want simpel is veel leuker!
DIYHome

DIY Paasslinger

Slingers ik hou ervan, zo lekker feestelijk en zo simpel om te maken. Zeker deze Paasslinger van  HAMA strijkkralen!

HAMA kralen, of strijkkralen, misschien ken je ze nog van vroeger. Je maakt een mooi figuur, strijkt dit en klaar is je mooie kinderkunstwerk! Als volwassene is het ook leuk om te doen en voor mij is het gelijk een hele goede oefening voor m’n hand.

Het is ook helemaal niet zo duur en in combinatie met een leuk lint of doorzichtig draad heb je zo een leuke slinger gemaakt!

 

DIY Paasslinger

simple thouhgts diy paasslinger strijkkralen konijn Deze schattige konijntjes maak je heel simpel op een hartjesvorm of een vierkant (of een andere variant die daar op lijkt). Een lief mini vriendinnetje kwam met het mega slimme idee om baby konijntjes te maken op het kleine hartje! Hoe schattig zijn die?!

TIP: Wees erg voorzichtig met de oren en strijk die extra goed vast aan het hoofd!

 

Bloemen strijkkralen

simple thouhgts diy paasslinger strijkkralen bloem
Als je nog figuren van vroeger hebt zit daar vast wel een stervorm bij (en hartjes, iedereen had hartjes) op een stervorm kun je heel makkelijk bloemetjes maken. Zoek anders naar een figuur waar de pinnetjes niet recht staan, maar iets draaien en je dus een rondje kunt maken met 1 kraaltje in het midden.
simple thouhgts diy paasslinger strijkkralen pasen
Als je genoeg konijntjes en bloemetjes hebt gemaakt kun je beginnen met de slinger. Bij mijn slinger is het draad vanaf de achterkant door een bloemblad gegaan en via de voorkant weer door het tegenovergestelde blaadje weer naar de achterkant. Eventueel kun je er een knoopje in maken, maar bij mij blijft het goed zitten.

Kies bij de konijnen een stevig punt, het rijtje van 5 net onder het nekje is hier perfect voor. Als je het lager doet blijven ze niet mooi hangen. Kies dan voor de middelste 3 kralen en ook weer van achter, naar voren en weer naar achteren steken.
simple thouhgts diy paasslinger strijkkralen bloemen
Tadaaaa! De slinger hangt om onze Hektar tafellamp, schattig toch? Hier zit het draadje iets te laag, liever 2 rijtjes naar boven al blijft het voor de lamp goed zitten!

Je kunt de bloemetjes en konijntjes natuurlijk ook gezellig in de Paastak hangen of alleen een slinger van bloemetjes maken (ook erg leuk in de Paastak).

Ga je ook aan de slag met strijkkralen? 😀

 

Liefs, Anne

Join the discussion

  1. dingen die fijn zijn

    Ik ga je konijntjes maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge