want simpel is veel leuker!
Sneakers en Hakken deel 2
BeautyVerzorging

Verzorging na de zomer

Sneakers en Hakken deel 2

De tweede editie van Sneakers & Hakken is er. Het Apeldoornse magazine voor vrouwen, over vrouwen en door vrouwen. Super dat ik er aan mag meewerken! Deze keer schrijf ik over verzorging voor je lichaam na de zomer.

Wil je meer weten over allerlei soorten verzorging en welke soort nou geschikt is voor jouw huid? Dan is dit artikel ook interessant: Lichaamsverzorging – help! Wat moet ik smeren?!

Hieronder de tekst van het artikel, aangezien dat net wat makkelijker leest dan een foto.

 

Zon, zee en strand! Het klinkt heerlijk, maar het is wel een aanslag voor je huid

UV-stralen, zout en wat dacht je van de warmte? Je huid kan wel wat extra verzorging gebruiken. Voordeel is dat je gebruinde huid dan ook langer mooi blijft! Smeren, smeren, smeren zul je denken, maar er zijn nog meer dingen die je kunt doen.

Laten we beginnen bij de douche. Met scrubben verwijder je de dode huidcellen en maak je de huid schoon en glad. Zo kan je verzorging ook beter haar werk doen. Er zijn verschillende soorten: los scrubzout, scrub douchegel, scrubcreme en scrub in olie. De laatste twee voeden de huid ook gelijk. Gebruik de scrub (of andere lichaamsproducten) niet voor je gezicht. Voor de dunnere huid van je gezicht en decolleté bestaan er speciale scrubs.

Ook in doucheproducten zit veel verschil qua verzorging. Zo heb je een douchegel, crème, mousse of olie. Een olie voedt de huid het meest, daarna een crème. Er bestaat ook een bodylotion voor onder de douche: aanbrengen op de schone, natte huid en weer afspoelen, klaar! Lekker makkelijk als je niet zoveel tijd hebt of gewoon niet zo’n smeerder bent, maar wel je huid de verzorging wil geven die ze nodig heeft.

Na het douchen insmeren kan natuurlijk ook! Hier zijn ook weer verschillende soorten in te vinden: bodylotion, crème, milk, emulsie, butter, olie, serum en spray.  Het is maar net wat je  prettig vind als substantie en hoeveel verzorging je huid nodig heeft. Kijk goed op de verpakking, soms is er een tester en anders is er vast wel iemand aanwezig die je advies kan geven!

Vergeet de gezichtscrème met factor niet want eigenlijk heeft je gezicht het hele jaar UV-bescherming nodig! Ook je decolleté mag ingesmeerd worden met gezichtscrème.

Als laatste tip om je huid mooi te houden: veel drinken en dan bedoel ik niet de alcoholische versie, maar veel water. Al is een drankje op z’n tijd natuurlijk heerlijk!

 Liefs, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge