want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-simpele-koekjesdeeg-bonbons
Food

Simpele koekjesdeeg bonbons

Ben je ook zo gek op koekjesdeeg? Ik maakte deze koekjesdeeg bonbons, veilig zonder ei en met stukjes chocolade. Het kan eigenlijk niet beter, behalve als ik je vertel dat het ook nog eens een easy peasy recept is. 

Ik ben zo iemand die altijd even het deeg proeft. Ik zeg altijd maar zo: je weet pas of je baksel lekker word als het deeg ook lekker is. Wat dacht je van cakebeslag, het aflikken van de gardes of de bak uitlikken van de brownies? Hmm, heerlijk! Nee, ik maak me nooit zo druk om het rauwe ei, die smaakt fantastisch namelijk. Vooral van koekjesdeeg kan ik niet afblijven en daar kan ik me dan ook echt helemaal misselijk van eten (en dan zijn er opeens een heleboel minder koekjes op de bakplaat te vinden..). Helaas is niet iedereen even blij met het eten van rauw ei.. Toen ik dit recept van koekjesdeeg bonbons tegenkwam bij recipegirl.com wist ik dat ik deze echt moest maken voor mijn eerste verjaardagsfeestje en omdat iedereen ze zo lekker vond, maak ik ze ook voor m’n volgende feestje! 😉

 

Koekjesdeeg bonbons

simple-thoughts koekjesdeeg bonbons zonder ei

Ingrediënten: 

 • 1/2 cup (113 gram) gezouten roomboter op kamertemperatuur
 • 3/4 cup (165 gram) lichtbruine basterdsuiker
 • 1 theelepel vanille extract
 • 2 cup (250 gram) bloem
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 1 cup (180 gram) pure chocolade in kleine stukjes gehakt
 • 180 gram pure chocolade om de bonbons in te dippen

 

 1. Mix in een grote bak de boter en de suiker goed door elkaar. Voeg de vanille toe en mix de bloem erdoor, 1 cup per keer. Mix dit door tot het goed is gemengd en voeg dan het blikje gecondenseerde melk toe. Als alles goed gemengd is roer je de chocolade stukjes erdoor. Proef een beetje deeg, nu is het echt veilig 😉 en zet de bak afgedekt in de koelkast tot het goed gekoeld en lekker stevig is. Bij mij was dit binnen een half uur.
 2. Pak een klein bakblik of een ander plat bakje waar je de balletjes in kunt doen. Leg hier een velletje bakpapier in. Draai de balletjes en leg ze in het bakje. Zet de balletjes in de koelkast. Ik had twee bakblikken vol en de eerste lading had ik gelijk in de koelkast gezet. Deze zijn dan goed koud en kun je dan zo als eerste pakken. Zet je deeg niet in de vriezer (ook niet bij stap 1), het deeg word dan te koud en gaat later weer uitzetten waardoor je chocoladelaagje gaat breken.simple-thoughts koekjesdeeg bonbons
 3. Als de balletjes koel staan te worden smelt je de overige chocolade au bain marie. Zet hiervoor een pan met een laagje water op en zet hierop een kom of een pan bovenop. Ik gebruik altijd zo’n metalen saladeschaal. Werkt prima! Laat ongeveer 2/3 deel van de chocolade smelten, haal je pan van het vuur en voeg de rest van de chocolade toe. Even roeren tot het goed gesmolten is en dan kun je gaan dippen.
 4. Gebruik voor het dippen 2 vorken, zo kun je het balletje van de ene vork op de andere rollen en kan de chocolade er goed afdruppelen. Werk met een stuk of 5 balletjes tegelijkertijd, laat de rest nog even in de koelkast. Ik heb een andere bak gepakt waar ik weer bakpapier in heb gelegd, de balletjes zijn stuk voor stuk in de chocolade gedipt, goed laten uitlekken en dan in de bak. Als de chocolade te dik word kun  je het gewoon weer even au bain marie op warmen. Vind je het leuk om de bonbons nog te versieren, dan kun je er nu wat leuks overheen strooien, ik vond
 5. Laat ze de koekjesdeeg bonbons uitharden in de koelkast. Als ze hard zijn kun je ze, eventueel gestapeld, bewaren in de koelkast. Dek ze goed af of leg ze in een goed afsluitbare bak zodat ze lekker blijven.

 

simple-thoughts cookiedough koekjesdeeg bonbons zonder ei

Zucht, ziet dat er niet heerlijk uit? Serveer ze in een leuk schaaltje op tafel en pas op, want voor je het weet is het schaaltje leeg! Je kunt deze koekjesdeeg bonbons rustig een week bewaren in de koelkast, als ze dat redden! Mocht je toch wat over hebben kun je de ballen ook in stukjes hakken en door ijs of yoghurt roeren (ik weet het zonde van de moeite, maar wel erg lekker).

 

simple-thoughts rauw koekjesdeeg bonbons

Je bent trouwens een koekjesdeeg-lover of -hater. Voor degene die nooit van het koekjesdeeg snoepen, als je Ben & Jerry’s Cookie Dough lust, dan vind je dit ook heel lekker! Bij mij vond bijna iedereen het lekker, behalve degene die niet van koekjesdeeg houden (ik kwam dus tot de schokkende ontdekking dat er echt mensen zijn die niet van koekjesdeeg houden!).

 

Ben jij ook zo gek op koekjesdeeg?!

 

Liefs, Anne

Vind je de koekjesdeeg bonbons er ook zo lekker uitzien? Klik dan op het hartje hieronder, of laat het gezellig weten in een reactie!

Join the discussion

 1. sammie

  Niet echt mijn ding koekjesdeeg, maar ze zien er wel erg leuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge