want simpel is veel leuker!
simple thoughts serie verslaving the flash
LoveSeries

Serie verslaving – mijn favoriete series #3

Yes, mijn favoriete series deel 3 is alweer aan de beurt, ik ga weer wat leuke series aan jullie laten zien! 

Vorig jaar (ja, ik ben zo iemand die het leuk vind om 3 maanden geleden vorig jaar te noemen) zijn er al een aantal van mijn favoriete series voorbij gekomen. Van een paar komen er deze maand weer nieuwe afleveringen aan. Vooral naar het nieuwe seizoen van Pretty Little Liars, toch wel een favoriet van mijn favoriete series, ben ik errug nieuwsgierig!

The Originals

The Originals, een spin off van The Vampire Diaries, één  van mijn favorieten waar je hier meer over kon lezen. Ik heb normaal niet zoveel met spin offs, meestal zijn die minder goed dan de originele serie. In dit geval is dat totaal niet zo! In het begin zijn de twee series met elkaar verweven en na een tijdje is het een serie waar bijna geen Vampire Diaries meer in voor komt. Kun je deze serie dan wel kijken zonder eerst die andere serie gezien te hebben? Jazeker!

Oké, even een korte uitleg: Vampieren ontstaan niet vanuit het niks, in Vampire Diaries hebben we al geleerd dat als je dood gaat met het bloed van een vampier in je, je ontwaakt als een (bijna) vampier. Als je de stamboom der vampieren volgt kom je uiteindelijk uit bij “The Originals”. Hoe de Originals vampieren zijn geworden zeg ik nog lekker niet, want daar kom je snel genoeg achter.. Drie originele vampiers keren terug naar New Orleans, een stad waar ze vroeger uit gevlucht zijn en waar Marcel nu de leiding heeft. Klaus wil de leiding weer terug en als hybride (half vampier en half weerwolf) geeft dat best wat problemen met vroegere vijanden. Extra moeilijk wordt het als zijn ongeboren kind bedreigd wordt, want familie is iets wat bij hem erg belangrijk is. Eigenlijk wil ik niet te veel verklappen. Het is een serie over vampieren, weerwolven, verraad, complotten, heksen en zelfs over normale mensen, die ik na 3,5 seizoen nog steeds erg leuk vind!

 

Revenge

Amanda Clarke keert terug naar de Hamptons, onder haar nieuwe naam Emily Thorne. Haar vader is bedrogen door de Graysons, een erg belangrijke familie in deze serie, waardoor hij in de gevangenis beland en waar hij uiteindelijk in overleed. Zij is na het lezen van zijn dagboeken terug voor wraak, wraak op iedereen die zich misdragen heeft volgens het lijstje van haar vader. Bovenaan de lijst staat Victoria Grayson… 

Als lief, rijk meisje komt ze de Hamptons binnen, maar ondertussen is ze bezig met haar wraak. Het is een spannende serie, met veel spanning, een heleboel sensatie, wraak en complot theorieën die echt geweldig zijn. Deze serie is vanaf aflevering 1 geweldig en super leuk! Het begint gelijk goed in aflevering 1, waarin je ziet dat iemand wordt doodgeschoten, maar wie dat weet je pas aan het einde van het seizoen.  Helaas is er na 4 seizoenen een prachtig einde aan gekomen. Een einde waar ik vrede mee heb, al baal ik stiekem nog steeds dat deze serie is gestopt. Een must see, echt een gave serie!

Oja, deze serie keek ik samen met vriendlief, waarbij we regelmatig maar 1 aflevering zouden kijken en uiteindelijk uitkwamen op een half seizoen per dag 😉 Ik denk dat ik deze serie maar weer opnieuw ga kijken, er is vast nog wel ruimte tussen alle series die ik al kijk…

 

The Flash

Ik weet eigenlijk niet of ik dit een spin-off moet noemen, of dat The CW gewoon steeds meer leuke series met superhelden gaat maken… In ieder geval zien we Barry Allen als eerste verschijnen in Arrow, een gave serie waarover ik hier meer vertel. Erg leuk is dat Barry af en toe terugkomt in Arrow en andersom. 

Na de ontploffing van de deeltjesversneller wordt Barry geraakt door de bliksem en raakt in een coma. Pas maanden later ontwaakt hij als de snelste man op aarde en superheld “The Flash” is al snel geboren. Er zijn meer mensen geraakt door de deeltjesversneller die ook superkrachten hebben gekregen. Helaas gebruikt niet iedereen deze krachten voor iets goeds, zoals Barry doet. Hij helpt de politie met het oplossen van zaken, het redden van mensen en is de aangewezen persoon om als superheld op te treden tegen de anderen met superkrachten. Daarnaast is hij op zoek naar de moordenaar van zijn moeder, waarvoor zijn vader onterecht vast zit. 

Een luchtige superhelden serie met veel humor, leuke personages en spannende verhaallijnen. 2 seizoenen zijn er al van te bewonderen. Kijken dus!

 

 

Legends of Tomorrow

Oké, nu ik genoeg heb verteld over Arrow en The Flash, is het tijd voor een nieuwe serie, een spin off van deze twee. 

Een tijdreiziger moet een team samenstellen om de wereld te redden van de grootste bedreiging ooit: een eeuwenoude schurk. Dit lukt trouwens alleen als ze door de tijd reizen. In de trailer zeggen ze al “when heroes alone are not enough” dus worden deze legends, die zelf nog niet geloven dat ze legendes zijn, samen gebracht tot een super team. Mocht je zowel The Flash als Arrow niet gezien hebben dan klinken deze namen een beetje raar, maar anders moeten er wel wat belletjes gaan rinkelen:

White Canarie, Hawkgirl, The Atom, Firestorm, Captain Cold en Heatwave  zijn de Legends van Tomorrow. De serie is pas net begonnen, maar ik ben al fan. Oja, had ik al verteld dat Captain Cold gespeeld word door Wentworth Miller (Prison Break), een extra reden om te kijken, haha!

 

Dat waren ze weer! Ben jij een fan van de superhelden series? Enne is zo’n soort artikel fijner met de trailers erbij, of waren foto’s ook prima?

 

Liefs, Anne

 

 

Join the discussion

 1. Angelique Schiphorst

  Oe. Outlander gezien dan?

 2. Vlijtig Liesje

  De superhelden series zeggen me niet zoveel. Aan Revenge ben ik ooit begonnen, maar afgehaakt. Misschien moet ik die toch nog eens een kans geven.

  • Anne

   Superheldenseries leken me eerst een beetje nerderig (als in Big Bang Theory), maar ik ben toch wel een grote fan geworden! Revenge zou ik echt nog eens een kansje geven, zo’n gave serie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge