want simpel is veel leuker!
crea-hop creatieve bloghop winactie
DIY

DIY: String-art unicorn – Crea-Hop en winactie

Wiehoeee, welkom bij de Crea-hop! Een creatieve blog hop met 24 bloggers, waarbij je op elk blog iets leuks kunt winnen.

Een blog hop?

Geen idee wat een blog hop is? Dat snap ik, het klinkt ook een beetje gek. Een blog hop is eigenlijk een soort kettingbrief, alleen dan met bloggers, waarbij je een heleboel leuke blogs leert kennen. Ik stuur jullie zo door naar het volgende blog en die stuurt jullie ook weer door. Zo hop je verder tot je weer hier terecht bent gekomen en het kringetje weer rond is. De Crea-hop is een creatieve blog hop, waar elke vorm van creativiteit welkom is. Het eerste thema van de Crea-hop is kleur en er doen 23 bloggers mee. 😀

Het leukste aan de Crea-Hop is dat je op elk blog iets kunt winnen. Dit is bij elk blog weer wat anders. Aangezien er 23 bloggers meedoen betekend dat dus ook 23 winacties en 23 kansen om te winnen. Dus ik raad je zeker aan om lekker rond te hoppen op al die leuke blogs!

 

Welkom op Simple Thoughts

Voor degene die doorgestuurd zijn door Ilse van Kreanimo : welkom! Ik ben Anne en dit is mijn blog, waar alles lekker simpel is. Ik vind het leuk om dingen te maken die iedereen kan maken, ook al zien ze er soms wat ingewikkelder uit. Op mijn blog kom je verschillende onderwerpen tegen. Van mijn serieverslaving tot lekkere recepten en van Disney levenslessen tot mijn hondje Candy. Ook ben ik ben graag creatief bezig en tijdens het kwebbelen met Ilse over een andere blog hop is eigenlijk het leuke idee ontstaan om een creatieve blog hop te beginnen. Ilse is echt een creatieve blogger. Ik krijg altijd zin om te knutselen als ik haar blog bekijk. Ze is ook de bedenker van de Crea-Cross, een creatieve uitdaging waar ik ook gezellig aan mee doe en waar iedereen (ook niet bloggers) aan mee mag doen!

Hierna stuur ik jullie door naar Elsa van ElsaRblog.com een creatieveling die de mooiste dingen maakt. Ik vind dat zij prachtige foto’s maakt en ze heeft een blog die zeker het bewonderen waard is. Bij haar kun je zien hoe je een stoffen placemat kunt maken en deze kun je ook winnen, maar voordat het zover is gaan we eerst nog even naar deze DIY en winactie:

 

String-art unicorn

simple thoughts crea hop diy unicorn string-art winactie

Ik ging aan de slag met spijkers en draad en maakte deze lieve string-art unicorns! Misschien ken je het nog wel van vroeger, waarbij je ook dit soort dingen met spijkers en draad ging maken. Ik weet in ieder geval nog dat we dit soort dingen op school maakten, alleen dan geen unicorns natuurlijk.

Sinds het zien van de film Despicable me ben ik gek op unicorns. It’s soooo fluffy! Eigenlijk heb ik een eenhoorn altijd al wel mooi gevonden. Ze zijn gewoon zo magisch. Het werd weer tijd om wat nieuws te maken voor op mijn lijstjesmuur en ik had zin in pasteltinten dus maakte ik deze leukerds.

Je bent er wel even mee bezig, maar je kunt lekker meppen op de spijkers en het is simpel te maken!

Wat heb je nodig?

 • Een plankje
 • Eventueel verf
 • Spijkers
 • Hamer
 • Draad

Ik heb deze plankjes eerst geverfd met de whitewash van de Action. Bij de ene heb ik een mini druppel blauw en een mini druppel groen erdoorheen geroerd en bij de ander een drupje rood. Zo krijg je roze en mintgroene wash. Verf de plankjes en laat dit goed drogen.

Zoek een kleurplaat op (dit is het makkelijkste) of ga aan de slag en teken zelf iets leuks. Leg je papier op het plankje en begin met spijkeren. Op de plekken waar veel bochten en hoeken zijn moeten natuurlijk ook meer spijkers. Op rechtere stukken kun je wat meer ruimte tussen de spijkers laten.

Als je het hele figuur in spijkers hebt gedaan trek je voorzichtig het papier er weer af. Het kan zijn dat er wat mini stukjes blijven zitten, maar die krab je makkelijk weg met een spijkertje. Het kan ook zijn dat je wat spijkers mee eruit trekt. Dit betekend dat de spijkers er niet ver genoeg inzaten, dus je mag dan nog iets harder rammen. 😉

Het is wel slim om je figuur of de kleurplaat als voorbeeld er naast te leggen, dan kun je af en toe spieken. Want met alleen de spijkers in het hout zie je door de spijkers je figuur niet meer.

simple thoughts crea hop diy unicorn string-art winactie

Pak de kleuren draad erbij en maak om het eerste spijkertje een knoopje. Daarna vind ik het het mooiste om eerst de buitenste rand van je vlak te omlijnen met je draad. Hierboven is bijvoorbeeld het gezicht in wit gedaan. Eerst heb ik de buitenste spijkertjes “verbonden” en pas daarna kris kras het vlak gevuld. In principe is er geen goed of fout hierbij, ik geef alleen aan wat ik fijner vind.

simple thoughts crea hop diy unicorn string-art winactie

Bij deze unicorn heb ik het iets anders gedaan. Het “witte” lijf is eerst omlijnd met een paars/roze draad. Pas daarna is de binnenkant gevuld met het witte draad. De staart en manen zijn met een dubbele draad omlijnd en daarna met enkel draad gevuld. Ik heb hiervoor 2 draden om de eerste spijker geknoopt en met die twee samen eerste de buitenste rand gemaakt. Daarna heb ik er 1 even aan de kant gelegd en ben ik eerst met de andere kleur kriskras bezig gegaan. Deze knoop je vast en pas dan ga je verder met de andere kleur. Zo krijg je het net even weer wat anders.

Vul elk vlak tot je tevreden bent en eindig met een knoopje om een spijker. Dan is je string-art klaar!

 

De winactie

simple thoughts crea hop diy unicorn string-art winactie

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan. Ik krijg alleen vaak genoeg te horen dat jullie de DIY projecten heel erg leuk vinden, maar niet altijd zelf zin of tijd hebben om iets te maken. Gelukkig hoeft dat deze keer ook niet, want deze twee string-art leukerds geef ik weg!

Ik wil twee mensen blij maken en je mag natuurlijk zelf weten of je ze neer gaat zetten, op gaat hangen of dat je er iemand anders blij mee gaat maken met een van de string-art unicorns.

simple thoughts crea hop diy unicorn string-art winactie

Hoe kun je winnen?

 • Laat onder dit artikel weten welke unicorn je graag zou willen winnen: mintgroen (unicornhoofd met magical) of paars (hele unicorn). Als je ze allebei leuk vind, mag je dat natuurlijk ook aangeven.
 • Volg Simple Thoughts op Facebook.
 • De uitslag van de winactie is op 15 mei

 

Succes met deze winactie en veel plezier bij de 24 andere bloggers die mee doen aan de Crea-Hop! Nadat je hieronder gereageerd hebt om mee te doen, stuur ik jullie door naar Elsa!

 

Liefs, Anne

 

 

Join the discussion

 1. Jolanda

  Unicorns zijn altijd zo leuk!!! ?

 2. janske

  Wat leuk gemaakt zeg! Erg origineel en mooi!

 3. Sammie

  Wat ontzettend leuk gemaakt! Ik zou waarschijnlijk met de hamer op mijn duim slaan 😉

  • Anne

   Hihi, dat heb ik al voor je uitgeprobeerd Sammie. Na wat gevloek hebben ik, mijn duim en de hamer het overleefd. 😉

 4. ElsaR

  Lieve Anne, bedankt voor jouw lieve woorden.
  De Crea-hop is echt heel mooi geworden. Jij bent een kanjer ♥.
  Ik wil ook heel graag mee doen met de actie. Ik ga voor de Hele Unicorn ☻ x

 5. Marieke

  Supergaaf gedaan! Ik hartje unicorns!! Dus kom maar door hoor!
  En bedankt voor het organiseren van de hop! <3

  • Anne

   Dankje Marieke en geen dank voor het organiseren. Ik ben erg blij dat er zo leuk op gereageerd wordt! Je staat genoteerd voor de winactie 😉

 6. Tanja

  Ook ik vind ze erg leuk. Handig ook die tip van de kleurplaten. Dit ga ik zeker eens uitproberen met mijn kinderen. Kunnen ze hun eigen creatie voor op hun kamer maken.

 7. Fleur | MizFlurry

  Wat zijn ze gaaf geworden zeg. Ik doe niet mee met de winactie, maar ik wil dit zeker een keer zelf gaan proberen. Bedankt voor de uitleg en het organiseren van de hop!

  • Anne

   Hihi, dankjewel Fleur! Laat je het weten als je het zelf hebt geprobeerd (of de kinderen). Geen dank voor het organiseren, bedankt voor het meedoen!

 8. will

  Mijn kleindochter van 7 jaar is helemaal weg van de Unicorn( de Eenhoorn) , daarom doe ik voor haar mee voor het mintgroene Unicornhoofd met magical.
  Gaat ze vast heel blij mee zijn en op haar kamer hangen.
  Trouwens, leuk gemaakt zo met die spijkers. Creatief, hoor?
  En nu hop ik weer door naar Elsa.

 9. melissa

  Leuk! dochterlief elise van 6 is gek op knutselen, eenhoorns en mintgroen dus kan dit nog beter 😉 ik doe dus graag mee voor haar en zal haar wss wel moeten helpen, maar ik herken dit ook nog van vroeger: erg leuk. ik waag dus graag een kansje en ik volg ook via fb. liefs melissa

 10. Sabrina

  Leuk gemaakt zeg. Ik zou al snel de weg kwijt zijn denk ik!

  • Anne

   Haha, daarom moet je ook echt het voorbeeld ernaast houden. Anders gaat het mis…

 11. Roelina

  Wat een leuk idee! En wat knap zeg. ik ding graag mee voor mijn nichtje die helemaal unicorn is.

 12. Marian B

  Wat leuk! Misschien moet ik het zelf eens proberen, wie weet. Ik kan niet kiezen, ze zijn beide leuk voor mijn dochter’s kamer. Mocht ik de gelukkige zijn dan laat ik me verrassen 😉

 13. Sophie

  Wat gaaf! Echt magical!
  Sophie onlangs geplaatst…Innocent mutsje haken: Rode appelMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge