want simpel is veel leuker!
simple thoughts nooit meer hangende tulpen verzorgen
Home

Nooit meer hangende tulpen!

Als iets echte “lente” is zijn het wel vrolijke tulpen, maar hoe zorg je dat ze ook lang mooi blijven zonder dat het zielig hangende tulpen worden?! Met deze simpele tips heb je nooit meer hangende tulpen!

Oké, ik weet dat het nog niet officieel lente is. Wij gaan zelfs nog op wintersport (wieehoee). Ondanks dat ik heel veel zin heb in de sneeuw heb ik ook al een beetje zin in vrolijke lente kleurtjes en een gezellig bosje bloemen in huis, vooral tulpen vind ik erg mooi. Daar kan ik erg vrolijk van worden. Het enige vervelende aan tulpen vind ik dat ze zo gaan hangen, van die zielige treurtulpen krijg je dan. Gelukkig heb ik daar nooit meer last van en kan ik extra genieten van het vrolijke bosje. Nooit meer hangende tulpen?! Jep, ik heb daar wat simpele trucjes voor gevonden!

simple thoughts nooit meer hangende tulpen bos

Nooit meer hangende tulpen

 • Knip bij tulpen de stengels altijd recht af en zet ze in koud water, dit remt de groei en schijnbaar houden ze wel van koude voetjes.
 • Laat het folie of papier er nog een uur of twee omheen zitten. Zo worden ze een beetje in model gedwongen. Zie het als een soort korset hihi 😉
 • Geef de tulpen niet te veel water, een klein laagje is voldoende. Let op dat je elke dag even kijkt of ze nog water hebben, want het zijn namelijk wel dorstige monsters!
 • Leg een 5 cent muntje in de vaas. Ja, dit klinkt echt gek en ik heb het niet getest, jij wel? Ik hoor graag of het ook echt werkt!
 • Prik een gaatje in de steel net onder de bloem, gewoon met een speldje of kleine naald.
 • Neem een hoge vaas, een beetje steun is wel fijn voor ze. Ook leuk: een extra hoge vaas, net wat hoger dan de bloemen zelf.
 • Zet je bos tulpen niet in de volle zon, kies liever een koele en niet zonnige plaats.
 • Ook staan ze het liefste niet in de buurt van fruit, daar gaan ze namelijk extra hard van groeien.
 • Is het al te laat en hangen de tulpen er treurig bij? Knip dan een stukje van de stengels af en zet ze in een krant gewinkeld een nachtje in een vaas met een laag koud water. Daar knappen ze echt van op!

 

simple thoughts nooit meer hangende tulpen verzorgen

Je hoeft natuurlijk niet alle tips tegelijkertijd te doen. Wel is het belangrijk om de tulpen recht af te snijden, een goede plek uit te kiezen en ze koud water te geven, maar niet te veel.

Hoe zorg jij dat de vrolijke bos tulpen niet gaat hangen?
Liefs, Anne

 

Join the discussion

 1. Sharon Tenda

  Heb ik nou pas geleden een bos dooie tulpen weg gegooid en gisteren een bos bloemen met tulpen gekregen. Ze steken al na een paar uur ver boven de rest van de bloemen uit!

  • Anne

   Hihi, die rakkers groeien snel hè Sharon? Ik zou ze uit de bos halen, afknippen en in een apart vaasje zetten! Dan kan je bos rustig groeien.. 🙂

 2. Anne - Ditisanne.nl

  Wat een superleuke tips! Ik ben gek op tulpen (hier staan al sinds begin februari bossen tulpen in huis!) maar het is inderdaad zo jammer als ze gaan hangen. Met de eerstvolgende bos ga ik jouw tips eens uitproberen!

 3. Carmen

  Van mijn moeder de tip geleerd om seven up of een suikerklontje bij de tulpen in de vaas te doen zodat deze niet gaan hangen.

  Groetjes Carmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge