Veldsla vind ik heerlijk als salade, maar in een smoothie is deze sla ook heerlijk! Vandaag een groene smoothie die er wat minder mooi “groen” uiziet, maar wel weer heerlijk fris en zoet smaakt door de framboos.
Ongeveer 300 ml
5 minuten
Ingrediënten
- grote hand veldsla
- half bakje frambozen (ongeveer 60 gr)
- 1 avocado
- paar muntblaadjes
- 250 ml kokoswater
Sommige mensen halen de worteltjes van de veldsla af, ik ben er zelf eigenlijk een beetje te lui voor en in deze smoothie hoeft het al helemaal niet. Niemand die het ziet als het in de blender is geweest!
Ik probeer de groentes meestal te combineren met wat in de aanbieding is of wat we bij het avondeten hebben gegeten. Zoals nu had ik de veldsla over en die wordt dus een groene smoothie.
Heb je liever een wat koelere smoothie? Voeg er dan nog een paar ijsblokjes aan toe.
Aan de slag!
Doe het kokoswater, muntblaadjes en de veldsla in de blender en zet deze aan.
Snijd de avocado door de helft, haal de pit eruit en lepel de avocado uit. Voeg dit samen met de frambozen toe en blend nog even tot het mooi gemengd is.
Door de frambozen blijf je stukjes zien in je smoothie, maar dat is weer eens een keer wat anders dan een “gladde groene smoothie”.
Lees hier de tips voor het maken en drinken van lekkere groene smoothies en waarom je eigenlijk moet “kauwen” op je groene smoothie!
Lijkt me lekker! Ik ga ‘m vandaag maken! 🙂
En? En? En? Hoe smaakte die?