want simpel is veel leuker!
simple thoughts goedkope eierdop diy
DIY

Goedkope eierdop DIY – Crea-Cross

Ik kon geen leuke eierdop voor Pasen vinden, dus maak ik die zelf. Een goedkope en simpele eierdop DIY met hulp van Wibra en Action, Gesso primer en verf. 

Ik was eigenlijk al langer, heel lang, op zoek naar de perfecte mintgroene eierdoppen, maar helaas die kon ik nergens vinden. Verder zijn er natuurlijk wel leuke eierdoppen in de winkel te vinden, maar niet de perfecte. Dus dan maken we die gewoon zelf met een beetje hulp van Wibra en Action. Zo heb ik voor €2,- 8 eierdoppen (of €4,69 als je geen Gesso in huis hebt). Met een restje mintgroene verf heb ik de onderkant geverfd. Koopje toch?! Zoals je van Simple Thoughts gewend bent, zijn deze eierdoppen simpel en snel te maken, zo ben je op tijd klaar voor Pasen.. 😉

 

Eierdop DIY

simple thoughts goedkope eierdop diy

Wat heb je nodig?

 • Eierdoppen (deze zijn van Wibra, 4 voor €1,-)
 • Gesso primer (Action €2,69)
 • Verf (wit en mint)

simple thoughts goedkope eierdop diy

Deze eierdoppen van de Wibra zijn ook al best schattig, maar niet wat ik zoek. Gelukkig is dat met een beetje DIY’en zo opgelost!

Pak je de Gesso primer erbij en kwast er een laagje overheen. Ik vind het erg leuk als je de streepjes van de kwast ziet, het hoeft dus ook niet zo netjes. Als er maar een laagje opzit, ook aan de binnenkant. Gesso zorgt eigenlijk dat de onderlaag minder glad wordt en de verf er beter aan kan hechten.

simple thoughts goedkope eierdop diy

Dit is na 1 laagje Gesso. Wil je pastel dan ben je nu al klaar. Anders ga je er nu met een laagje witte verf overheen. Als dat droog is mag de onderkant mintkleurig geverfd worden. Ik vind het leuk om hier een beetje verschil in te hebben en niet te stoppen op een bepaald punt, maar lekker te kwasten met de kwast.

simple thoughts goedkope eierdop diy

En dan krijg je deze schattige eierdopjes. Zelfs de eieren waren blij om in een mooie eierdop te zitten!

In plaats van mint kun je natuurlijk elke kleur gebruiken die je wilt. Betongrijs voor de bovenkant en roze voor de onderkant is bijvoorbeeld ook erg gaaf. Kies iets wat bij je Paastafel past. Mocht je volgend jaar wat anders willen kun je er altijd een ander kleurtje overheen kunnen doen, hihi.

De eierdoppen kunnen niet in de afwasmachine of lang in het water, maar even een doekje erover is natuurlijk geen probleem!

simple thoughts goedkope eierdop diy

Stel je het eens voor. De tafel netjes gedekt met witte borden, een schattige eierdop (met de super leuke tuinkerseitjes van een paar dagen geleden) naast of op elk bord en deze vrolijke servetjes erbij. Een paar takjes groen op tafel in een vaasje en je hebt een hele gezellige Paastafel! Ik heb nu al zin in het Paasontbijt 🙂

Heb je geen tijd meer om deze eierdoppen te maken? Kijk dan even naar deze super simpele Konijnen eierdoppen, klaar binnen 5 minuten (8 eierdoppen) en staan ook erg leuk op de Paastafel.

 

Crea-cross – eieren

Nu kan ik uren over deze leuke eierdop kwebbelen, maar we moeten het toch nog even over wat anders hebben. Deze week ben ik namelijk weer gastvrouw voor de Crea-cross. Ik vertelde jullie hier al hoe het werkte en hier was ik de eerste keer gastvrouw met het thema welkom.

Ik zal het nog even kort samenvatten. De Crea-cross is een creatieve uitdaging voor iedereen. Elke week is er een ander thema en deze week is het thema eieren. Heb jij een leuke foto op Instagram of Facebook van iets wat je gemaakt hebt met eieren? Of ben je een blogger en heb je een blogpost die past bij het thema eieren? Breien, tekenen, knutselen, alles mag! Leuk als je, vooral ook als je geen bloggen bent je creatie hieronder deelt. De creatie hoeft niet net gemaakt te zijn. Het mag ook iets van vorig jaar zijn en je mag natuurlijk meerdere links plaatsen.

Niks te delen, maar wel benieuwd naar de andere creaties? Je kunt klikken op een plaatje hieronder om naar een grotere foto of het artikel te gaan. Laat vooral een leuke reactie achter bij diegene of onder dit artikel 🙂

simple thoughts goedkope eierdop diy

Sorry, nog even terug naar de zelfgemaakte eierdop. Kijk nou hoe lief met het eitje erin.. Ik ben er heel erg blij mee!

 

Deel je creatieve “eieren” hieronder. Verder wens ik jullie nog veel Paasknutsel plezier en alvast fijne Paasdagen!

 

Liefs, Anne

 

 Loading InLinkz ...

 

Join the discussion

 1. Ilse van Kreanimo

  Ohhhh, de jouwe zijn zoveel mooier dan het origineel!

  Bedankt, hè Anne om weer zo’n goede host te zijn!

 2. Lodi

  Super leuk! Precies wat je zegt, kan je de goede kleur niet kopen, dan maak je ze toch zelf!

  • Anne

   Hihi en uiteindelijk ben je er veel blijer mee, dan dat je ze koopt in de winkel 🙂

 3. Vlijtig Liesje

  Geweldig zeg! Je hebt ze gewoon heel landelijk gemaakt ineens : ) Goed gelukt!

 4. Nicole

  Super leuk idee, en eigenlijk zo makkelijk te maken. Vind deze kleurcombi heel mooi!

 5. DisneyChicks.nl

  Dat ziet er vrolijk uit zo! Heel leuk gedaan!

 6. Els

  Simpel, maar zeker erg leuk :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge