want simpel is veel leuker!
simple thoughts fotolijstplanken fotolijstjes
DIYHome

Muur met fotolijstplanken

Fotolijstplanken, fotolijstjesmuur, foto wand, schilderijhouder leuke plankjes, ach hoe je het ook wil noemen bij mij hangen ze nu gezellig aan de muur! 

Al een hele tijd wil ik graag een fotowand op het stukje muur tussen de keuken- en gangdeur. Allerlei witte fotolijstjes had ik al verzameld en een idee om de hele muur te vullen was al gemaakt, maar toen kwam het probleem: bij ons lopen de kabels niet recht omhoog of naar beneden, zoals het normaal gaat, maar schuin naar boven en schuin naar onder. Dus overal schroeven in gaat niet werken. Ach, het houdt het spannend. Na veel denkwerk wilde ik van die fotolijstplanken. Van de Ikea zijn ze erg mooi, maar die zijn niet zo makkelijk op maat te maken en in de juiste kleur te schilderen.

simple thoughts fotolijstplanken voor

Saaie muur, al zit er wel een mooie metallic kleur op! Links is de deur naar de gang (met gezellig een lampje aan), rechts zit de deur naar de keuken.

 

Fotolijstplanken, zelf maken of …

Zelf fotolijstplanken maken kan natuurlijk ook al kwam ik, mede door het opstaande randje wat ik perse wil, op bijna hetzelfde bedrag uit als deze fotolijstplanken van de Xenos. Zelf maken ben je lang mee bezig en moet ik vriendlief nog liever aankijken voor extra hulp. Kant en klaar heeft alleen een likje verf nodig. Waarom dan moeilijk doen als het ook simpel kan? We hadden drie fotoplanken van €5,99 en een kleiner plankje van €3,99 nodig. De verf komt bij de Action vandaan (grey wash €3,79). Oftewel deze muur met fotolijstplanken heeft ons €25,75 gekost.

Als eerste hebben we de gaatjes dichtgemaakt, want deze mogen bij ons alleen in het midden zitten. De nieuwe gaatjes werden geboord, de plankjes op maat gezaagd en na even licht schuren kon het verven beginnen. We hebben 2 lagen grey wash gedaan. Nog wat passen en meten en de fotoplankjes konden worden opgehangen, waarna ik eindelijk mijn fotolijstjes kan neerzetten!

simple thoughts fotolijstplanken fotoplank naTadaaa! Er zitten nog helemaal geen foto’s in, maar daar komt nog verandering in. Het kiezen is best moeilijk, want ik maak er veel te veel! Gelukkig vind ik de muur zo ook al gezellig..

simple thoughts fotolijstplanken schilderij houder foto

Linker twee fotolijstjes zijn van de Hema, kaarten van VT-wonen. Rechter lijstje en schilderijtje zijn van de Xenos en dat zwarte ernaast is de Areaware distortion kandelaar. Is die zelfs zonder kaars niet super leuk? Een keer gekregen voor mijn verjaardag. 🙂

simple thoughts fotolijstplanken fotolijstjes

Weer een kaart van de VT-wonen, volgens mij omdat het tijd is om mijn abonnement te verlengen, hihi. Daarvoor een vogelkooitje, geen idee waarvandaan. Dan komen er 3 lijsten van de Xenos. Linker 2 gevuld met wat hartjes en de rechter was een housewarming cadeautje!

Dit is het kleinere plankje, omdat er dus een leuk groot stopcontact op deze muur zit. We hebben het plankje gelijk gelijk gehouden met het stopcontact.

simple thougts fotolijstplank schilderij houder

Deze prent wilde ik heel graag ophangen, of neerzetten, in ons huis. Deze stond altijd in het vakantiehuisje van mijn oma, ik heb er mooie herinneringen bij en hij staat ook nog eens erg mooi! De lijst is van de Xenos. Daarnaast een metalen mini fietstje, ook van oma en een Xenos fotolijst met een zelfgemaakte quote (Kiss me if i’m wrong, but dinosaurs still exist right?).

simple thoughts fotolijstplanken foto plank

Geen idee waar het linker lijstje van is, waarschijnlijk Xenos, haha. Er zit een zelfgemaakte quote in (I love it when I catch you looking at me and then you smile and look away) dan staat er een fotolijst van Xenos met VT-wonen kaartje. Daarnaast staat mijn Mickey fotolijstje, nog steeds zonder foto en als allerlaatste mijn oma. Mijn moeder heeft het origineel. Deze wil ik inscannen en iets kleiner maken zodat ze in het Xenos fotolijstje past. Lijkt me wel mooi.

Het is wel duidelijk waar ik het liefste fotolijstjes haal. Ook zijn de kaarten van VT-wonen favoriet. Verder moet ik echt nog even op jacht naar wat leuke foto’s, daar heb ik er genoeg van! Ik ben gek op quotes, dus die komen er dan een beetje tussendoor te staan. Handig van de fotoplankjes vind ik dat er ook een klein kaarsje of iets anders leuks op kan staan. Het hoeven niet alleen fotolijsten te zijn!

Het allerleukste van deze muur is dat je lekker kan afwisselen. Foto’s, quotes, kaartjes, winter, kerst, zomer, herfst, vakantiefoto’s, oeh ik heb nu al zin om te veranderen! Stiekem is dat al een beetje gedaan, maar niet met de lijstjes. De lamp is aan de wandel gegaan en in de hoek staat nu een grote plant.

Liefs, Anne

 

Join the discussion

  1. Pingback: Traktatie van Simple Thoughts - winactie

  2. Pingback: Love and marriage bruidsbeurs - Ahoy - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge