want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-fruitige-watermeloen-pizza-taart
Food

Fruitige watermeloen pizza

Nou, nou het is eindelijk weer lekker weer. Tijd voor een gezellig zomers hapje: een watermeloen pizza!

Pizza? Van watermeloen? Ja! Lekker als tussendoortje of als toetje. Of steel de show bij een barbecue, want deze pizza (of zal ik het een taart noemen, ik ben er nog steeds niet over uit) is echt een zomers plaatje. Ik heb het getest en er kwamen veel “oohs, aaaahs en wauws” toen de watermeloen pizza op tafel werd gezet!

Wist je trouwens dat de watermeloen officieel geen fruit is, maar een groentesoort? Het is namelijk familie van de komkommer. Naast dat het ook nog eens gezond is en boordevol vezels en vocht zit, eet je ook nog een beetje extra groente.. 😉

 

Watermeloen pizza

simple-thoughts-fruitige-watermeloen-pizza-kiwi-aardbei

Ingrediënten

 • Watermeloen
 • Kwark
 • Fruit
 • Munt
 • Honing

Snijd een plak van ongeveer een centimeter dik van de watermeloen af. De rest kun je inpakken in vershoudfolie en nog even bewaren of er wat anders lekkers van maken! Maak de plak niet dikker, dat eet niet zo handig.

simple-thoughts-watermeloen-pizza-kiwi-kwark

Leg de plak op een bord en dan komt het beleg. Ik heb gekozen voor vanille kwark, maar deze pizza is al meerdere malen uitgetest (hmmmm) en elke variant kwark is er heerlijk op! Ook met fruit kun je combineren wat je wil. Op deze pizza zitten aarbeien, kiwi, bosbessen en rode bessen.

Snijd je fruit in hapklare stukje en smeer een laagje kwark op het midden van de pizza. Verdeel hier het fruit over. Wat sliertjes honing eroverheen (of ahornsiroop), wat munt en klaar is je fruitige watermeloen pizza of taart! Afbakken is niet nodig. 😉

simple-thoughts-fruitige-watermeloen-pizzaOp deze watermeloen pizza zit mango kwark, kiwi, aardbei en honing. Een (nog) simpelere variant, maar niet minder lekker!

simple-thoughts-watermeloen-pizza-aardbei

Je kunt er heel makkelijk puntjes vanaf snijden en de stukjes afknabbelen zoals je ook met een echte pizza zou doen. Daarom is de naam watermeloen pizza toch beter denk ik, een taart eet je niet op die manier!

Dit is de enige foto die gelukt is met een puntje eruit. Want mevrouw Candy vond het reuze interessant! De foto’s zijn niet zo goed gelukt omdat ik eigenlijk alleen maar aan het lachen was om Candy die er elke keer weer aan kwam trippelen en mij ging afleiden met achter de taart langs huppelen en gekke trucjes deed. Misschien heeft dat iets te maken met het artikel wat er aan komt?! Hihi!

 

Ren jij nu ook al naar de fruitafdeling (groenteafdeling) om deze watermeloen pizza te maken?! Hmmm, smullen maar!

Liefs, Anne

Join the discussion

 1. Kelly

  Ziet er super uit 🙂

 2. Yvonne

  Geweldig idee! Echt leuk voor een feestje of bbq of om mijn zoontje tijdens het dessert ook fruit te laten eten.

 3. Els

  Wow, wat leuk bedacht! Het ziet er echt heerlijk uit!

 4. Esmay

  Wat een geweldig idee! Krijg er spontaan zin in :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge