want simpel is veel leuker!
simple thoughts chocolade lolly cadeau
CadeauFood

Last minute cadeau: chocolade lolly

Ga je gezellig op visite en wil je niet met lege handen aankomen? Wil je je Valentijn verassen met iets wat met liefde gemaakt is? Ach, ook als je het gewoon leuk vind of dit voor een verjaardagscadeau wil maken mag dat natuurlijk!

Deze chocolade lolly maak je super snel, simpel en helemaal zelf en kun je dopen in de warme melk om je eigen chocolademelk te maken, maar gewoon afknabbelen is natuurlijk ook heerlijk! Haal even een paar repen chocolade en als je ze tegenkomt wat zuurstokjes en je cadeautje is al bijna klaar. Echt? Ja, zo simpel is het.

Chocolade lolly’s maken

simple thoughts chocolade lolly chocolademelkIk heb een reep puur en een halve reep witte chocolade gebruikt, maar het maakt niet uit welke smaak je pakt. Verder heb ik een siliconen hartjesvorm gebruikt, maar een leuk bakje bekleed met folie mag natuurlijk ook. Het bekleden met folie is erg belangrijk, anders krijg je de lolly’s er niet meer uit! Laat het folie een stuk uitsteken, zo kun je de lolly er makkelijk uittrekken. Siliconen vormen werken heel makkelijk, dus daar zou ik eerder voor gaan.

Staan je vormen klaar? Smelt dan de chocolade au bain-marie. Dit doe je door een pan met water op te zetten als het water kookt kun je het vuur zachter draaien en er een schaal bovenop zetten. Je kunt hier een metalen schaal voor gebruiken (pas op, zo’n schaal wordt heet!) een glazen schaal of een andere pan mag ook. Roer het zachtjes door totdat alle stukjes gesmolten zijn.

Schenk een laag chocolade in je vorm. Als je het helemaal simpel wilt doen maak je maar 1 laag, wil je net even wat anders maak dan verschillende laagjes. Hiervoor voeg je de eerste laag toe en dit zet je even in de koelkast tot de bovenkant iets gestold is. Voeg dan de volgende laag toe, etc.

Til de vormen recht naar de koelkast, dat wilde bij mij niet helemaal lukken, maar het heeft ook wel weer wat want daardoor zijn de lagen niet helemaal recht. Wil je toch liever rechte lijnen? Zet dan in ieder geval de siliconen vorm op een plaat, dan wiebelt het al stukken minder.
simple thoughts chocolade lolly chocomelk

Ook de laatste laag laat je even stollen in de koelkast. Niet hard laten worden, alleen stollen. Dit duurde bij mij een paar minuutjes. Versier met in stukjes gehakte zuurstok, mini spekjes of cacaopoeder. Stiekem zit er bij mij Nesquik op, dat heb ik namelijk altijd wel in huis (jammie!).


Haal van de onderste helft van de zuurstokken het plastic eraf en druk de zuurstokken voorzichtig draaiend in de lolly. Blijven de zuurstokken niet staan? Ondersteun ze dan door iets plats, zoals een bestek mes, op de vorm en naast de zuurstok te leggen. Zet de vormen weer terug in de koelkast en laat ze goed hard worden.

Niet zo’n fan van de zuurstokken? Je kunt er natuurlijk ook een lepel of een (ijs)stokje in steken!
simple thoughts chocolade lollyEventueel kun je de chocolade lolly nog inpakken in cadeaufolie of vershoudfolie met inpakpapier eromheen, hang er een cadeaulabel aan en je last minute cadeau is klaar! Door de zuurstok kun je ze zo in je mok hangen en aangezien er om de bovenkant nog folie zit krijg je geen vieze vingers! Hmmm, ik heb nu wel zin in chocolademelk!

 

Ook leuk om last minute te maken en cadeau te geven zijn de vogelvoertaarten. Ingrediënten hiervoor zijn te koop bij de supermarkt. Ze hebben alleen iets langer nodig om op te stijven (uur minimaal), maar zijn ook zo gepiept!

Mocht je iets meer (shop)tijd hebben kun je natuurlijk ook wat servies versieren. Haal hiervoor een porseleinstift en wat bordjes, glazen of mokken. Persoonlijk, creatief en zelfs die zijn nog te maken voor de Kerst.

 

Liefs, Anne

Leuk artikel, maar geen zin of tijd om een hele reactie achter te laten? Geeft niet, klik maar op het hartje hieronder dat is bijna hetzelfde alleen dan makkelijker 😉

Join the discussion

  1. Volgmama

    Wat leuk! Jammie.

  2. sammie

    Oh die zien er lekker uit!

  3. Irene

    Wauw wat leuk bedacht! Water loopt me al in de mond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge