want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-vrolijke-wereld-vrolijkheidsdag
Persoonlijk

Vrolijke Wereld Vrolijkheidsdag!

Nee, vandaag wil ik, ondanks het weer, geen chagrijnig gezicht zien want het is vandaag Wereld Vrolijkheidsdag (International day of happiness) jippieeeee!

Ik kwam er laats achter dat er gewoon een hele dag bestaat voor vrolijkheid. Deze dag is in het leven geroepen om bewust wat vrolijker te zijn. Vrolijkheid en het welzijn van mensen staan natuurlijk dicht bij elkaar. Want zonder geluk, eten, een goede gezondheid en geld heb je natuurlijk best wel wat zorgen aan je hoofd en is vrolijk zijn een hele klus. Toch zul je zien dat als je het omdraait en vrolijk bent je ook minder moeite met je zorgen hebt!

Wereld Vrolijkheidsdag

Toch vind ik niet dat je zo makkelijk kan oordelen over iemands zorgen, maar een dosis vrolijkheid zal iedereen goed doen! Dus zet een vrolijk gezicht op en geniet van het moois om je heen. Besef je wat wat je wel hebt en geniet van de kleine dingen om je heen. Geniet van de mensen om je heen, het dak boven je hoofd, het avondeten wat je straks weer naar binnen mag schuiven, van je hond (dat doe ik zeker) of andere dieren, zet je favoriete liedje aan, geniet van de lente, of als je die vandaag niet zo goed kan vinden: geniet van de mooie wolkenlucht, verwen jezelf met een donut (instant happiness), geniet van de krokussen, lach om de leukste series of films, lees een grappig boek, verwen jezelf met wat nieuws of leuks, geniet van je lievelingsthee, bak eens iets extra lekkers, geef iemand een dikke knuffel, zing het liedje van Alfred Jodocus Kwak (ik ben vandaag zo vrolijk), wees aardig voor iedereen en laat die mooie lach van je aan iedereen zien vandaag!

 

En nog wat redenen om vandaag extra vrolijk te zijn:

 • Jippiejajeeee! Het is de eerste dag van de lente!
 • Onze wereldbol is in balans, dag en nacht zijn even lang (oftewel we gaan naar de zomer toe…)
 • Ik had vandaag een sollicitatiegesprek, misschien helpt het als jullie allemaal vrolijk duimen!
 • Het is vandaag de internationale dag van de Francofonie, hoera voor de Franse taal (oui, oui, très bien! C’est magnifique!)
 • Ook de vogels hebben feest. Vandaag is de Internationale dag van de mus (world sparrow day) de dag voor wat aandacht voor de stadsvogeltjes, waaronder de mus. Ik verwen mijn fladderende vriendjes daarom met een zelfgemaakte vogeltaart, wat een feest!
 • Vandaag is het ook nog eens nationale verteldag, als je een vrolijk (Frans) verhaal verteld over een mus doe je het dus helemaal goed 😉

Super leuk dat er zo’n dag bestaat trouwens, maar ik vind eigenlijk dat je elke dag wel mag stilstaan bij die vrolijkheid, dat maakt de wereld toch veel gezelliger? Wil je nog meer tips voor een vrolijke Wereld Vrolijkheidsdag (of uberhaupt vrolijk zijn)? Neem even een kijkje bij het blog Vaker Vrolijk! Deze blognaam matcht gewoon met de feestdag… Hoe vrolijk is dat?!

 

 

Happy International day of Happiness en vergeet niet om elke dag vrolijk te zijn!

Liefs, Anne

 

Join the discussion

 1. Romy

  Zo lief dat je mijn blog noemt. Dankjewel voor je lieve woorden 🙂 En wat een heerlijk vrolijke blog heb je ervan gemaakt! Ik vind deze dag ook zo’n leuk initiatief. Ik ga hard voor je duimen dat er iets moois uit het sollicitatiegesprek voortkomt!

  • Anne

   Hihi, geen dank Romy, jouw blog is perfect voor die dag enne bedankt, ik heb helaas nog niks gehoord..

 2. Dalinka

  Als ik eerder had geweten dat deze dag bestond had ik mijn dag vandaag anders ingedeeld hahaha. Ik vind het mooi dat zo’n dag in het leven is geroepen. En ik ga heel hard en vrolijk voor je duimen! Hopelijk krijg je de baan!

  • Anne

   Echt he? Dan had je alleen maar leuke dingen gedaan! Hopelijk ben je nog steeds aan het duimen, ik heb nog niks gehoord 🙁

 3. Irene

  Haha wat leuk. Leuk ook om het liedje van Alfred Jodokus kwak te zingen. Misschien moet deze dag in zijn huisje gevierd worden(bestaat echt). Ik ben benieuwd naar je sollicitatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge