want simpel is veel leuker!
DIY

DIY – Slingers

Simple Thoughts - diy slingersMet een verjaardag of een andere (feest)gelegenheid hou ik er van dat er slingers en ballonnen hangen. En nu ben ik de standaard slingers al een beetje zat. Ik wil graag wat nieuws en als het kan moet het ook nog eens origineel zijn.

Voor de versiering in huis bij een bruiloft heb ik zelf een slinger gemaakt. De varianten in de winkel vond ik niet leuk of bij ze passen. Deze slinger is simpel om te maken en is net wat origineler dan de standaard slingers.

 

Wat hebben we nodig?

  • Gekleurd papier (in mijn geval kleurstalen van de bouwmarkt)
  • Potlood
  • Schaar
  • Naaimachine

 

Bedenk een leuke tekst die je op de slinger wilt hebben. Ik heb gekozen voor: OMG, they said yes. Of knip leuke vormpjes uit.

De letters heb ik net zo groot als het papier. Dus voor deze slinger had ik 14 gekleurde papieren nodig, hierop schrijf je de letter met een potlood en dit knip je uit.
Wanneer je alle letters uit hebt geknipt kan je alles aan elkaar naaien. Let er op dat je bij elke letter evenveel ruimte overhoudt, anders wordt het niet zo mooi. Laat na elk woord meer ruimte over of net als wat ik doe: een hartje er tussen.

Wat nog belangrijk is: laat een stuk garen aan het begin en aan het eind, zodat je nog een optie hebt om er een knoop in te leggen en het op kan hangen. Of als je goed bent in naaien, kun je een mooi lint aan het begin en eind naaien. Let er op dat je genoeg ruimte over laat tussen de letters. In mijn geval zie je dat de letter H is gekreukeld.

Liefs, Sharon

SimpleThoughts DIY slingers 1SimpleThoughts DIY slingers 2

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge