want simpel is veel leuker!
simple thoughts simpele nailart nagellak
BeautyMake-up

Simpele nailart

Veel mensen durven maar 1 kleurtje op hun nagels te doen, terwijl het juist zo leuk en vooral simpel is om net even iets meer te doen met je nagels. Lees hier hoe je snel een simpele nailart neerzet met maar twee kleurtjes nagellak (en een paar met 3 kleurtjes).

De nagellak kleuren die ik heb gebruikt zijn van Pupa, behalve de glitters. Natuurlijk kun je elke kleur en merk gebruiken die je wil. Blauw, oranje, geel en paars zijn semi-matte kleuren uit de lente collectie die je al in deze review kon bewonderen. Deze zijn nog steeds verkrijgbaar!

Simpele nailart, iedereen kan het!

Veel mensen durven maar 1 kleurtje op hun nagels te doen. Met meerdere kleuren wordt het te ingewikkeld, zijn ze er niet handig genoeg voor en zo zijn er nog veel meer redenen te bedenken. Onzin! Tijd voor wat leuks op de nagels, zonder veel moeite en ook geschikt voor korte nagels.

Je hoeft natuurlijk niet op alle nagels iets te maken. Ik kies meestal voor 1 of 2 nagels, vaak pink en/of ringvinger. Lak eerst je nagels in de “basiskleur” en laat dit goed drogen.

simple thoughts simpele nailart 1

 • Plak met washi tape (of melkachtig plakband) je nagel af zodat je een driehoekje krijgt aan de onderkant en lak dit met een andere kleur. Verwijder de tape altijd gelijk na het lakken.
 • Kwast de topjes voor ongeveer 1/3 met een glitterlak, dit hoeft niet zo precies. Ook leuk om op alle nagels te doen.
 • Plak je nagel af. Draai je washi tape zo dat het puntje boven zit. Lak eerst het bovenste stukje helemaal paars. Laat dit goed drogen en plak weer af, alleen dan iets hoger. Lak dit bijvoorbeeld met geel.
 • Lak je hele nagel met een glitterlak. Ook leuk om op alle nagels te doen, maar extra opvallend op 1 of 2 nagels.
 • Pak een satéprikker erbij! Dip je satéprikker in de nagellak en zet dan dikke en dunne stippen.
 • Plak een french manicure sticker een stukje onder je nagelrand en lak het bovenste gedeelte en verwijder de sticker.

simple thoughts simpele nailart 2

 • Plak een stukje washi tape schuin, zodat je een hoek over houd. Stippel hier met je satéprikker kleine stipjes.
 • Hetzelfde als hiervoor: plak een stukje washi tape schuin over je nagel, houd een hoek vrij. Lak deze hoek.
 • Kwast 1/3 met een kleurtje, dit hoeft niet netjes. Extra handig als je randjes stiekem al een beetje beschadigd zijn en je echt nog geen zin hebt om opnieuw te lakken.
 • Zet met een satéprikker 3 stipjes: 2 boven en 1 midden onder. Een soort V-vorm. Verbind deze stipjes door er een beetje in te draaien met de prikker.  Zo krijg je simpele hartjes.
 • Stiekem is deze hetzelfde als de eerste nailart. Plak met washi tape je nagel af zodat je een driehoekje krijgt en lak dit met een andere kleur.
 • Plak de washi tape, netjes recht, net iets over de helft en lak het andere gedeelte.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden, maar dit mijn favoriete simpele creaties!

simple thoughts simpele nailart nagellak

Simpel toch? Veel plezier met lakken!

Dit artikel heb ik geschreven voor het magazine Sneakers & Hakken. Helaas is er bij het magazine wat mis gegaan en zijn mijn foto’s er niet bij gekomen. Gelukkig kan ik hier de foto’s er zelf bij zetten en dubbel check ik alles zelf voordat het online gaat. Foto’s: check!

 Liefs, Anne

 


Wil je niets missen van Simple Thoughts? Vul dan hieronder je naam en e-mailadres in. Geen paniek, we sturen je alleen een e-mail als er een nieuw artikel is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge