want simpel is veel leuker!
Simple Thoughts Opgeknapte gangkast front
Home

Opgeknapte gangkast

Onze stoppenkast is echt lelijk, nou zul je wel denken: wat maakt dat uit, het is maar een stoppenkast… Bij ons is het een stoppenkast, gangkast schoonmaakkast en sleutelkastje in 1. Dus ik kijk best vaak in deze lelijke kast, maar je raad het al: vanaf nu niet meer! Kijk je mee naar de opgeknapte gangkast?

Misschien een beetje overdreven, maar ik stoor mij echt aan deze kast. En soms vergeten wij ook dat een schuifdeur ook weer dicht kan en kijk ik er dus extra tegenaan, bah!
Aangezien het toch “maar” een stoppenkast is mocht het niets tot niet veel kosten. Restjes behang zijn tegen de zijkant geplakt. Restjes verf heb ik gemengd tot een leuke kleur en een paar stukjes laminaat die over waren zijn plankjes geworden. Het enige wat gekocht is zijn de haakjes voor de sleutelkast. Dus in totaal heeft dit maar iets van €3,- gekost. Haha, voor dat geld mag de kast wel opgeknapt worden! 😀

Simple Thoughts Opgeknapte gangkast voor

Dit was de kast “voor”. Het is het linker deel van onze schuifkast in de gang, waar lelijk behang in hangt en overal gaten, haken en schroeven zitten. Het verven hebben de vorige bewoners wel geprobeerd: half geverfde buizen en kleine stukjes van de achterwand. Nu heb ik eigenlijk nog een redelijk mooie foto uitgekozen, meer naar onder bij de stoppenkast wordt het nog erger. Ik weet dat ik wel een pietlut ben, maar ik moet zo vaak in die kast zijn dat ik het elke keer weer zie!

Aan de zijkant zaten al horizontale balken. Vriendlief heeft er een klein balkje naast gemaakt en het laminaatplankje erop geschroefd. Het bovenste plankje is omgedraaid zodat je vanaf de onderkant tegen de mooie laminaatkant aankijkt.

Allereerst: schoonmaken

Als eerste heb ik alle haken en schroeven eruit gehaald en alles afgenomen met een licht vochtige doek met st. Marc. Dit zorgt dat alles vetvrij is voor het verven. Geen st. Marc in huis? Gebruik dan iets anders om het vetvrij en schoon te maken. Ik ben met die doek over alle geverfde buizen, de zijkant (behang) en de achterkant (verf) gegaan en aangezien ik toch bezig was heb ik eigenlijk alles maar even gepoetst met st. Marc, het ruikt zo lekker fris!

Het behang heb ik tegen de gehele zijkant geplakt, van boven tot beneden. Na een een dagje drogen heb ik de haakjes erin gedraaid. De letters “sleutels” heb ik gespiegeld uitgeprint, op de achterkant van het behang gelegd en uitgeknipt. Zo knip je dus in 1 keer het papier en het behang in de juiste letter. Even netjes lijmen en klaar! Ik had natuurlijk beter eerst kunnen verven, maar ik werd zo enthousiast van het mooie glitterbehang en het idee dat de sleutels netjes konden hangen aan haakjes dat ik gelijk aan de slag ben gegaan..

Simple Thoughts Opgeknapte gangkast sleutelkastje

Sleutelkastje

Maar het resultaat mag er zijn! Op het plankje leggen we vaak de grote sleutelbossen neer en in het zwarte bakje zitten muntjes voor het winkelwagentje. Hier zie je ook al het geverfde stuk, op de muur heb ik fotolijstjes opgehangen met de WIFI code en leuke quotes (De WIFI code heb ik even vervaagd). Hieronder de quotes, mocht je ze zelf willen gebruiken!

Simple Thoughts Opgeknapte gangkast quote 3
Simple Thoughts Opgeknapte gangkast quote 1

 

Simple Thoughts Opgeknapte gangkast quote 2

Aan de slag met de verfkwast! Ik heb alleen de buizen geverfd, dus niet de kabels of leidingen zelf. Verder zijn de achterwand, de balken onder de plankjes en wat plastic doosjes waar de kabels doorheen lopen geverfd. Aangezien ik toch verf over had zijn ook de onderkanten van de plankjes nu mooi geverfd. Mocht je dus op je knieën de onderkant van het onderste plankje of op een ladder de bovenkant van het bovenste plankje willen bewonderen, dan kan dat! Deze hebben nu ook een likje verf gehad!

Simple Thoughts Opgeknapte gangkast na

Opgeknapte gangkast

Tadaaa! Stukken beter toch?! Rechts hangt een kruimeldief, de stang voor de raamwisser, het Swiffertje en die roze stok is de Swiffer voor de vloer. Stiekem is de kast nog niet helemaal af. Ik wil nog een stekkerblok netjes ophangen, oeeh en die misschien ook een likje verf geven. Dan kan dat vergeelde stekkerblokje weg! Ook wil ik klemmen ophangen voor de dweil. Dit moet links naast de stoppenkast komen, het past precies tussen de buizen. Nu leunt hij tegen de stoppenkast aan, wat ook prima gaat hoor. Op het bovenste plankje komt waarschijnlijk de modem te staan.

 

Simple Thoughts Opgeknapte gangkast cadeaupapierOnder het sleutelkastje op de vloer staat een bak van Ikea met inpakpapier en lintjes. Aan de andere kant van de schuifkast, onze voorraadkast, staat ook deze variant samen met de kleinere ronde variant ernaast. Hier bewaar ik boodschappentassen en plastic tasjes in.

In totaal ben ik zo’n 3 uur bezig geweest. Waarschijnlijk kan jij het sneller, want het wil niet altijd even vlot lukken met alleen mijn linkerhand.

Wil je ook aan de slag, maar heb je niet zoveel restjes in huis? Kleine plankjes zijn niet al te duur en goedkope verf kun je ook vinden bij de Action.

Een goedkoop en eigenlijk best simpel klusje, waar ik heel, heel erg blij mee ben! Nu is het helemaal niet zo erg als wij vergeten de schuifdeur weer dicht te doen, kan ik er juist een keertje extra naar kijken!

 

Wat vind jij van de opgeknapte gangkast?

Ohja! Voordat ik het vergeet: Ik kreeg van verschillende mensen te horen dat ze graag willen reageren, maar dat al dat invullen zo’n gedoe is. Begrijpelijk, dus nieuwer-de-nieuw een reactie achter laten met Facebook comments! Geen ingewikkeld gedoe meer 😀 Enne het is heel leuk om reacties te krijgen, je krijgt ook altijd een antwoord terug, dus leef je uit: leave your simple thoughts here…

Liefs, Anne

Join the discussion

  1. Carla

    Tof en goedkoop op gelost,je binnenkant van je kast mag er best wezen!

  2. Esmeralda

    Leuk idee, mooi geworden hoor

  3. Pingback: De perfecte voorraadbus - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge