want simpel is veel leuker!
simple thoughts douchen goed
BeautyVerzorging

Douchen, doe jij het goed?

Wat een gekke vraag! Je zou toch denken dat je wel weet hoe je moet douchen?! Toch zijn er veel mensen die het niet helemaal goed doen en een paar fouten maken. Tijd om je douche routine onder de loep te nemen en eventueel te verbeteren met deze tips.

Douchen, hopelijk heb je wat aan deze tips!

♥ Borstel je haar voor het douchen. Je haar is kwetsbaar als het nat is en mag dan niet geborsteld worden. Pluspunt: minder haren in je douche putje.

♥ Douche niet te heet, zo droog je je huid en haren alleen maar uit.

♥ Maak het haar goed nat met warm water, zo worden de viezigheidjes al wat losser en open je de haarschubben.

♥ Masseer de shampoo in je handen en verdeel het over je hoofdhuid. Probeer elke keer op een andere plek te starten met je shampoo. Anders krijgt elke keer 1 stuk met de meest onverdunde shampoo te maken, dat vind je hoofdhuid niet zo leuk. Beter is het om dit af te wisselen.

♥ Masseer met je vingers van voor naar achter en draai geen rondjes. We willen geen klitten en pluishaar! Veeg de shampoo naar je punten toe en spoel de shampoo goed uit.

♥ Ondanks dat het op het flesje staat, hoef je je haar maar 1 keer te wassen. Nog een keer zou te veel natuurlijke oliën weghalen en die heeft je haar juist nodig. Twee keer wassen is alleen nodig als je haar echt heel vies is.

♥ Knijp je haar wat droger. Knijpen, niet wringen of wrijven. Breng conditioner aan op eigenlijk alles wat in een paardenstaart kan, dus halverwege tot in de punten. Heb je kort haar? Probeer dan de conditioner niet op je hoofdhuid te laten komen. Laat het even intrekken en spoel de conditioner uit.

♥ Het kan ook andersom: reverse shampooing. Hiervoor breng je eerst conditioner aan, dit mag zelfs van de wortel tot in de punten. Goed uitspoelen en shampoo aanbrengen zoals een paar punten terug. Dit spoel je natuurlijk ook weer goed uit. Zo krijgt je haar wel de voeding van de conditioner, maar niet het verzwaren door de resten die achter blijven. Dus geen futloos haar, maar volume!

simple thoughts douchen magazine

♥ Pas nadat je haren zijn gedaan was je je lijf en je gezicht. Je gezicht was je met een gezichtsreiniger. Je doet deze twee op het einde om de restjes shampoo, conditioner en vuil eraf te halen. Stiekem doe ik mijn lijf weleens tijdens het intrekken van de conditioner, hallo multitasken, maar eigenlijk is deze manier beter.

♥ Nu kun je ook scheren, doe dit niet gelijk zodra je in de douche stapt. Je haartjes zijn nu namelijk wat zachter geworden waardoor het scheren alleen maar makkelijker gaat.

♥ Je huid scrubben mag maximaal 2 keer in de week. Vaker is echt niet nodig, dit kan je huid alleen maar irriteren.

♥ Gebruik water of speciale zeep voor de intieme zone, geen douchegel! Douchegel heeft namelijk een hele andere PH-waarde dan nodig is. Er zijn genoeg producten te vinden, maar alleen water is ook prima!

♥ Geen pretje, maar wel heel goed: eindig met koud water. Dit sluit de schubben weer en zorgt voor minder pluis en extra glans. Ook voor je lijf is dit heel goed. Brrr, ik durf het alleen voorovergebogen en alleen op mijn haar.

♥ Elke dag douchen is echt niet nodig. Je maakt je huid zo onnodig kwetsbaar. Spring je toch liever elke dag onder de douche? Was dan je haren niet of spoel alleen uit met water. Gebruik in plaats daarvan op dag 2 een droogshampoo. Zo kun je langer zonder shampoo en daar wordt je haar alleen maar mooier van. Ik was mijn haar om de dag, maar sommige kunnen zelfs langer zonder shampoo! Meer informatie over droogshampoo? Kijk dan even bij de droogshampoo do’s en dont’s.

♥ Afdrogen: niet boenen, maar deppen. Zorg wel dat je lijf goed droog is. Knijp je haar zachtjes droog met een handdoek en doe eventueel een haarhandoek om. Eventjes maar hoor, het beste is om je haar aan de lucht te laten drogen.

♥ Vergeet niet om je lijf en gezicht daarna in te smeren. Niet zo’ n smeerder? Er zijn ook verzorgingsproducten die super snel intrekken, zodat zelfs de meeste luie smeerder (hihi, ik dus) het regelmatig doet!

simple thoughts douchen

Douche jij al op de juiste manier of maak je stiekem toch wat foutjes?

Liefs, Anne

Dit artikel heb ik geschreven voor het magazine Sneakers & Hakken.

 

Join the discussion

  1. Esmeralda

    Een aantal dingen doe ik goed, fieuw gelukkig! Maarre dat koude douchen, ik weet het niet hoor brrr

  2. Pingback: Lichaamsverzorging - Help! Wat moet ik smeren?! - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge