want simpel is veel leuker!
simple thoughts pupa professional brushes
BeautyMake-up

Pupa professional brushes review

Zucht, ik heb een nieuwe liefde: het Pupa kwasten set! Lees hier de Pupa brushes review en waar je welke kwast nou voor kunt gebruiken.

Ik heb al een boel kwasten, maar dit mooie set mocht niet aan de collectie ontbreken. Ik zeg het maar gelijk, voordat ik het bij elke kwast ga zeggen: ze zijn zo super lekker zacht! Al een tijdje ben ik ze aan het testen, dus nu kan ik ze aan jullie laten zien.

Oké, laten we bij het begin beginnen, de doos. Nou snappen jullie wel dat ik helemaal blij en stuiterend deze doos open maakte. Dus zelfs de doos vind ik geweldig.

simple thoughts pupa professional brushes box

Ziet er mooi uit toch? Zelfs de binnenkant is lichtroze.  Er zit ook een boekje bij waarop staat waarvan elke kwast gemaakt is en waarvoor je hem kunt gebruiken.

simple thoughts pupa professional brushes etui

Ze zitten in een zacht roze etui met een riempje die met een drukknoopje sluit.

simple thoughts pupa professional brushes

Tadaa, daar zijn ze dan! Het stuk helemaal rechts is een vakje met rits, een goudkleurige rits natuurlijk.

Het zijn handgemaakte kwasten van mat zwart handvat en een glanzend zwart bovenstukje. Er zit van links naar rechts 4 kwasten voor oogschaduw, 1 voor lippen, 1 voor poeder, 1 voor blush en 1 kwast voor foundation in. Mocht je vergeten zijn welke kwast ook alweer waarvoor is, Pupa heeft op de kwast gezet of het voor je lippen, ogen of gezicht is.

Lip brush & eye brushes

simple thoughts pupa professional brushes lip eyes

 

Lip brush

Een kwast voor je lippen is niet alleen om je lipstick mee aan te brengen. Je kunt hier ook makkelijk je lipliner mee vervagen. Zelf doe ik dat altijd, we willen geen harde lijnen van de lipliner zien. Omdat deze kwast een goed puntje heeft kun je zelfs in je mondhoekjes precies je lipstick of lipgloss aanbrengen. Breng dit altijd van buiten naar binnen aan en je cupidoboog van binnen naar buiten.

Gemaakt van wezel haar.

 

Eyeliner and Eyebrow brush

Een schuine kwast speciaal om je wenkbrauwen te vullen met poeder, je oogpotlood te vervagen, je eyeliner aan te brengen of om een lijntje te zetten met oogschaduw. Voor je wenkbrauwen zet je kleine streepjes tussen je haren. Voor een lijntje begin ik zelf altijd op het midden van je oog en trek deze lijn naar buiten. Daarna, als er dus minder eyeliner of oogschaduw op mijn kwast zit, trek ik vanaf de binnenkant een lijn naar het midden.

Gemaakt van synthetisch haar.

 

Eye shader brush

Perfect voor het vervagen van oogpotloden of om oogschaduw aan te brengen in de arcadeboog. Zelf vindt ik dit soort kwasten ook heel fijn voor oogschaduw onder je onderste wimpers. Het is een korte, ronde kwast waardoor je makkelijk precies kunt werken en ook dicht bij je wimpers kunt komen.

Gemaakt van wezel haar

 

Eye blending brush

Mijn favoriete kwast! Ik kan niet zonder dit soort kwasten. Perfect voor het vervagen van je oogschaduw, maar ook fijn om een licht tot medium kleur in je arcadeboog aan te brengen. Als je al je oogschaduw hebt aangebracht kun je deze nog even zachtjes over je oog halen om alles mooi te mengen met elkaar en extra langs de bovenrant van de arcadeboog. Dit moet mooi overlopen en geen harde lijn oogschaduw zijn.

Gemaakt van geitenhaar.

 

Eye base brush

Dit is een fijne kwast voor het aanbrengen van oogschaduw op je bewegend ooglid, voor een basiskleur op je hele oog of om de lichte kleur onder je wenkbrauw te vervagen. Ik gebruik deze zelf altijd alleen maar voor de eerste stap: het aanbrengen van een kleur op bewegend ooglid of het hele oog.

Gemaakt van wezel haar.

 

Face brushes

simple thoughts pupa professional brushes face

Foundation brush

Voor alle crèmeachtige dingen voor op het gezicht. Basis, vloeibare, compacte of crème foundations en zelfs voor concealers kun je deze gebruiken. Het is een wat dikkere foundation kwast, wat ik erg fijn vind werken. Eerlijk gezegd is dit de eerste foundation kwast die ik ook echt blijf gebruiken. Meestal stap ik na een tijdje weer over op mijn handen, maar deze brengt echt fijn aan! Let er op dat je geen strepen gaat trekken met je kwast, je hoeft niet te verven. Eigenlijk maak je kleine veegjes en stempel je een beetje.

Gemaakt van synthetisch haar.

 

Angled blusher brush

Volgens het boekje zeer geschikt voor blush, bronzer en shapen. Zelf vind ik deze het fijnst voor het shapen, als blush vind ik dat hij er iets te hard op komt, ondanks dat ik altijd goed vervaag. Wel zonder vlekken trouwens. Gelukkig werkt hij super om schaduwen aan te brengen onder je jukbeenderen, op je slapen, zijkant van je neus en je kaken. Er bestaat ook nog een ronde kwast, die had ik denk ik fijner gevonden voor de blush.

Gemaakt van synthetische haren.

 

Maxi powder brush

Voor poeder, bronzer of glitterpoeder op je gezicht of lichaam. Brengt zacht en mooi dekkend aan.  Het is een stevige kwast en ik vind hem erg fijn in gebruik.

Gemaakt van synthetische haren.

 

 

Conclusie: hele fijne kwasten, van zeer goede kwaliteit. Ik gebruik ze bijna elke dag, maar niet allemaal.

 

Ik heb de kwasten nu al een tijdje in gebruik, eerst even goed testen voordat ik erover schrijf. Het  tasje met kwasten is mee geweest op vakantie. Ik had niet genoeg aan alleen dat tasje aan de zijkant voor al mijn make-up spulletjes, maar er kan toch aardig wat make-up in.

De kwasten gebruik ik heel vaak, maar niet allemaal in mijn dagelijkse routine. Ik gebruik vooral de foundation, powder, blending en shader. Voor blush pak ik een andere kwast en stiekem gebruik ik ook niet meer dan deze 5 kwasten voor mijn dagelijkse routine. Al die andere kwasten (en ik heb er wel een paar meer) gebruik ik als ik iets anders wil dan mijn dagelijkse routine of voor een uitgebreidere look.

Dit set kost €165, een redelijke smak geld in 1 keer. De lip en oogkwasten kosten €16.95 de poederkwast €29,95 en de rest van de gezichtskwasten €24.95. Ik vind deze kwasten qua kwaliteit zeker lijken op de kwasten van MAC, alleen dan een stuk goedkoper!

Welke kwasten gebruik jij?

Liefs, Anne

 

Join the discussion

  1. Josan

    Dank voor de informatie. Dit jaar wordt het tijd voor nieuwe kwasten.

  2. Pingback: PUPA Sporty Chic review deel 2 - Simple Thoughts

  3. Pingback: Lang leve de bronzer! - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge