want simpel is veel leuker!
simple thoughts kong quest starpod review getest
DogHond

Kong quest starpod review

Hondenspeeltjes zijn leuk, helaas overleven sommige speeltjes de schattige tandjes van onze viervoeters niet. Dus moeten de speeltjes uitgebreid getest worden. Het honden testpanel met tester Candy is er klaar voor en we trappen af met de Kong quest starpod.

Kong klinkt je misschien bekend in de oren. Dit merk is vooral bekend van de Kong Classic, een speeltje van sterk rubber in een aparte vorm. Die Kong kun je ook nog eens vullen met wat lekkers. Naast de Classic is er ook een sterkere variant verkrijgbaar en zelfs een puppy en senior variant. Gelukkig hebben ze ook meer leuke speeltjes zoals deze leukerd!

 

Kong quest starpod

simple thoughts hondenspeelgoed kong quest starpodIk word alleen al vrolijk van de kleur, hihi. Hij is verkrijgbaar in het paars, roze, oranje, blauw en groen. In het midden zit een groter gat wat aan de achterkant dicht is op een mini gaatje na. Eromheen zit een ring met kleinere gaten. In die gaten kun je wat lekkers doen zoals kleine hondenkoekjes, leverworst, banaan of wat anders om te smullen. Hmmm!

simple thoughts kong quest starpodDe starpod is gemaakt van stevig, flexibel materiaal en heeft extra bolletjes op de buitenkant zitten. Het speeltje houdt je hond lekker bezig, zeker als er wat lekkers in zit is het een uitdagend speeltje, waarmee de hond blijft spelen en wat tegelijkertijd de tanden reinigt.

Je kunt de quest starpod met de hand afwassen, maar liever niet in de afwasmachine. Even afwassen is toch wel fijn na al dat gekwijl om die brokjes te pakken te krijgen.

simple thoughts kong quest starpod candyMevrouwtje ongeduld is dol op het speeltje, zelfs zonder iets lekkers erin. Foto’s maken zonder haar neus op tafel was dan ook erg lastig!

Voor harde kauwers of echte slopers is deze Kong niet geschikt, wel voor lichte kauwers of senioren. Candy is graag aan het knagen en kauwt toch harder dan ik dacht, dus ze kan dan ook niet te lang met dit speeltje spelen. Als de snoepjes eruit zijn pak ik hem ook weg. Helaas was ik dat laatst vergeten en nu zijn er een paar kleine rondjes door de helft. Gelukkig eet ze het niet op en legt ze het keurig naast zich neer, hihi.

Er zijn twee maten verkrijgbaar: S – 12 centimeter en L – 15 centimeter. Bij twijfel zou ik de grootste maat nemen. Verder bestaat er ook nog een Kong quest bone en de Kong quest wishbone van hetzelfde materiaal, alleen dan in een andere leuke vorm!

 

Is jouw trouwe viervoeter een lichte kauwer? Dan is deze Kong Quest starpod perfect voor hem of haar!

 

Liefs, Anne

 

Join the discussion

  1. Ellen Klaassen

    Leuk! Hier hebben we een ‘gewone’ kong. Daar speelde Candy al erg graag mee! Inderdaad ook zonder lekkers. Het stuitert zo onvoorspelbaar 😀

  2. Pingback: Petstages dogwood review - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge