want simpel is veel leuker!
simple thoughts sneakers en hakken magazine 4
BeautyVerzorging

Hoe kun je je parfum langer laten ruiken?

Weer een artikel voor het Apeldoornse magazine Sneakers & Hakken. Dit keer over parfum: hoe kun je je parfum langer laten ruiken? Iedereen wil natuurlijk dat zijn of haar geurtje zo lang mogelijk lekker ruikt, lees daarvoor hier de tips en trucs!

Stiekem is editie 4 net voor de kerst uit gekomen, maar ik ben het eerlijk gezegd vergeten om op Simple Thoughts te zetten! Dom, dom!

 

Hmm, parfum! Hoe zorg je dat je ook lang lekker blijft ruiken?

Er zijn 2 soorten geuren: eau de parfum en eau de toilette (grofgezegd, want sommige parfumhuizen gooien er nog een extra sterke of extra extra sterke parfum tegenaan). Beide zijn een geurconcentraat vermengd met alcohol. Eau de parfum bevat de minste alcohol en is dus het minst verdund. Parfum blijf daardoor langer zitten. Dit is niet altijd het geval.

 

Een geur is namelijk opgebouwd in 3 delen. De basisnoten, hartnoten en topnoten. Zodra je een geur opspuit ruik je de topnoten. Na een kwartiertje ruik je de hartnoten en na een paar uur komen de basisnoten naar boven. Deze blijf je de rest van de tijd ruiken. Hoe meer basisnoten een geur bevat, hoe langer een geurtje blijt zitten. Een “zwaar” geurtje bestaat vaak rond de 60% uit basisnoten. Het kan best zijn dat je eau de toilette van het ene geurtje langer blijft zitten dan je eau de parfum van een ander geurtje, dat ligt dus echt aan de basisnoten.

Verander nu trouwens niet opeens van eau de toilette naar eau de parfum, ondanks dat het hetzelfde geurtje is worden deze geuren anders opgebouwd. Anders gezegd eau de parfum kan verschrikkelijk ruiken terwijl de eau de toilette heerlijk bij je kan ruiken.

simple thoughts sneakers en hakken magazine parfumMijn favoriete geurtjes: Joop! – Thrill, Yves Rocher – Monoï, Jette Joop – By night, Roberto Cavalli – Just en Dolce & Gabbana – The one. De Yves Rocher is echt mijn zomer geurtje, hmm ik ben dol op Monoï! Ik wissel graag af, maar Jette Joop by night is toch wel mijn favoriete geur.

 

Veel mensen pakken de parfumfles en spuiten er wat mee raak. Helaas gaat je flesje gaat er snel van leeg, maar je zult er niet langer lekker van ruiken. Breng parfum aan op je hals, polsen, decollete, ellebogen of je knieholten. Spuit niet op alle plekken, maar een paar en van ongeveer 20 cm afstand. Spray eventueel nog in de lucht en loop erdoorheen als je het niet voldoende vind.

Ook lekker: spray op je borstel en haal deze door je haar. Direct op je haar sprayen is niet zo verstandig, de alcohol droogt je haar namelijk uit. Pas op met sprayen op je kleding, het kan vlekken veroorzaken. Let er verder op dat je eigen neus snel gewend raakt aan je geurtje, dat betekend niet dat het geurtje niet meer ruikt of dat jij dus niet meer lekker ruikt.

 

Parfum ruikt het beste op een droge, warme en een gehydrateerde huid. Heb je een droge, slecht gehydrateerde huid? Breng dan eerst wat neutrale bodylotion aan of de bodylotion van de geur zelf en spray hier overheen. Wil je extra lang lekker ruiken? Breng dan laagjes aan met meerdere producten uit de geurlijn, het is geen verkooptruc. Gebruik eerst de douchegel, dan de bodylotion (let extra op de plekken waar je gaat sprayen) en dan het geurtje zelf.

Een geur ruikt op elke huid anders, dit is afhankelijk van je zuurgraad. Het beste kun je het dus op je huid testen, dit betekend niet dat je 30 geuren moet testen op je huid want dan ruik je het verschil echt niet meer. Je neus geeft het zelfs al op na 3 of 4 geurtjes. Ruik dan even aan de koffieboontjes die er meestal wel bij staan, zo “reset” je je neus.

 

Als laatste tip, wees geen geurwolk, je hoeft je echt niet van boven tot beneden in te sprayen!

Liefs, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge