want simpel is veel leuker!
simple-thoughts-favoriete-seizoen-herfst-candy
Persoonlijk

Het is de eerste dag van de herfst!

Jippiee! Het is de eerste dag van de herfst en ik vertel je waarom dit echt mijn favoriete seizoen is (ondanks dat ik ook gek ben op de winter, zomer en lente). 😀

 

Elk jaar betrap ik mezelf er weer op dat elke eerste dag van de herfst ik een Winnie de Poeh momentje heb en ik denk dan altijd terug aan dit stukje:

Oké er zweefden geen blaadjes op mijn neus, maar op 1 of andere manier ben ik altijd blij en zeg ik netzoals Winnie: HET IS DE EERSTE DAG VAN DE HERFST! En als ik dan naar buiten kijk geniet ik nog een beetje extra van de herfstblaadjes. Terwijl die er misschien gisteren ook al lagen, maar toen was het nog zomer en was het heeeel anders dan vandaag. Want vandaag is het herfst en dat betekend dat mijn favoriete seizoen is begonnen! 😀

 

Herfstzon

Niets is er zo mooi als de zon in de herfst. In de zomer is die het allerlekkerste, maar niet het allermooist. Op 1 of andere manier is de combinatie van de herfstkleuren en een ondergaande zon extra mooi. Voor mijn gevoel zijn de mooiste zonsondergangen ook te vinden in de herfst!

simple-thoughts-favoriete-seizoen-herfst-deken

Op de bank onder een dekentje

Koukleumpje Anne (en mini koukleumpje Candy) kruipen graag onder een gezellig dekentje op de bank. Lekker warm!

 

Warme chocomelk met slagroom

De helft van het jaar is weer begonnen waarbij chocomelk en slagroom weer mag. Het is natuurlijk altijd lekker, maar een kopje warme, dampende chocomelk met smeltende slagroom past toch het beste bij de herfst (en winter).

 

De pepernoten mogen weer

Ja, ja ik weet het. Ze liggen weer vroeg in de winkel, maar voor mij is de eerste dag van de herfst toch wel het startsignaal om weer pepernoten te eten. Ik probeer dan netjes een bakje te pakken en het daarbij te laten. Probeer…

 

Nieuwe series

Het is ook weer tijd voor nieuwe series of de start van nieuwe seizoenen. Ik moet toch wat doen als ik onder dat dekentje lig met mijn warme chocomelk en pepernoten?!

simple-thoughts-favoriete-seizoen-herfst-candyHerfstkleuren

Wauwie. Rood, oranje, geel, bruin, paars en alles daar tussen in. Prachtig hoe de blaadjes van kleur veranderen. Wij hebben grote bomen in de tuin staan die nu langzaam aan het verkleuren zijn van groen-geel-oranje naar rood. PRACHTIG!

 

Koude lucht

Als je buiten loopt en de koude lucht om je heen voelt. Niet ijskoud, maar lekker koud en als je dan lekker ingepakt geniet van het herfstzonnetje uitademt zie je een wolkje lucht voor je. Dat is het herfstgevoel.

 

Herfstknutsels

Tijd om aan de knutsel te gaan.

 

Truien

Yes! De truien, vesten en sjaaltjes mogen weer uit de kast.

simple-thoughts-favoriete-seizoen-herfst-blaadjes

Blaadjes

Die grote bomen hebben ook heel veel blaadjes. Heel. Veel. Blaadjes. Op een hoop. Om in te springen! Wiehoeeeee! Candy vind het ook heerlijk om door de blaadjes te rennen. Al snapte ze de eerste keer nog niet zoveel van al die vallende blaadjes. Kijk dat snoetje nou! Hier had ze net kennis gemaakt met dwarrelende herfstblaadjes.

 

Laarzen

Als ik in de folders de laarzen weer voorbij zie komen begint voor mij de herfst voorpret al. Want herfst betekend laarzen! Laarzen voor de leuk en mooi, maar ook echte regenlaarzen.

 

Pompoenen

Halloween, gezellige pompoenen als decoratie, pompoensoep en super lekkere pompoentaart. Deze taart moet je echt een keer maken, hmm!

Boswandeling

Want met die laarzen maak je een mooie boswandeling. Oké. Ik geniet van het bos in elk seizoen, en als er sneeuw ligt wint die het toch stiekem wel van de herfst, maar het bos is in de herfst toch op zijn allermooist.

 

 

simple-thoughts-favoriete-seizoen-herfst-paddenstoel

Eikeltjes, paddenstoelen, dennenappels, …

Er is genoeg te verzamelen en te bewonderen. Al zijn die eikels echte eikels als ze op je hoofd vallen. AUW! Je kunt er natuurlijk wel wat leuks van maken zoals deze herfstknutsels.

Best day ever

29 september komt er weer aan! Dat betekend dat vriendlief en ik alweer een jaartje langer samen zijn. ♥

 

De winter komt!

Het word kouder en kouder, donkerder en de kaarsjes gaan aan. De winter komt er aan en ik hoop met een heleboel sneeuw en wintersport!

 

Zomervakantie

Haha, ja ik kan in 1 artikel 3 seizoenen koppelen. Superblij met de herfst, errug blij dat de winter eraan komt dus gaan wij binnenkort maar eens op zomervakantie! 😉

 

Wat is jouw lievelingsseizoen?

 

Liefs, Anne

Leuk artikel, maar geen zin om een reactie achter te laten? Klik dan op het hartje hieronder.

Join the discussion

 1. sammie

  Herfstkleuren en het herfst zonnetje vind ik ook erg mooi. Vind het alleen altijd zo jammer dat het meer regent dan zonnig is.

 2. Anne - Ditisanne.nl

  Ow, herkenbaar allemaal! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook best leuk vind dat het weer herfst wordt; straks lekker weer wegkruipen in wollen truien en inderdaad, onder een dekentje!
  Eind september stopt het tennisseizoen dus heb ik ineens hééél veel vrije tijd over; dat is al een heerlijk idee! Lekker ’s avonds bloggen en leuke series kijken! Ik heb er zin in!

  Mooie foto’s trouwens!!

  • Anne

   Dankje, Anne! Heerlijk he de herfst? Het is dan ook vast prachtig in Ierland, of is er dan te veel regen?

 3. Lodi

  Ondanks dat ik de zomer niet wil laten gaan ben ik ook dol opd eherfst. lekker met een warme trui en dekentje op de bank. Kaarsen aan, wandelen in het bos. Zo heeft elk seizoen toch wel weer wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge