want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-favoriete-kinderboek-a-world-of-winnie-the-pooh
DisneyPersoonlijk

Mijn favoriete kinderboek

Keuzes, keuzes! Want ik lees redelijk snel en vroeger toen ik nog geen mobiel, tablet en computer had, las ik heeeel veel. Lievelingsboeken werden meerdere keren gelezen, maar wat is nou echt mijn favoriete kinderboek?

simple-thoughts-favoriete-kinderboek-kijken-en-lezen-met-bram-de-beer

Kijken en lezen met Bram de beer is, zoals je kunt zien, echt 1 van mijn favorieten en heb ik bijna verslonden. Het boek heb ik voor mijn tweede verjaardag gekregen van mijn opa en oma en ik vind het nog steeds een leuk boek met schattige tekeningen. Jammer dat hij bijna uit elkaar valt..

 

A world of Winnie the Pooh

simple-thoughts-favoriete-kinderboek-a-world-of-winnie-the-pooh

Mijn aller-aller-favorietste-kinderboek is dan toch wel “a world of Winnie the Pooh”. Als echte Disney fan had ik hier natuurlijk ook geen ander boek kunnen kiezen. Het is een engels boek, maar dat vind ik juist wel leuk, aangezien ik de nederlandse films van Winnie zowat uit mijn hoofd ken. Er staat heel leuk op de voorkant: a collection of stories, verse and hums about the Bear of Very Little Brain. Haha, arme poehbeer.

simple-thoughts-favoriete-kinderboek-winnie-de-poeh-poehstokjes-gooien

Er staan allemaal korte verhalen in. Deze hierboven gaat over Poehstokjes gooien, iets wat ik samen met mijn broertje en zusje af en toe deed als we een bruggetje tegen komen. Eigenlijk is het niet meer dan dat ieder een stokje in het water gooit, snel naar de andere kant rennen en kijken welk stokje als eerste aan de andere kant van de brug is. Die goeie oude tijd!

simple-thoughts-favoriete-kinderboek-winnie-the-pooh

Kijk wat een schattige tekeningen en zo leuk dat ze die tekst er ook op aangepast hebben. Ik hoor hier ook altijd de Nederlandse verteller in mijn hoofd: hij klom en klom en klom en klom… Juist. Ga het grote verhaal van Winnie de Poeh maar kijken als je geen idee hebt waar ik het nu over heb 😉simple-thoughts-favoriete-kinderboek-winnie-de-poeh
Dit vind ik het allerleukste stukje uit het boek. Vooral omdat ik dit in de film ook het allerleukste stukje vind. Stiekem lig ik dan helemaal in een deuk! Geneer je niet, poeh!

Dit is weer een opdracht uit de #30dayblogchallenge van Hare Maristeit.
Hier kun je alle opdrachten vinden die ik al heb gedaan.

 

Dit artikel laat me ook weer nadenken over hoe graag ik altijd las en dat eigenlijk nog wel doe, maar mezelf daar de tijd niet echt voor gun. DUS ik ga meer boeken lezen. Jup, I can do this!

 

Wat is jouw favoriete kinderboek?

Liefs, Anne

Pssst: klik op het hartje hieronder als je geen zin hebt om een reactie achter te laten, maar wel even wil laten weten dat dit een leuk artikel was..

Join the discussion

  1. Anne - Ditisanne.nl

    Leuk! Ik heb zoveel favoriete kinderboeken dat ik echt niet zou kunnen kiezen! Ik denk dat ik ergens tussen mijn 8e en mijn 12e het meest verslaafd was aan de Pitty-serie van Enid Blyton! Die heb ik echt zo ontzettend vaak gelezen (en stiekem vind ik ze nog steeds erg leuk, al heb ik ze in geen jaren meer gelezen)!

    Winnie de Pooh had ik ook, wel in het Nederlands, maar was niet direct mijn eerste favoriet. Misschien vind ik die nu wel leuker als toen, alsof je nu pas de extreme schattigheid van het boek snapt! 🙂

    • Anne

      He, wat leuk! Die heb ik vroeger ook gelezen. Gevonden in mama’s boekenkast haha! Zeker een keer Winnie lezen, Anne! Of de films kijken. Er zit toch heel veel humor voor volwassenen in en Poeh is gewoon schattig, hihi!

Comments are now closed.