want simpel is veel leuker!
simple thoughts paastak versieren
Home

Paastak versieren

Gezellig, de paastak staat! Zeker met dit lekkere weer erbij krijg ik gelijk een lente gevoel. Kijk je mee hoe ik mijn paastak heb versierd?

Deze week kon je al zien hoe ik zelf wat paasversieringen had gemaakt. Verder heb ik ook wat leuke dingetjes geshopt bij de Action en Xenos.
Een paastak kun je vinden bij bloemisten en zelfs bij supermarkten. Al vind ik die van de bloemist er toch mooier uitzien. Vaak wordt als paastak een wilgentak of een tak van de krulhazelaar gebruikt. Je kunt natuurlijk allerlei takken gebruiken!

Simple Thoughts paastak versieren hazelaar
Deze tak van de krulhazelaar komt bij mijn moeder in de tuin. Mooie tak hè? Ik heb de paastak in een witte pot gezet, maar in een vaas kan ook. Let wel op dat je de vaas of pot vult met wat steentjes, aarde, grind of knikkers zodat deze niet omvalt. Ik heb gekozen voor aarde. Behandel je tak als een plant, af en toe water geven dan komen er misschien wel blaadjes aan!

De paasversieringen

Er zijn natuurlijk allerlei versieringen te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens bij Action, Blokker, Xenos of maak zelf wat leuks. De versieringen zijn te verkrijgen in een heleboel kleuren. Ik heb het rustig gehouden. Wit, taupe, zwart, roze, oranje en natuurlijke materialen als veertjes, stro en echte eitjes.

Wat heb ik allemaal in de tak hangen?

simple thoughts paastak versieren veren ei

Echte eieren van de Action, per 4 €0,99

simple thoughts paasversieringen maken

Eieren van klei. Zelf gemaakt. Hoe? Lees dat hier.

simple thoughts paastak versieren spikkel ei

Plastic eieren van de Xenos. Per netje kosten ze €1,99. De grote hebben een lusje en deze hangen dus ook in de tak.

simple thoughts paastak versieren konijnen

Lieve konijntjes met een stoer lintje. Gekocht bij een bloemist in Oostenrijk.

simple thoughts paasversieringen maken plastic eieren

Plastic eieren ook gekocht in Oostenrijk. Zoek eens op internet want ze zijn hier ook te vinden. Deze zijn gevuld met veertjes, maar je kunt er natuurlijk van alles in doen!

simple thoughts paastak versieren kwarteleitjes

Een glazen kerstbal! Na kerst gekocht bij en gevuld met stro en kwarteleitjes van de Action (€0,59 voor 12 stuks). Stro koste niks, want dit zat onder de eieren met veertjes!

simple thoughts paastak versieren konijn

Konijntje in een glazen bal van de Action (€0,79). Zelf heb ik hem iets aangepast. De balletjes waren namelijk fel gekleurd, dat vond ik iets te veel van het goede. Dus heb ik met verf (taupe en wit) een aantal balletjes een andere kleur gegeven!

Niet op de foto wel in de tak: wit-roze eieren Xenos €1,99 per 6.

Paastak versieren

Juist, dan heb je de paastak stevig in een pot of vaas staan en een tafel vol met gezellige paasversieringen, maar waar te beginnen?!

Begin met de aparte versieringen. De kerstbal heb ik het eerste opgehangen en het konijn in de glazen bal. Daarna de 3 konijnen en de met veertjes gevulde plastic eieren. Zorg dat je dit gelijk goed verspreid over de tak.

 Zo, nu de grote versieringen waar meerdere van zijn (eieren met veertjes, plastic eieren en de eieren van klei). Ik vind het fijn om per soort te werken, zo weet je zeker dat je niet 2 dezelfde naast elkaar hangt. De meeste paasversieringen hebben lusjes en die zijn niet leuk om elke keer weer van de krultak af te halen. Kijk dus goed voordat je ze erop hangt.

simple thoughts paastak versieren

Tadaaaa, Daar is die dan! Ik ben er blij mee en trots op mijn tak. Een beetje van mij, een beetje van Action, een beetje van Xenos, een beetje uit Oostenrijk, een beetje van kerst en een beetje van Mama! 🙂

simple thoughts paastak versieren

Voor de foto’s staat de tak op onze eettafel, maar ik heb de paastak uiteindelijk in de vensterbank gezet.

simple thoughts paastak versieren frontUiteindelijk heb ik paasversieringen die lang meegaan en ben ik in totaal rond de €13,- kwijt. Dat maakt het toch wel extra leuk! Niet al deze versieringen hangen in de tak, ik heb ze ook als andere decoratie gebruikt.

Zet jij een paastak neer?

Liefs, Anne

Join the discussion

  1. Sitia

    Wat een leuke versieringen! Ik ga volgende week ook een tak halen, leuk!!

  2. Pingback: Paasdecoratie in huis - Simple Thoughts

  3. Pingback: Wintersport plog 2015 - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge