Yes, het zonnetje schijnt! Perfect weer voor deze frisse spitskoolsalade. Een heerlijke salade voor bij de barbecue, maar ook zeer goed geschikt zonder de barbecue. Jammie!
Dit recept heb ik van een tante, ooit bij haar gegeten en ik bleef er maar van smullen. Zij heeft het recept ook weer van iemand gekregen. Ik ben er heel blij mee! Zeker in de zomer staat dit recept vaak op tafel. Simpel te maken en makkelijk voor te bereiden, bijvoorbeeld de avond ervoor. Dit recept is met Calvé knoflooksaus, een saus die ik normaal gesproken niet zo lekker vind, maar door de salade vind ik hem echt heerlijk! Natuurlijk kun je er ook een andere knoflooksaus door doen.
Mijn vrolijke slabestek is trouwens van DCI (rabbit ears) en vind je hier. Super schattig!
Spitskoolsalade
4 personen
10 minuten
Ingrediënten
- 1 spitskool
- 1 appel (jonagold)
- 2 plakken jong belegen kaas
- Gezouten cashewnoten
- 1 flesje Calvé knoflooksaus
Snijd de spitskool in kleine reepjes en de kaas en appel in kleine blokjes. Je kunt de appel schillen, maar ik laat de schil er altijd aan.
Meng de appel, kaas en spitskool met de knoflooksaus. Neem genoeg saus tot alles licht bedekt is. Laat de spitskoolsalade dan lekker even staan. Heb je mooi de tijd om andere dingen voor te bereiden, de barbecue aan te steken of de tafel te dekken.
Je kunt de salade direct eten, dan is de spitskool heel knapperig. Ik vind het zelf lekkerder om de salade minimaal een uurtje in de koelkast te laten staan, maar een nacht kan ook prima. Stiekem vind ik de spitskoolsalade de volgende dag nog lekkerder!
Als je de salade gaat eten voeg je naar smaak de cashewnoten toe. Als je ze gelijk zou toevoegen aan de salade krijg je zachte nootjes. Breek ze eventueel een beetje in je handen.
Gebruik je ongezouten cashewnoten? Voeg dan wel wat zout toe aan de salade.
Roer de salade nog een keer goed door en klaar is je spitskoolsalade!
Hmm, dat word smullen van deze frisse spitskoolsalade!
Liefs, Anne
Mm leuk gerechtje Annie! Ga ik ook een keer maken!
😀 Lekker, zal ik helpen opeten?