want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-mint-chocolate-chip-taart
Food

Mint chocolate chip taart

Het is opeens wel veel zoetigheid en chocolade op het blog. Hou vol dieeters! Dit is mijn laatste recept voor Nestlé bloginsiders challenge: een mint chocolate chip taart.

Allereerst moet ik even vermelden dat ik me een beetje gekwetst voel door Nestlé. Mijn Nestlé lievelingschocolade is namelijk After Eight en wat staat er bij de omschrijving op de site?!Houd jij ook zo van chocolade met munt? Grote kans dat jij een 55-plusser bent!” Serieus?! 55 plusser? Donders. Oké, onderaan staat ook dat ze gelukkig ook fans hebben uit een jongere doelgroep (ik, ikke!). Ik ben heel erg fan van After Eight. Ik moet het alleen niet te vaak kopen, want dat doosje is zoooo leeg. In December mag ik altijd een doosje halen van mezelf, voor bij het schrijven van de kerstkaarten. Een zelfbedachte (en erg geslaagde) traditie om het schrijven gezelliger te maken! 😉

Maar dan: hoe ga ik de After Eight in een recept verwerken? Ik wil geen standaard recept pakken (zoals brownies) of iets waar de mint smaak te subtiel aanwezig zou zijn. Nee, het moest een mintige taart worden. Toen zag ik een berichtje voorbijkomen van een ijssalon en ik kreeg gelijk zin in mint chocolate chip ijs! Zo is de taart bedacht. Een chocolate chip biscuittaart met Bros bubbels, met een tussenlaag van chocolade frosting, omhuld in mintgroene frosting en daaroverheen After Eight.

Ik kreeg er gelijk zin in. Vooral omdat ik nog nooit frosting heb gemaakt en er ook nog nooit een taart mee heb ingesmeerd, dit word een uitdaging. De uitdaging is overigens goed gelukt, wel heb ik gelijk een tip om de taart nog makkelijker en misschien wel nog lekkerder te maken.

 

Mint chocolate chip taart

simple-thoughts-mint-chocolate-chip-taart-bros-after-eight

Ingrediënten:

  • Dr. Oetker biscuitmix (of maak zelf een biscuittaart)
  • 4 eieren
  • 50 ml. melk
  • Bros bubbels
  • 12 After Eights
  • 90 gram pure chocolade

Voor de frosting:

  • 200 gr. roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gr. poedersuiker
  • 250 milliliter melk
  • 45 gram bloem
  • Groene kleurstof of Dr. Oetker kleurstoffen
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels cacao poeder

Verwarm de oven voor zoals op de verpakking staat. Leg bakpapier op de springvormbodem en vet de randen in. Voor het beslag mag alles in een beslagkom en dit mix je op de laagste stand door elkaar. Daarna mag de mixer voor ongeveer 5 minuten op de hoogste stand om een mooi luchtig beslag te krijgen. Hak een paar Bros bubbels door de helft en laat er wat heel, roer ze door het beslag (1 of 2 keer roeren, meer niet). Doe je beslag in de vorm en stamp een keer op het aanrecht om hem glad te krijgen. Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten gaar. Laat de hem op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm en de bodem.

 

Frosting recept

simple-thoughts-mint-chocolate-chip-taart-nestleTerwijl de taart in de oven staat kun je vast aan de slag met de frosting. Dit recept komt van taartenmaken.nl Je kunt trouwens de frosting ook een dag van tevoren maken, maar frosting is helaas maar 3 dagen houdbaar.

Doe de melk en de bloem in een steelpannetje. Klop dit door tot er geen klontjes meer zijn en zet dan het pannetje op het vuur. Blijf roeren. Als het gaat koken mag het vuur zacht en na ongeveer 5 minuten is het goed ingedikt en klaar. Dit kun je testen door er een sateprikker in te zetten. Deze moet rechtop blijven staan. Schep het mengsel op een groot bord en laat afkoelen.

In een andere kom mix je de boter luchtig op de middelste stand. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe. Als alles gemengd is kun je de vanille ook toevoegen. Mix dan langzaam het afgekoelde bloemmengsel erdoor en mix dit nog een paar minuten goed door. Schep iets minder dan 1/3 deel eruit en meng hier de cacaopoeder door. Het grote gedeelte frosting gaan we mintgroen maken. Ik gebruik de Wilton kleurstof en daar heb je maar een heel klein beetje van nodig. Gebruik je de kleurstoffen van Dr. Oetker? Mix dan in een bakje een paar druppels blauw en geel tot je groen hebt en voeg dit druppel voor druppel toe aan de frosting. Roer net zoveel kleur door de frosting tot je tevreden bent. Dek de kommen af met vershoudfolie en zet voor 15-20 minuten in de koelkast.

 

De taart met frosting

Haal de frosting weer uit de koelkast en pak je taart erbij. Snijd deze door de helft zodat je twee lagen krijgt. Je hebt hier handige hulpmiddeltjes voor, maar anders is een groot mes prima.

Op de onderste helft gaat de laag chocolade frosting. Pak een spatel en schep een paar scheppen op de taart. Verdeel dit dan in een mooie laag over de taart. Leg voorzichtig de bovenkant er weer op. Op de bovenkant van de taart mag het mintgroene mengsel. Voordat je heel enthousiast de zijkanten ook gaat insmeren, wacht daar nog even mee. Eerst de bovenkant.

Dan pak je een schepje frosting en schept dit aan de buitenkant van de bovenkant van de taart. Dan ga je in een rustige beweging “het hoekje om” dus van de bovenkant van de taart, naar beneden. Als een waterval zegmaar. 😉 Dit doe je een paar keer tot de bovenrand helemaal mooi is. Pas dan mag je schepjes frosting pakken om de zijkant in te smeren (als er nog niet voldoende opzat). Veeg dan voorzichtig langs zijkanten met je spatel om het teveel aan frosting er weer af te schrapen. Maak tussendoor je spatel schoon aan de rand van je kom en ga net zolang door tot je tevreden bent.

Dit was voor mij de eerste keer dat ik met frosting werkte en ik moet zeggen dat het aardig gelukt is.

 

After Eight glazuur

simple-thoughts-mint-chocolate-chip-taart-after-eight

Wil je de taart maken zoals ik hem heb gemaakt? Smelt dan de After Eight en de chocolade samen au bain marie, laat dit afkoelen en smeer het dan op de bovenkant van de taart. Een volgende keer zou ik het alleen heel anders hebben gedaan, iets makkelijker, iets meer op z’n Simple Thoughts!

Voor de Simple Thoughts variant: hak de chocolade en de After Eight in stukjes, roer dit even door elkaar en voeg die toe aan de frosting voordat je deze een kwartiertje in de koelkast zet. Zo krijg je echt mint chocolate chip. Zie je het al voor je? Mintgroene frosting met chocolate chip stukjes erin! Veel makkelijker en dan hoef je de taart niet meer te versieren, zoals ik heb gedaan. Want dat is echt een priegelwerkje (waar ik best wel gek op ben, maar simpel is altijd leuker). De versiering is trouwens gedaan met chocolade balletjes en zilveren parels.

simple-thoughts-mint-chocolate-chip-taart-bros

Een gelukje bij een ongelukje. De Bros bubbels zijn naar de bodem gezakt.

simple-thoughts-mint-chocolate-chip-taart-bros-bubbels

Gelukkig lijkt het net of het zo hoort en heb je nu een chocolate chip laag en een normale laag! Hmm ziet hij er niet uit om te smullen?! Het was een zeer geslaagde taart en niet alleen volgens mijzelf, maar ook volgens het testpanel 😉

 

Dit was de laatste voor de challenge. Duimen allemaal, ik zou heel graag winnen met de Nestlé Rocky Road, Nestlé tiramisu trifle of deze Mint chocolate chip taart! 😀

* Edit: helaas ben ik het niet geworden, maar ik vond het erg leuk (en lekker) om mee te doen!

 

Liefs, Anne

 

Klik hieronder op het hartje als je geen tijd hebt voor een reactie, maar wel even wilt laten weten dat je het een leuk artikel vind.

 

Reacties

Join the discussion

  1. Ilse van Kreanimo

    Oh die ziet er ook héél lekker uit.

    Hmmm after eights 🙂

  2. sammie

    Oh ziet er heerlijk uit! Vind de kleuren ook erg mooi bij elkaar! Echt een plaatje 🙂

  3. Astrid

    Haha, grappig dat Nestlé ervanuit gaat dat vooral 55-plussers van de combi chocolade en mint houden. Ik ben er zelf niet zo’n fan van maar mijn man zou dit echt geweldig vinden. Ik denk wel dat de mintgroene frosting erg leuk is.

    • Anne

      Gelukkig zijn er niet alleen 55-plussers die van mint en chocolade houden! Hmmmm lekker 😎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge