want simpel is veel leuker!
Groene Smoothie BMSS closeup
Food

Groene smoothie – Spinazie mango kokos

Spinazie is toch wel mijn favoriet met groene smoothies. Deze keer een lekker romige met mango. Omdat een mango al heel romig zijn kan je deze smoothie ook gewoon maken met (kokos)water.

time

Groene Smoothie mangoongeveer 500 ml smoothie

5 minuten

Ingredienten
  • Handvol spinazie
  • Mango
  • Eetlepel chia zaadjes
  • 2 eetlepels kokos stukjes
  • 200 ml amandelmelk
  • Eventueel water als het te romig wordt

 

 

Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de mango. Een mango snijd je heel makkelijk op deze manier:

Het gaat op dezelfde manier als bij een avocado, alleen bij een mango moet je de pit er ook uitsnijden. Snijd langwerpige helften door je mes langs de pit te laten glijden. aan beide kanten. Je kunt eventueel nog wat vruchtvlees van de pit snijden. Snij de helft in de schil in stukjes en vouw de helft “binnenstebuiten”. Hierdoor komen de stukjes eruit en als de mango goed rijp is vallen de stukjes er al af. Als dat niet zo is kun je er nog even met een mesje of lepel langsgaan.

Doe de amandelmelk en spinazie in de blender en laat even blenden tot je geen stukjes meer ziet.  Voeg dan de kokos, mango en chia zaadjes toe en laat de blender nog even goed draaien. Wordt de smoothie te dik en romig? Voeg dan wat extra water toe. De fel groene kleur komt trouwens door de mango.

Als je het gezellig vind kun je nog wat mango en chia zaadjes op je smoothie doen, maar zonder smaakt deze ook verrukkelijk!

Liefs Anne

Groene smoothie - spinazie mango banaan sojamelk

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge