want simpel is veel leuker!
simple thoughts paasversieringen maken eieren
DIYHome

Paasversieringen maken

Yes, de Paas voorpret kan beginnen! Tijd om creabea te zijn: zelf paasversieringen maken. Simpel, goedkoop, leuk en helemaal in je eigen stijl!

Misschien hadden jullie het al een beetje door rond kerst, maar ik ben dol op feestdagen! Met kerst wordt het huis omgetoverd tot een winters, gezellig kersthuis en met pasen komen de vrolijke lente spulletjes te voorschijn. Voor pasen wordt het de eerste keer, want 1 april hebben we ons huis een jaar (geen 1 april grapje). Daarom had ik ook nog niet zo’n grote collectie paasspullen. Op één of andere manier heb ik een redelijk grote kerst collectie verzameld en in al die jaren nog maar een paar paas spullen.

Daar kwam tijdens de wintersport al verandering in. Gevonden in een schattig Oostenrijks winkeltje: plastic eieren. Stiekem heb ik daar ook wat moois gekocht voor de kerst terwijl dat eigenlijk niet meer mocht. 😉

Je kunt de eieren open maken en vullen met stro, veertjes, kwarteleitjes of een klein kuikentje. Je kunt er van alles mee! Hier zijn ze ook verkijgbaar, google eens op plastic eieren of kijk eens bij een hobby winkel.

simple thoughts paasversieringen maken stro
simple thoughts paasversieringen maken plastic eieren

Bij Action en Xenos ben ik geslaagd voor wat leuke spulletjes in de paastak, maar er moest nog iets anders bij. Dus heb ik van zelfdrogende klei eieren gemaakt. Dit kun je doen met DAS klei (€2,-) of klei van de Action, die is nog iets goedkoper.

 

simple thoughts paasversieringen maken klei eierenWat heb je nodig?
– Zelfdrogende witte klei
– Placemat of andere tafel
–  bescherming
– Deegroller
– Mesje
– Bakje water
– Saté prikker

 

Begin met een stuk klei goed door te kneden en rol dit uit met een deegroller. Geen deegroller in huis? Probeer het eens met een (stevig) recht glas, bijvoorbeeld een long drink glas. Als je een mooie plak klei hebt snijd je hier ei-vormen uit. Het makkelijkste is om niet teveel eieren tegelijk te maken. Anders kunnen de randjes wat harder worden. Stop daarom ook elke keer je overige klei weer in een afgesloten zakje of bakje.

simple thoughts paasversieringen maken kleiKrijg je geen mooie ei-vorm voor elkaar? Geen paniek, ik heb ook een beetje vals gespeeld. Neem een kleine ronde vorm (klein bakje, koekjesvorm, o.i.d.) en druk die voorzichtig in het deeg, niet doordrukken want je wil alleen een lichte afdruk hebben. Op de foto kun je de lijnen van de vorm nog zien in het ei. Snijd dit met het mesje uit, maar maak er wel een ei puntje bovenop.

Je kunt natuurlijk ook een mal maken van een ei, stiekem was ik hier een beetje te lui voor en ik vond dit net zo makkelijk en snel werken. Een ei-koekjesvorm zou natuurlijk het allerbeste werken, helaas heb ik die nog niet in mijn koekjesvormpjes assortiment.

simple thoughts paasversieringen maken ei

Haal je ei voorzichtig los en dip een vinger in het water. Veeg hiermee over het ei zodat deze glad word. De afdruk verdwijnt zo helemaal. Het kan zijn dat je wat vaker moet vegen en draaien, dat geeft helemaal niks. Ga net zolang door tot het ei mooi glad is. Maak ook de randen glad en pak eventueel wat water bij. Zo kun je je ei-vorm ook nog wat beter in model krijgen. Maak het alleen niet TE nat.
Prik een gaatje aan de bovenkant met de satéprikker en leg je ei daarna te drogen. Doe dit met alle eieren.

simple thoughts paasversieringen maken

Ik heb de eieren een nachtje laten drogen en voor het slapen gaan nog even omgedraaid. Daarna is er een likje verf overgegaan. De donkere kleur is onze muurverf “leem” en de lichte kleur heet “klei” en komt van de Action. Misschien had ik iets beter na moeten denken over de kleur klei, want deze is echt precies dezelfde kleur als de klei zelf. Gelukkig vind ik dit een mooie kleur, hihi.

Na even goed drogen kon de versierpret beginnen! Ook “kaal” zijn ze hartstikke leuk, maar ik ben aan de slag gegaan met zwarte stiften en een krijtstift. Je kunt ze natuurlijk ook versieren met verf of andere leuke dingen. Plak er bijvoorbeeld lintjes op of doe eens gek met glitters. Ik heb zowel de voor als achterkant versierd met stipjes, hartjes en lijntjes.

simple thoughts paasversieringen maken eieren

simple thoughts paasversieringen maken paastak

Ik ben er super blij mee! Je kunt ze vastzetten met lintjes of zoals ik heb gedaan met kerstbal haakjes. Dat was gelijk een goed excuus om mijn Oostenrijkse kerst smokkelwaar bij de kerstspullen te stoppen. Zo zijn ze natuurlijk ook leuk te gebruiken: steek er een paar bij bloemetjes en plantjes, vul een schaaltje met deze eitjes, hang ze aan een bloempot/schaal of maak er een paasslinger van!
Wat vind je van deze zelfgemaakte paasversieringen?

Liefs, Anne

Wil je niks missen van Simple Thoughts? Abonneer je dan hieronder op de nieuwsbrief.
Geen nood, we stalken je niet, je krijgt alleen een mailtje als er een nieuw artikel geplaatst is!

 

Join the discussion

 1. Pingback: Paastak versieren - Simple Thoughts

 2. Pingback: Wintersport plog 2015 - Simple Thoughts

 3. Nicole

  Heb deze gepinned, wat een leuk idee!

 4. Ingrid Ferwerda-Jacobs

  Ja leuk! Toen m’n zoon nog klein was liet ik hem de eieren beschilderen. Ik heb wel een koekjesuitsteker in die vorm, handig 🙂 (Hier beland via Crea-Cross)

  • Anne

   Eitjes beschilderen is toch zo leuk! Zonder versierde/beschilderde eitjes is het geen Pasen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge