want simpel is veel leuker!
Simple Thoughts groene smoothie - boerenkool aardbei kaneel
Food

Groene smoothie – boerenkool aardbei banaan

Vandaag een herfst smoothie met boerenkool! Boerenkool heeft een iets sterkere smaak dan spinazie en is daarom voor sommige even wennen. Geen nood! Neem gewoon wat minder boerenkool of voeg wat extra fruit toe.  De volgende keer kun je weer wat meer boerenkool doen.

Ik moest zelf ook even wennen aan de smaak van boerenkool. Gelukkig ben ik dol op banaan in mijn smoothies en die maakt het gelijk een stuk zoeter. Banaan niet je favoriete fruitsoort? Probeer dan eens mango of, voor minder zoet, avocado. De kaneel en de kleur (door de aardbeien) zorgen ervoor dat deze smoothie een herfstachtige groene smoothie wordt!

 

time

ongeveer 300 ml

5 minuten

Ingrediënten
  • hand boerenkool
  • stuk of 10 aardbeien
  • 1 banaan
  • half theelepeltje kaneel
  • 200 ml sojamelk

 

Pak je blender, doe de sojamelk en boerenkool erin en blend dit goed. Zelf vind ik het niet lekker als er boerenkool stukjes inzitten, dus blend goed! Ondertussen kun je de kroontjes van de aardbeien halen. Voeg de aardbeien, kaneel en de banaan in een paar stukken toe aan de boerenkoolmix. Laat het nog even goed mengen en proef of je eventueel meer kaneel of aardbeien toe wil voegen.

Simple Thoughts groene smoothie - boerenkool aardbei en kaneel

Schenk in een glas en versier eventueel met aardbeien en een rietje, valt de gekke kleur ook wat minder op.

Heb je geen blender? Met een staafmixer kan het ook, gaat ietsiepietsie moeizamer, maar het werkt wel! Wil je nog meer groene smoothie tips? Lees dan dit artikel.

Liefs, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge