want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-crea-cross-welkom-voordeur-letter-sjabloneren-action
DIYHome

DIY – Een creatief, uitdagend en warm welkom

Voor de Crea-Cross maakte ik dit welkomst berichtje voor bij de voordeur. Het creatieve thema is namelijk welkom! Doe je ook gezellig mee?

Toen ik las over de Crea-Cross, een creatieve uitdaging met elke week een ander thema, was ik gelijk enthousiast. Want als ik iets leuk vind is het creatief bezig zijn. Ik bedenk altijd wel weer iets nieuws om te doen en mijn creatieve lijstje is nooit leeg! Hier vertelde ik jullie al wat de Crea-Cross van Kreanimo precies inhoud, maar nog even in het kort: het is een creatieve uitdaging waarbij iedereen mee mag doen en met elke creatieve creatie. Ga je aan de slag met handlettering zoals ik bij het eerste thema deed? Of pak je je breinaalden erbij? Borduren, fotograferen, bloggen, dichten, boetseren, schilderen, knutselen, alles mag als het maar te maken heeft met het thema.

De creaties kun je plaatsen via de link-party. Dat is eigenlijk een “feestje” waar alle linkjes van het thema verzameld worden. Het leuke is dat je dan alle creaties bij elkaar ziet. Dit keer kan je je linkje ook in dit artikel plaatsen, want ik ben een co-host! Een link kan een link zijn van het artikel op je blog, maar ook van een foto op Facebook of Instagram (gebruik de #creacross). Ik zou het leuk vinden als jullie, lieve lezers van Simple Thoughts, gezellig mee doen!

 

Welkom

simple-thoughts-crea-cross-welkom-diy-bord-slinger

Welkom, welkom, bij de drie biggetjes! Grmbl. Ik kreeg dit liedje niet meer uit mijn hoofd tijdens het knutselen. Het thema van deze week is namelijk WELKOM of welcome als je liever Engels praat. Ik wil graag dat zowel ons huis als het blog een warm welkom is voor iedereen en hoe kun je dat nou beter laten zien dan het te zeggen met het woord welkom? Zoals je ziet staat in de sidebar onder de foto van mij en Candy ook een welkomstberichtje (voor de mobiele lezers onderaan dit blogartikel), maar eigenlijk is er bij de voordeur helemaal geen “welkom” te vinden. Daar moest maar eens verandering in komen!

simple-thoughts-crea-cross-welkom

Weten jullie die leuke onderzetters van kurk nog die ik had versierd? Stiekem ben ik daar een beetje op uitgekeken. Dus pakte ik het restje verf erbij (bouquet – GN 016-09) en verfde de onderzettertjes mooi bouquet mintgroen (die naam klinkt alleen al zo vrolijk, lekker “lenterig”).
Om het goed te dekken had ik twee lagen nodig, gewoon met de kwast trouwens, maar met een rollertje kan natuurlijk ook. Met 1 laag zie je de gaatjes van het kurk er nog doorheen, met twee lagen is het wat gladder. Net wat je mooier vind of in mijn geval tot het gedekt genoeg is. Laat dit goed drogen.

simple-thoughts-crea-cross-welkom-letter-sjabloonDaarna pakte ik de letter sjablonen van de Action, zwarte verf en een kwast erbij en kon het stempelen beginnen. Leg de sjabloon in het midden en druk met je ene hand goed aan. Je kunt het ook vastplakken met washitape, maar daar had ik niet zo’n zin in.

simple-thoughts-crea-cross-welkom-letter-sjabloneren-stempelen

Stempel dan met een klein beetje verf het sjabloon vol en haal voorzichtig en zonder te vegen het sjabloon er weer af. Bij de L zie je dat ik iets verschoven ben (zucht, Pietje Precies), maar eigenlijk vind ik het wel wat hebben. Laat ook dit weer goed drogen.

 

Nu kun je er natuurlijk vanalles mee doen. Maak er een welkom slinger van door ze vast te plakken aan een leuk touw, net zoals ik deed bij de herfst slinger of de Paas slinger. De slinger kun je dan leuk voor een muur of aan de kapstok hangen. Of doe er nog een laagje lak overheen zodat ze ook in de regen kunnen hangen. Plak ze op de muur. Hang ze van boven naar beneden of gewoon van links naar rechts. Maak er een wirwar van zodat de mensen die aanbellen een puzzel hebben voor tijdens het wachten (valt het ook niet zo op als je iets langzamer bent om de deur open te doen). Goed. Je hebt het idee wel denk ik? Je kunt er veel mee! 😉

 

Trouwens dit is wel een leuke low budget DIY: 6 onderzetters kosten €1,19 bij de Albert Heijn en de sjablonen heb ik voor €0,79 gekocht bij de Action. Een likje verf heb je vast nog wel liggen. Koopje dus!

 

Uitdaging

simple-thoughts-crea-cross-welkom-kurk-letter-histor-bouquet

En nu daag ik je uit! Doe jij ook mee? Maak je bijvoorbeeld ook een leuk welkomstbord/slinger/….? Of maak je een mooie foto van jullie voordeur waar iedereen welkom is? Brei je een knuffel voor een pasgeboren baby (die natuurlijk van harte welkom is op deze wereld). Show je je creatieve creatie voor een welkom thuis feestje? Heet je de lente alvast welkom? Of je nieuwe zelf? Laat je zien hoe jij iemand welkom laat voelen? Heb je een gedicht gemaakt over “welkom”? Verwelkom je een nieuwe periodein je leven? Of bedenk je iets anders leuks? Hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus weet je iemand die ook graag creatief bezig is? Geef ze dan even deze creatieve tip want iedereen is welkom om mee te doen! 😀

Ik zou het in ieder geval erg leuk en dan bedoel ik echt heel erg leuk vinden als jullie wat creaties (oude of nieuwe) delen in de Link-Party hieronder. Klik hiervoor op de blauwe knop “add your link”. Vul de gegevens in, kies de foto uit en klik op done. Meer is het niet. Als je het leuk vind kun je een kijkje nemen bij de andere creatievelingen en zelfs een (leuke) reactie achterlaten, ik weet zeker dat de andere creatievelingen dat erg leuk zouden vinden.

 

Wie doet er gezellig mee?

 

Liefs, Anne

 Loading InLinkz ...

Join the discussion

 1. Yolanda

  Wat een leuke DIY ! Lekker low budget ook, altijd fijn!

 2. Els

  Echt super leuk! En ook zo makkelijk te maken :-).

 3. Ilse van kreanimo

  Oh, ik vind de kleur ook geweldig!
  Tof gedaan!
  Mijn excuses voor het late bezoek!
  Met mijn gestolen smartphone ben ik achter met lezen en reageren!

 4. ElsaR

  Wat ontzettend leuk! ☻

 5. Irene

  Wat leuk bedacht. Fijn dat je er ook bij vermeld waar je alles kunt vinden en wat het kost.

 6. Marieke

  Wat een leuke diy! Deze ga ik onthouden. Dank je wel voor het delen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge