want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-beeztees-sumo-hondenspeeltje-review
DogHond

Beeztees Sumo review

Wiehoe tester Candy heeft weer een nieuw speeltje om uit te proberen! Dit keer is de Beeztees Sumo play dental aan de beurt. Komt deze door de woefkeuring?

Zoals ik al eerder heb verteld is Kennepen eigenlijk een knaagdier, niets is leuker dan lekker te kauwen op haar speeltjes (of stokken, flosjes of haar Dogwood). Er staat op de verpakking dat het een “sterk” speeltje is, dus ik ben erg nieuwsgierig!

Beeztees Sumo play dental

simple-thoughts-beeztees-sumo-speeltje-reviewOver het merk Beeztees heb ik al eens eerder geschreven, het is een merk wat mij eigenlijk wel bevalt (en Candy dus ook). Ze hebben echt van alles en nog wat. Van riempjes (check!) tot speeltjes.

simple-thoughts-beeztees-sumo-vullen-reviewDe Beeztees Sumo play bestaat uit twee verschillende varianten. Je hebt de “gewone” Sumo play en de Sumo play dental. Voor die laatste variant heb ik gekozen. Er zitten ribbels en bobbeltjes op die verzorgend werken voor het tandvlees. Het goed masseren van het tandvlees kan preventief werken tegen tandplak en tandsteen. Lekker spelen en ondertussen die scherpe tandjes verzorgen leek me wel fijn. 😉

Het is gemaakt van natuurlijk rubber en stuitert super leuk alle kanten op. Weggooien om te apporteren zorgt dan ook altijd voor leuke verassingen. Candy rent naar rechts en het speeltje stuitert van rechts naar links, wat het ook een erg leuk speeltje voor ons maakt, hahahaha!

simple-thoughts-beeztees-sumo-vuling-speeltje-reviewAan de bovenkant, of is het de onderkant?, zit een klein gaatje en aan de andere kant een groter gat. Je kunt de Sumo namelijk vullen met wat lekkers. Denk bijvoorbeeld aan brokjes (eventueel nat gemaakt), banaan, stukjes appel, een boterham met pindakaas of een paar hondensnoepjes. Iehl, bah, dan krijg je toch een vies kleverig speeltje?! Nee, hoor hij kan namelijk gewoon in de afwasmachine! In het begin van de testfase heb ik de Sumo wel eens gevuld, maar Candy is zelfs zonder vulling al erg blij met haar speeltje.

simple-thoughts-beeztees-sumo-reviewHoe zit het met haar super scherpe tandjes? Die zijn nog steeds super scherp en er zitten ook echt wel wat kleine gaatjes, of meer deukjes, in de Sumo. Ook vind mevrouw het erg leuk om die bolletjes eraf te trekken met haar tandjes. Sterker nog, daar kan ze heeel erg druk mee zijn. Het allerleukste is om op haar rug te liggen en het speeltje boven haar hoofd te houden met haar pootjes en er naar te happen. Voor de foto’s heb ik een nieuwe Sumo gehaald zodat jullie het verschil kunnen zien na 3 maanden gebruik. Links is oud en rechts is de nieuwe.

simple-thoughts-beeztees-sumo-candycrush

Het honden testpanel oordeel: Mevrouw is er dol op. Ik kan wel zeggen dat dit speeltje erg geslaagd is. Pak je Sumo! We hoeven het maar 1 keer te zeggen en Candy snuffelt al door de kamer heen met een kwispelend staartje om op zoek te gaan naar haar Sumo.

Mocht hij ooit (ik verwacht nog langer niet, ondanks de tandafdrukjes) aan vervanging toe zijn krijg Candy zeker een nieuwe Sumo. Hij is verkrijgbaar in twee verschillende maten: maat S, 8 centimeter hoog en maat M, 11,5 centimeter hoog. Wij hebben maat M getest.
Sumo dental – M – €19,45
Sumo dental – S – €16,70
Er zijn trouwens nog meer leuke varianten verkrijgbaar.

Liefs, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge