want simpel is veel leuker!
Food

Homemade pesto

Zelf gemaakte pesto vind ik heerlijk! Mijn basilicumplant groeide zo hard, dat ik er wel iets van moest maken. Mijn collega kwam op het idee om pesto te maken. Ik heb het een keer geprobeerd, nu wil ik eigenlijk alleen maar verse in plaats van zo’n kant-en-klare pot. Het is echt een super simpel en lekker recept.

time

5 minuten

 

De ingrediënten

SimpleThoughts pesto1

30 gram basilicum

2 eetlepels pijnboompitten

1 teen knoflook

25 gram Parmezaanse kaas

6 eetlepels olijfolie (extra vergine)

Zout en peper

Vijzel (of nog makkelijker, keukenmachine)

 

 

Stappenplan

Als eerste rooster je de pijnboompitten in een pan zonder olie of boter. Als ze mooi gekleurd zijn laat je ze op een bord afkoelen, als ze nog een beetje warm zijn worden ze olie-achtig en dat willen we niet.

Ik heb parmezaanse kaas vlokken gebruikt. Heb je zelf een blok Parmezaanse kaas, rasp het dan fijn. Gebruik trouwens geen Parmezaanse kaas uit zo’n zakje (de poeder-vorm), want dat smaakt toch net wat anders.

Begin met de afgekoelde pijnboompitten en knoflook. Dit stamp je samen fijn in de vijzel. Daarna voeg je de basilicum (alleen de blaadjes) en olijfolie toe.

SimpleThoughts pesto2 De geraspte kaas voeg je als laatste toe. Is alles goed fijn gestampt? Proef dan een klein beetje en maak het op smaak met wat zout en peper. Dit kan je dan weer eventjes bij elkaar stampen.

En klaar is je pesto! Binnen een paar minuten heb je je eigen zelfgemaakte, verse pesto.

Bewaren

Gebruik je de pesto niet meteen? Dan kun je het bijvoorbeeld in een schone pindakaas- of jampot stoppen. Doe een klein laagje olijfolie er op, en dan is het nog zo’n twee maanden houdbaar in de koelkast. Laat de pot dan wel dicht zitten, maak je de pot eerder open dan is het ongeveer een week houdbaar.

Ook kun je de pesto invriezen om later in gerechten te verwerken. Doe dan de pesto in een ijsblokjesvorm, als ze bevroren zijn kun je ze als blokjes in een zakje bewaren (in de vriezer). Zo kun je heel makkelijk een blokje pakken als het nodig hebt, of meer blokjes natuurlijk.

Kiprolletjes met pesto

De Pesto kun je heel simpel bij je pasta toevoegen of kiprolletjes maken zoals ik heb gedaan.

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.

Ik heb twee stukjes kipfilet tussen vershoudfolie gelegd en plat geslagen met een steelpan. Dan bestrijk je de kip over een kant met pesto. Rol de kipfilet op en zet ze vast met een prikker en strooi je er wat zout en peper op.

SimpleThoughts pesto3De kiprolletjes bak je ongeveer twee minuten op hoog vuur in een pan met wat boter. Zorg er voor dat alle kanten mooi bruin zijn. Leg de kiprolletjes in een ovenschaal en laat ze 15-20 minuten in de oven garen.

Voor een mooie presentatie kun je de rolletjes in schuine plakken snijden en er nog wat pesto op doen.

Liefs Sharon

 

 

 

Join the discussion

  1. Shirley

    Oeh lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge