want simpel is veel leuker!
simple thoughts simpele herfst decoratie eikel dopjes
DIYHome

Simpele herfst decoratie

Herfst is toch wel mijn favoriete seizoen. Of toch de winter. Of toch.. Correctie: de herfst is 1 van mijn favoriete seizoenen. Ik vind het dan ook leuk om de herfst naar binnen te halen. Zeker als je daar mijn favoriete woord voor plakt. Simpele herfst decoratie voor in huis. Gezellig toch?

Herfst

Heerlijk hoe de bladeren om je heen wapperen als je buiten aan het wandelen bent, hoe de wind waait en je af en toe struikelt over de eikels (eh, en dan bedoel ik de vruchten van een eikenboom hè…) en je helaas ook af en toe een flinke regenbui tegenkomt. Gelukkig maken de mooie herfstkleuren een heleboel goed. Samen met Candy heb ik eikels en blaadjes verzameld. Ze is een goede hulp, hihi.

Van de blaadjes en eikeltjes heb ik twee simpele herfst creaties gemaakt waar je veel mee kunt en leuk samen kunt combineren.

Gedroogde eikeltjes

simple thoughts simpele herfst decoratie eikeldopjes simple thoughts simpele herfst decoratie eikel dopjesHeerlijk simpel. Verzamel wat eikeldopjes en laat deze drogen. Hele eikels mag natuurlijk ook, maar ik vind die dopjes wel leuk. Neem een mooie waxinelichthouder en zet hier een waxinelichtje in. Leg de eikeldopjes eromheen en je hebt een simpel, maar toch gezellig kaarsje. Zet er eventueel een waxinehoudertje in, dan kun je de eikeltjes of dopjes wat hoger stapelen. Combineer dit gezellig met verschillende kaarsen of zet er een paar bij elkaar. Deze glazen kerstbal heb ik al een tijdje en doet het, naast kerst en herfst, ook perfect als Paasdecoratie. Onder andere te koop bij Artifleur by Edwin.

Extra leuk: spray de eikel(dopjes) in met glitterspray! Waarom bedenk ik me dit pas tijdens het typen?! Aangezien ik dol op glitter ben ga ik straks eens even aan de slag met die spray, hihi.

 

Gezellige herfst decoratie blaadjes

simple thoughts simpele herfst decoratie bladeren eikelssimple thoughts simpele herfst blaadjes versieren
Blaadjes drogen en neerleggen is een beetje saai. Ten minste het kan net wat leuker met wat stiften. Ik heb zelf een zwarte watervaste stift gebruikt en een krijtbordstift.  Doodlen en tekenen voor volwassen is helemaal hip, maar waarom zou je dat alleen maar in een tekenboek doen? Doodle er op los met je blaadjes. Enne is de ene kant mislukt? Dan draai je hem toch gewoon om?! Ik ben aan het oefenen met links te schrijven, dus dit was gelijk een goede oefening. 😀 Stipjes, streepjes, lijntjes, rondjes, zigzaglijntjes, maar ook stempelen. Het kan allemaal!

simple thoughts simpele herfst decoratie bladeren versierenDankjewel vliegensvlugge Candy, mag ik dat blaadje nu weer terug? Handig zo’n hulpje die dol op blaadjes is.

Leg ze zoals ik op een schaal en zet daar wat kaarsen op (ik heb ze wel op van die kaarsenonderzetters staan). De kerstbal met gedroogde eikeldopjes staat er ook gezellig tussen. Heb je een grote vaas? Gooi daar dan de bladeren in. Let er op dat je wat getekende blaadjes naar de buitenkant draait, zodat ze goed zichtbaar zijn. Leuk met wat kerstverlichting, let wel op dat je lampjes neemt die niet warm worden om een herfstblaadjesfikkie te voorkomen.

Bladeren kun je ook makkelijk op stempelen en zijn erg leuk om een cadeau te versieren. Pak bijvoorbeeld een cadeau in met kraftpapier en plak er een versierd of gestempeld blaadje op. Leuk met bijvoorbeeld een naam erop of een tekst als gefeliciteerd. Weet je niet hoe je simpel en netjes moet inpakken? Lees dan even dit artikel terug.

 

Hoe haal jij de herfst in huis?

 

Liefs, Anne

Join the discussion

 1. Volgmama

  Leuk! Staat echt gezellig!

 2. Esmeralda

  Wat leuk gedaan die blaadjes! Ik wil nu naar buiten rennen en blaadjes gaan verzamelen, alleen zijn ze nu nat van de regen.

 3. Alexa

  De herfst vind ik ook zo’n heerlijk seizoen. Echt leuke decoratie ideetjes!

 4. Pingback: Uitslag herfstig blogfeestje | Mijn favorieten - Save the Mama

 5. ElsaR

  Deze simpele Herfst decoratie zijn super gaaf! ☻

 6. Kreanimo

  Poging 2 – er ging iets mis geloof ik!

  Dus…. ik vind het super leuk wat je met die ‘eikeldopkes’ zoals wij ze noemen gedaan hebt. Het doet je blognaam alle eer aan! 😉

  • Anne

   Hihi poging twee is goed gegaan. Dat doet het zeker, dit is ook echt wel het simpelste werkje wat op het blog te vinden is. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge