is gecomponeerd door Hans Zimmer. Jep, de man van de Pirates muziek.

 

De kleine zeemeermin

Ook bij de kleine zeemeermin weet je door de muziek gelijk dat je in de onderwaterwereld bent beland. Zelfs zonder te kijken weet ik precies het moment wanneer je de zeemeerminnen en -mannen ziet.

 

Finding Nemo

Dit stuk hoor je net nadat Marlin lieve Dory heeft ontmoet. Zij zal hem wel even de weg wijzen. Terwijl ze vlug doorzwemmen wordt de muziek ineens rustiger en dan hoor je dat Dory het ineens een beetje spannend vindt. Wie is die vreemde clownvis die achter haar aanzwemt?!

 

Ben je trouwens benieuwd naar de wijze levenslessen die je kunt leren van de Disney films? Je kunt ze vinden bij de Disney levenslessen op Simple Thoughts:

 

Wat is jouw favoriete Disney instrumentale muziekstuk? Ik ben benieuwd!

 

Liefs, Anne

Join the discussion

 1. Linda

  Wat een mooie lijst heb je gemaakt! Ik vind zelf de muziek van de Lion King inderdaad erg mooi. Bij het stukje dat Mufasa dood gaat ben ik ook altijd aan het huilen…

 2. Roelina

  A-M-E-N! Vooral de muziek van Brave vind ik prachtig! En natuurlijk ook van de Lion King, tranentrekkers!

  • Anne

   Jaaa, Brave is zo mooi he? En de Lion King. En alle andere die ik genoemd heb. Oké, gewoon alle Disney muziek, haha!

 3. Will

  Eigenlijk vind ik alle muziek van Disney heel erg mooi en iets magisch hebben.
  Een favoriet heb ik niet.
  We zijn een paar keer met de kinderen naar Disneyland Parijs geweest en als je daar dan naar binnen gaat, word je helemaal betoverd door de muziek. Je voelt je dan weer helemaal kind.

  • Anne

   Dat ben ik helemaal met je eens, Will! Zowel over de muziek als de Disneyland magie. Ik zou zoooo graag een keer naar Disneyworld gaan.. Al ben ik ook tevreden met nog een keertje Disneyland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge