want simpel is veel leuker!
DIYHome

Ramen versieren met krijtstift

Goedkoop, heel makkelijk en het staat gezellig: ramen versieren met een krijtstift!

Kerst, ik ben er gek op! Dit jaar voor het eerst een echte grote kerstboom in ons eigen huisje (en voor het eerst een eigen huisje hihi). Helaas was het kerstbudget niet zo groot en moesten daar de lampen en boom al vanaf, maar we hebben een super mooie (nep)boom via Marktplaats gevonden en het budgetproof versieren is gelukt! Al die jaren had ik al veel kerstballen verzameld en je kon al lezen hoe je met je gevonden schelpjes en een piepschuim bal zelf een schelpen kerstbal kan maken. Zo heb ik de boom wel redelijk vol gekregen.

In ons huis hebben we 3 deuren met leuke raampjes. Ik heb elke deur versierd met een krijtstift en er kerstbomen, rendieren of sneeuwvlokjes op getekend. De krijtstift heb ik van de Hema voor €2,95.

Je kunt freestylen en zelf wat leuks tekenen of je kunt wat plaatjes uitprinten en aan de achterkant van het raam plakken. Dan kun je het heel makkelijk overtrekken. Plaatjes kun je vinden via bijvoorbeeld Google of Pinterest. Zoek naar simpele plaatjes of kleurplaten. Die lijnen zijn namelijk makkelijk over te trekken. Om duidelijke foto’s te maken heb ik even een zwart kleed achter de deur gehangen, dus normaal zijn het geen donkere ramen.

Krijtstift dennebomen

Simple thoughts ramen versieren dennenboom kerstboom krijtstift
Deze deur vind ik het mooiste: de kerstbomen deur. Vooral “oh denneboom” is erg leuk, maar die links bovenin ook of die rechts onderin. Ohjee, ik vind de hele deur mooi!
Simple thoughts ramen versierenBen je al aan het meezingen?!

Krijtstift sneeuwsterren

Simple thoughts ramen versieren deur sneeuwsterren krijtstift
Sneeuwsterren! Voor het echte winter en kerst gevoel. Zeker weten een kerst met sneeuw bij ons thuis!

Krijtstift rendieren

Simple thoughts ramen versieren deur rendieren krijtstift

Deze deur maakt me vrolijk: lekker gekke rendieren. Links bovenin is mijn favoriet.

Tip: teken niet naast de deurklink. Dit rendiertje zijn gewei is al een beetje beschadigd.

 

 

Heb je een foutje gemaakt of is het toch minder mooi dan gedacht? Verse krijtstift kun je gemakkelijk wegboenen met een stukje keukenrol of kleine stipjes met een wattenstaafje. Is het al droog dan gaat het er sneller met een vochtig doekje af.

 

Ik ben er erg blij mee, voor €2,95 heb ik drie gezellig versierde deuren!

Liefs, Anne

Leuk artikel, maar geen zin of tijd om een reactie achter te laten? Geeft niet, klik hieronder op vind ik  leuk. Dan vind jij het leuk en ik ook 😉

Join the discussion

 1. Eveline

  Zo lekker origineel en simpel! Maar o zo mooi! Ik kan het jammergenoeg niet doen bij ons op de ramen, ze zijn niet effen, anders had ik het zo gedaan! En ik heb waarschijnlijk niet zo een vaste hand voor bepaalde afbeeldingen.

 2. yentl schuffelen

  Wat een top idee!! 🙂 🙂

 3. Karen Mee

  Wow, wat een superleuk idee! Ik ren maandag gelijk naar de hema 😉

 4. Veerlez

  serieus, 2.95 maar? Dan moet ik toch ook binnenkort maar eens zo een stift halen 🙂

 5. Frederiek van Rhijn

  Leuk! Je bent al net zo verslaafd aan quotes als ik!

 6. Lilian

  in het kader van ik ben niet handig leve pinterest! waar heb je die afbeeldingen vandaan ??

  • Anne

   Hoi Lilian. Deze heb ik gevonden via mijn grote vriend Google 😀 zoek gewoon op kleurplaat (kerst, rendier, kerstboom, sneeuwpop, …) ook op reindeer black white komen er leuke voorbij. Succes ermee!

 7. Pingback: Uitslag van het kerst blogfeestje - Save the Mama

 8. De Kock

  Ik kwam dit artikel tegen op mijn zoektocht naar leuke inspiratie voor de feestdagen. Echt een superleuk idee! Bedankt voor de tip!
  Groetjes,
  Gerjanne de Kock Derksen

  • Anne

   Dankjewel, Gerjanne! Ik ga mij dit jaar ook weer uitleven op de ramen en deuren met de feestdagen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge