want simpel is veel leuker!
simple thoughts groene smoothie, spinazie, banaan
Food

Groene smoothie – Spinazie banaan

De week van de groene smoothie! We beginnen met de meest simpele groene smoothie, een echte beginners smoothie: spinazie en banaan!

Is dit de eerste keer dat je een groene smoothie maakt? Neem dan gewoon een klein handje spinazie, je kunt bij de volgende altijd weer meer spinazie toevoegen. Zo kun je langzaam wennen, al moet ik zeggen dat ik er totaal geen moeite mee had. De banaan maakt het lekker zoet en als je niet kijkt naar de kleur heb je helemaal niet het idee dat je spinazie aan het drinken bent.

 

time

simple thoughts groene smoothie spinazie, banaan300 ml

paar minuten

 

Ingrediënten
  • handje spinazie
  • 1 banaan
  • 250 water of andere vloeistof

 

 

Was de spinazie. Pak je blender, voeg je water en spinazie toe en laat even goed blenden tot je geen stukjes meer ziet. Voeg dan je banaan in een paar stukken toe en mix dit nog even goed door. Liever iets langer dan te kort, zo krijg je een lekker schuimige smoothie!

Schenk in een glas en geniet ervan!

 

Ook lekker: voeg als laatste een halve eetlepel sesamzaadjes toe en blend nog even op een hoge stand. Zo krijgt je smoothie een lichte nootachtige smaak!

Groene Smoothie SBS

Meer spinazie betekend trouwens een groenere kleur. De foto hierboven bevat 2 grote handen spinazie, bij de andere foto’s zit er maar 1 “normale” hand in.

Vergeet niet dat groente en fruit de enzymen uit je speeksel nodig hebben om goed te verteren dus “kauw” of “spoel” het slokje heel even door je mond om te zorgen dat je lichaam geen last er van heeft. Je wilt geen last krijgen van je smoothie toch?

Wil je nog wat tips lezen over het maken van een lekkere groene smoothies? Lees dan dit artikel.

Liefs, Anne

 

Join the discussion

  1. Pingback: Toetje als ontbijt - Groene smoothies - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge