want simpel is veel leuker!
simple thoughts vakantie tips
LoveReizen

Vakantie tips!

Vakantiestress? Daar doe ik eigenlijk niet (meer) aan! Jij straks ook niet meer na deze vakantie tips voor een goede vakantie voorbereiding en slimme inpaktips.

Ik heb een standaard inpaklijst die ik gebruik en rustig afwerk. Wel begin ik ruim van tevoren met voorbereiden, vaak wel twee weken van tevoren. Misschien wat overdreven, maar het werkt voor mij. Vandaag wat vakantie tips voor minder stress en een goed ingepakte koffer/tas.

Vakantie tips

♥ Belangrijke dingen eerst: is je paspoort nog (lang genoeg) geldig? Heb je inentingen nodig en heb je je reisverzekering geregeld?

♥ Begin op tijd met inpakken, zo kun je rustig wasjes draaien en het lijstje afvinken.

♥ Zware spullen gaan onderin de koffer. Zorg dat je snel bij de belangrijke dingen kunt. Stop dit in je handbagage of  zorg dat je hier makkelijk bij kunt.

♥ Neem zo min mogelijk mee, als je mijn inpaklijst ziet lijkt het alsof ik zelf heel veel meeneem, maar dat valt reuze mee. Ik koop graag dingen op vakantie. Van souvenirs tot shampoo en lekkere douchegel. Die spullen moeten wel mee terug kunnen, dus pak alleen in wat je echt nodig hebt!

♥ Stop niet te weinig in je koffer. Huh?! Net moest je nog zo min mogelijk meenemen. Ja, daar blijf ik bij, maar als je je koffer halfleeg meeneemt gaat alles schuiven en kreukelen en kun je aankomen met met kapotte producten (iehl, douchegel door je koffer).

♥ Rol je kleding op, dit scheelt een boel ruimte en het kreukt minder snel! Zelf zorg ik ook nog dat de meeste soorten bij elkaar liggen: broeken bij broeken, shirts bij…

♥ Lang leve de mini verpakkingen. Giet eventueel je eigen producten over in kleine flesjes en laat de mega (zware) verpakkingen thuis. Zo neem ik veel producten mee, maar neem ik uiteindelijk niet veel aan gewicht mee.

simple thoughts reistips vakantie tips inpaktips

♥ Zeker weten geen lekkende flessen? Draai de dop er af, leg er een stukje vershoudfolie over en draai de dop er weer op.

♥ Neem een sjaal mee in het vliegtuig. Soms kan het best koel zijn in het vliegtuig, met een lekkere sjaal om je nekje is het toch wat lekkerder. Niet nodig? Rol hem op en gebruik als kussentje.

♥ Lange reis? Trek comfortabele kleding aan die niet knelt, schoenen die je makkelijk aan en uit kan doen en draag sokken. Neem slippertjes mee als je naar een warme besteding gaat. Op de plaats van bestemming doe je je sokken, schoenen en vestje in de handbagage, slippertjes aan en je bent klaar om te gaan!

♥ Over handbagage gesproken. Dit moet er bij mij in de handbagage zitten: Desinfectspray of doekjes (schone handen en schone wc), mini gezichtscrème, mini deo, klein geurtje, slippers, neusspray en een pen (invullen visum, waar altijd maar 3 pennen liggen voor 200 man)

♥ Stop alles bij elkaar, dit scheelt je een heleboel zoekwerk! Vul je toilettas met alle badkamerproducten, een make-uptasje en een tasje voor medicijnen. Vaak zitten er vakjes aan de zijkant in een koffer: perfect voor ondergoed of bikini’s. Schoenen gaan bij mij in een plastic zak, ik heb geen zin in zand of zweetvoeten kleding (zo erg is het ook weer niet, maar ik wil geen muffe of vieze kleding). Snoeren gaan in een waszakje, al neem ik ook wat mee in de handbagage.

♥  Opgeruimde handbagage: in het doorzichtige tasje voor de handbagage gaan bij mij ook de kleine rommeltjes als een pen en een elastiekje.

♥ Wil je dat je kleren fris ruiken na lang in de koffer zitten? Leg een wasdroger doekje onderin.

simple thoughts reistips vakantie tips

♥ Om zeker te weten dat je poeder, oogschaduw, blush of bronzer heel blijft tijdens de reis leg je er een watje bovenop. Dekseltje dicht en je make-up is reis-proof!

♥ Zorg dat je wat dingetjes te doen hebt tijdens de reis. Met een auto kun je altijd leuk naar buiten kijken, maar soms wil je even iets anders doen. Vooral als je lang gaat vliegen is het fijn om wat dingetjes bij je te hebben. Zorg dat je wat muziek hebt om te luisteren (zet bijvoorbeeld een playlist offline met Spotify), iets om te lezen (e-reader) of een serie/filmpje om te kijken op je tablet. Spelletjes op je telefoon/tablet of een puzzelboekje (pen!) zijn ook leuk als afleiding. Allemaal kan natuurlijk ook.

♥ Zorg dat alles opgeladen is. Het klinkt zo simpel, maar zo onhandig als je het vergeet!

♥ Last van je oren tijdens het opstijgen en landen? Neem kauwgom mee en een neusspray (met xylometazoline) Deze opent de buis van Eustachius, het buisje van je keelholte naar je oren en haalt zo de druk eraf. Door middel van kauwen, slikken of gapen zorg je ook dat de luchtdruk goed blijft in je oor. Extra handig met kauwgom: bij het landen heb je gelijk een fris ruikend bekkie 😉

♥ Epileer je wenkbrauwen voor je op vakantie gaat (en korte koppies: knip je haar voor vertrek). Na vakantie kan ook, maar dan heb je vaak een witte rand die niet gekleurd is van de zon.

♥ Stop breekbare spullen in het midden van je koffer, hier hebben ze de meeste kans op overleven.

♥ Ruim je huis op voor je vakantie en geef hem een (kleine) schoonmaakbeurt. Verschoon je bed en kijk je koelkast na. Zo kom je thuis in een fris en fruitig huis, waar je bijna niets aan hoeft te doen als je terug komt.

 

 
Hopelijk heb je wat aan deze vakantie tips! Voor nog minder vakantiestress heb ik mijn vakantie inpaklijst online gezet!

Liefs, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge