want simpel is veel leuker!
simple thoughts serie verslaving the blacklist prison break
Series

Serie verslaving #5 – 4x spannende series

Misdaad, drama en spanning, ik ben er gek op! 4 series die je beter niet kunt kijken, want je blijft kijken omdat je echt moet weten hoe het verder gaat..

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn favoriete series met jullie deelde. Nee, ik ben niet gestopt met mijn (kleine) serie verslaving, ik heb er gewoon niet over geschreven! Mocht je de vorige gemist hebben: je kunt hier al mijn serie tips vinden.

Scandal

Oh, jeetje ik kan niet wachten tot ik hier weer een aflevering van mag kijken. Dit vind ik zo’n leuke serie! Het gaat over Olivia Pope, de vrouw die je moet hebben voor het oplossen van een schandaal. Samen met haar team doen ze aan crisismanagement voor de beroemde en rijke klanten, maar ook de President heeft af en toe wat hulp nodig.
Er zit een heel verhaal achter met een geheime diensten die op papier niet bestaat, een affaire die echt niet kan, moorden, een heleboel mensen met een geheime agenda, het leven in het Witte Huis (al heeft Obama al bij Ellen Degeneres verteld dat het echte leven daar echt veel saaier is), het bespelen van de media, liefde, het ene schandaal na het andere, de president, de verkiezingen en niet te vergeten drama. Deze serie kijk ik trouwens samen met vriendlief. Ik kan eigenlijk verder niet zoveel vertellen, want dan verklap ik gelijk wat. Ik kan je wel vertellen dat als je eindelijk denkt te weten hoe het zit, de serie opeens anders loopt. Lekker spannend, kijken dus!

 

The Blacklist

Als de meest gezochte crimineel, Raymond Reddington, aanklopt bij de FBI is het hele pand in paniek. Hij wil een deal maken waarbij hij de criminelen van zijn zwarte lijst (juist, blacklist) aangeeft en daarvoor krijgt hij immuniteit. Het zijn criminelen waarvan de FBI niet eens wist dat ze bestonden dus die zijn wel geïnteresseerd. Hij heeft wel een voorwaarde: hij wil alleen praten met profiler Elizabeth Keene. Zij heeft geen idee wie Raymond is. Je moet een beetje wennen aan “Red” de machtige crimineel, maar ik kan echt heel hard om hem lachen. Die opmerkingen, hoe hij het speelt en z’n blikken: echt geweldig!

Elke aflevering gaat over 1 van de “blacklisters”, waarbij Red altijd wel een extra doel heeft. Z’n concurrentie uitschakelen of wraak nemen bijvoorbeeld. De vraag die door je hoofd blijft spoken is of Red de vader van Elizabeth is? Of wat anders de connectie tussen die twee is? Elizabeth is zelf ook zeer nieuwsgierig. Een spannende serie, waarbij je na elke aflevering heel snel de volgende aflevering wilt zien. Een favorietje onder de favorieten. The Blacklist kijk ik samen met vriendlief en hij vind het ook een hele leuke serie!

Mocht je The Blacklist al wel volgen: vanaf 10 april kun je de spinoff “The Blacklist: redemption” zien op rtl 5.

 

Quantico

Na een bomaanslag in New York wordt FBI agente Alex Parrish verdacht. Tijdens de serie zien we twee verhaallijnen: die van het heden (rondom de bomaanslag) en het opleidingstraject op Quantico. Niets is wat het lijkt in deze serie en pas bij de laatste paar afleveringen is het duidelijk wie de aanslag heeft gepleegd. Ik vond het leuk om de klasgenoten te volgen tijdens de opleiding en daar al te bedenken wie het zou kunnen hebben gedaan. Er komen verschillende types voorbij waardoor je je blijft denken dat diegene de persoon is die Alex erin heeft geluisd. Of zou ze het toch gedaan hebben? De serie zet je elke keer op een ander spoor.

In het tweede seizoen gaat het niet over de bomaanslag, maar over iets anders (ik zeg verder niets). Ook in het tweede seizoen zie je weer het heden en verleden door elkaar heen.

 

Prison Break

Deze serie is al wat ouder (2005-2009) en ik moet opbiechten dat ik hem eigenlijk nog nooit had gezien. Toen ik hoorde dat er na zoveel jaar een vervolg zou komen (wat?!) vond ik toch echt dat ik de eerste 4 seizoenen maar eens moest gaan kijken. Naast die seizoenen is er ook een film en het nieuwe seizoen “Prison Break: resurrection” kun je vanaf morgen op Fox bekijken!

De serie gaat over broertjes Lincoln en Michael. Lincoln zit vast voor een moord die hij niet heeft gepleegd en Micheal bedenkt een meesterlijk plan om hem uit de gevangenis te krijgen. Hiervoor bestudeerd hij de blauwdrukken van de gevangenis en laat de ontsnappingsroute op zijn lijf tatoeëren. Ook heeft hij een heel plan bedacht om daarna te overleven. In de gevangenis ontmoeten we andere “schurken” zoals Sucre, T-bag (ik mag hem echt niet, maar zo goed gespeeld) en C-note. Het blijft niet bij 1 prison break en morgen kunnen we nog een ontsnappingsseizoen bewonderen. Ik zit er in ieder geval klaar voor! 😀

 

Heb jij deze series weleens gezien en zit jij morgenavond ook in spanning te wachten tot Prison Break weer begint?

 

Liefs, Anne

Bron afbeelding

Join the discussion

 1. ~ Inge ~

  Hoi! Ik ben dol op misdaadseries, maar meer van de Scandinavische. Ook politiek gerelateerde series zoals Borgen en House of Cards vind ik erg goed! De door jouw beschreven series ken ik niet…zal er eens naar googlen! 😉

  • Anne

   Hoi Inge! House of cards vind ik ook erg goed. Hihi, gewoon gaan kijken joh 😉

 2. Florentine

  Oeeh herkenbaar, een serie verslaving!!!! Ik ben helemaal into Pretty Little liars, en gelukkig komt er bijna weer een nieuw seizoen uit. Zo leuk <3
  Liefs, Florentine

  • Anne

   Jaaaa! Die staat ergens tussen mijn andere artikelen over de serie verslaving (oef, dat klinkt extra verslaafd..) Nog een paar dagen wachten tot Pretty little liars begint 😀

 3. Els

  Wat een goede series. The Blacklist vond ik ook helemaal geweldig!

  • Anne

   Blacklist is echt leuk he? We zijn nu ook begonnen met The Blacklist redemption, heb voor een keer gewacht tot een serie op tv is..

 4. sammie

  Ik ken ze allemaal niet. Prison break heeft me nooit genoeg geboeid in trailers om er aan te beginnen. Ik kijk zelf op het moment naar nieuwe afleveringen van The Originals en Riverdale op Netflix.

 5. Lifestyle Mommy's ~ Linda

  The Blacklist lijkt me wel een aanrader, Quantico heeft mijn man gekeken, de eerste 2 seizoenen dacht ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge