want simpel is veel leuker!
DIYHome

Afwasmiddel fles

Als ik de reclames van Dreft zie moet ik altijd erg lachen. Want die ene druppel gaat bij mij echt niet op. Ik pak de fles en knijp een flinke scheut in mijn pan. Eigenlijk best zonde. Ook vind ik de fles eigenlijk helemaal niet mooi. Toen ik dit flesje zag kwam ik op het idee om mijn eigen afwasmiddel fles te maken.

De fles heeft een schenkdop waardoor er niet zo veel tegelijkertijd uitkomt en dat voor maar €1,95! Eigenlijk is het een olie- of azijnflesje, maar hij doet het prima als fles voor je afwasmiddel. Het flesje is van Dille & Kamille.

Simple thoughts afwasmiddel fles nodig

 

Wat hebben we nodig?

 • flesje met schenkdop
 • dreft (of ander afwasmiddel)
 • ontvetter
 • porseleinstift
 • washi tape

 

 

Begin met het flesje goed vetvrij te maken met een ontvetter (bijvoorbeeld ammoniak of spiritus)

Plak dan met washi tape, of ander tape wat er goed afkomt, het stuk af waarbinnen je wilt schrijven. Dit helpt om je netter en rechter je tekst te maken op je fles.

Ik heb onder de hals nog even een handdoek gelegd zodat de fles mooi recht en stil op tafel ligt.

Simple Thoughts afwasmiddelfles

Tekenen maar! Schud eerst goed met je stift en druk even op een papiertje met de punt tot er wat uitkomt. Blijf met een porselein stift niet te lang op 1 plek tekenen. Je krijgt dan klontjes omdat het al half aan het drogen is en je het eigenlijk weer los maakt met de stift. Beter kun je als je klaar bent met het woord er nog een laagje overheen maken. Ik heb 2 laagjes gedaan zodat het goed zwart is.

Trek je tape eraf en laat de fles 3 dagen drogen, dan is hij zelfs geschikt voor de afwasmachine. Ooit heb ik glazen gemaakt met deze stift en na bijna een jaar begint het te vervagen, maar je kunt het natuurlijk altijd weer bijwerken met de stift.

Vul de fles met afwasmiddel en klaar is je eigen afwasmiddel fles!

Simple thoughts afwasmiddel fles 1Op de achterkant heb ik nog een herinnering voor mezelf gezet: 1 drop a time! Al moet ik zeggen dat het nu heel goed gaat, misschien komt het door de leuke fles, misschien door de schenkdop, misschien omdat ik nu niet kan knijpen in de fles, maar in ieder geval gaat de Dreft nu echt langer mee!

Het super schattige schuursponsje heb ik trouwens van Sharon gekregen, voor ons huisje. Van de Hema, maar ik kan het niet vinden op de site.

Ik vind deze fles veel mooier dan de saaie afwasmiddel fles, jullie?

Liefs, Anne

Join the discussion

 1. Anja

  Leuk!

 2. Eveline

  Leuk idee! Ik denk me dit ook eens aan te schaffen, ik doe er ook altijd teveel dreft in.

 3. Pingback: Vogelvoertaart maken - Simple Thoughts

 4. Hasibe

  Wat een leuke DIY! Ik vroeg me af waar die spons vandaan is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge