want simpel is veel leuker!
simple thoughts valentijnsontbijt
FoodLove

Valentijnsontbijt

Eigenlijk doen wij nooit echt iets aan Valentijn. Mijn zusje is een Valentijntje dus we hebben eigenlijk altijd al een verjaardagsfeestje te vieren. Wel wat hartjes met mijn Valentijn met een Valentijnsontbijt!

Ik ben dol op cadeautjes, maar de cadeaus die gegeven worden met Valentijn vind ik een beetje overdreven. Het gaat mij niet zo om de cadeaus (alhoewel, ik kan altijd wel wat leuks bedenken.. ūüėČ ).

Nee, ik vind het leuk om een lief kaartje te krijgen (en te geven) of iets anders kleins, maar ik hoef geen mega cadeau. Wel vind ik het leuk om gezellig samen te ontbijten en dan natuurlijk wel in Valentijn stijl: met hartjes! Super makkelijk en net even iets specialer dan een normaal zaterdag ontbijtje.

 

Brood met een ei hartje

simple thoughts valentijnsontbijt ei hart in broodDit brood ziet er super schattig uit en is heel simpel te maken. Het enige wat je nodig hebt is een hart koekjesvorm, brood, ei en een koekenpan.

Zet een koekenpan op het vuur met een klein beetje boter. Steek een hartje uit het brood. Leg het brood in de hete koekenpan. Wacht even en draai dan je broodje om. Scheid de eidooier van het wit en voeg genoeg wit toe zodat je een klein randje overhoud, voeg je dooier toe en bak je ei.

simple thoughts valentijnsontbijt hart ei brood

Lukt een ei scheiden niet zo goed? Dat geeft niet, breek je ei voorzichtig open boven je broodje en probeer wat wit in de schil over te houden. Het gaat er alleen maar om dat je minder eiwit hebt. Heb je kleine eieren dan kan het ei in 1 keer in je brood passen, maar ik hield wel wat eiwit over.

 

Hartjes geroosterd brood

simple thoughts valentijnsontbijt hart broodDe hartjes die je uit het brood hebt gestoken, voor het gebakken ei, kun je roosteren. Vind je dat niet zo lekker? Ongeroosterd zijn ze natuurlijk ook al erg leuk!

simple thoughts valentijnsontbijt hart broodjesIk heb nog een paar kleinere hartjes uitgestoken en in de oven gelegd bij de spek hartjes hieronder. 5 minuutjes ongeveer.

Op dit hartje zelfgemaakte pindakaas met een hartje van hagelslag. Zet een kleinere hartjesvorm op je pindakaas broodje en strooi er hagelslag in.

Ik wil niet helemaal doorslaan met de hartjes, maar dit zou ook erg leuk zijn met plakjes hartjes kaas of ander beleg.

 

Spek hartjes

simple thoughts valentijnsontbijt spek hartjes

Ik eet geen varkensvlees, maar vriendlief wel. Hij is dol op spek¬† en zeker bij een gebakken ei. Pak 2¬†plakjes spek¬†en leg deze als een “V” neer. Het ene plakje over het andere, in een mooie punt. Vouw de plakjes aan de bovenkant naar binnen zodat je een hartjesvorm krijgt.

Je kunt ze in de pan bakken, maar ik vind het het makkelijkste in de oven. Zet je oven op 180 graden en leg je plakjes op een rooster. Zorg dat de puntjes niet tussen het rooster kan vallen, want dan heb je straks geen hartje meer! Ik doe er altijd een bakplaat met bakpapier onder, zorgt voor minder poetswerk! Na ongeveer 10 minuutjes zijn ze klaar. Bak ze zoals jij ze lekker vind, korter of langer kan altijd.

simple thoughts valentijnsontbijt spek hart

 

simple thoughts valentijnsontbijt tafel

Dek de tafel gezellig, glaasje sinaasappelsap, smoothie of champagne erbij en klaar is je lieve Valentijnsontbijt!

 

Wat doen jullie met Valentijnsdag?

Liefs, Anne

 

Join the discussion

  1. Pingback: Moederdag - last minute tips - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge