Vroeger zeiden wij altijd: “er zit een smaakje aan, het smaakt naar meer!” Dat is zeker zo met deze slagroom. Geef je slagroom een smaakje en maak je gebak, chocomelk of koffie net even wat lekkerder…
Op zich vind ik slagroom zo al heel lekker (hmm, likt ondertussen de garde schoon), maar soms mis je net even iets. Nee, geen smaak, maar net even een extra smaakje! Dat is zo gepiept met een siroop van Monin. Deze siropen worden vaak gebruikt door een cocktail of de koffie, maar ik vond het wel slim om de siroop door de slagroom te doen.
Monin siropen
Monin bestaat al heel wat jaartjes (ontstaan in 1912) en komt uit Frankrijk, al zit 75% van de markt buiten dit landje. Er bestaan al een heleboel smaken en er komen steeds weer wat smaken bij. Zo is dit jaar de popcorn en donut siroop uitgebracht. Waaah, die moet ik dus hebben om wat lekkers van te maken!
Ik heb 5 smaakjes in mijn assortiment. Van links naar rechts: chocolade koekjes, hazelnoot, karamel, gingerbread en vanille. De standaard smaken kun je vinden bij AH en voor apartere smaken moet even wat verder zoeken. Vaak te vinden bij koffiewinkels, een slijterij en anders online.
Zoals je ziet is er al best wel wat uit de flesjes, haha. Een scheutje door de koffie vind ik namelijk heerlijk! Oké, ik zeg koffie, maar ik bedoel eigenlijk een latte macchiato of cappuccino. Ik wilde even stoer doen, maar koffie krijg ik echt niet weg. Bah!
Slagroom met een smaakje
Schrik niet van dit te makkelijke recept, wat eigenlijk geen recept te noemen is. Ik noem het slagroom kloppen met een beetje extra!
Klop slagroom (250 ml.) zoals je normaal zou doen. Halveer alleen de hoeveelheid suiker. Wil je dat hij langer goed blijft? Voeg dan een zakje Klop-fix toe, dit werkt super!
Als de slagroom wat lobbig is doe je er een eetlepel Monin siroop doorheen. Klop de slagroom verder tot hij stijf genoeg is en klaar is je slagroom met een lekker smaakje!
Je kunt elke smaak siroop gebruiken hiervoor, behalve de zure smaken zoals citroen. Ook lekker om bijvoorbeeld een beetje Baileys erdoor te doen. Hmmm…
Le sirop de Monin, ik gebruik ze graag. Ze zijn ook heerlijk door de chocomelk, een cocktail, de thee en zelfs bij het bakken komen ze van pas.
Bij het heerlijke avondje van Sinterklaas hoort natuurlijk ook een bakje slagroom met een smaakje. Lekker op de chocomelk en past perfect bij pepernoten, speculaas, cadeautjes, surprises en gezelligheid! Of bij de Kerst, de kou, de regen, sneeuw, een film, serie op een gebakje of gewoon omdat het kan!
Heb jij de siropen weleens gebruikt? En waarvoor?
Liefs, Anne
Leuk artikel, maar echt geen zin om een berichtje achter te laten?
Klik dan op het hartje hieronder! 😀
Het klinkt wel erg lekker om daar je slagroom mee te pimpen! Ik ga het zeker onthouden voor als we weer in de supermarkt zijn 🙂
Laat je weten wat je ervan vind (lekker – heel lekker – of heeeeel heel lekker 😉 )
Klinkt goed Anne, ga ik proberen denk dat onze nieuwe aanwinst de Duitse Herder Arco het misschien ook wel heel lekker vind.
Groetjes,
Enny
Hihi, waarschijnlijk lust Arco dat wel! Let wel op met suikers, al kan stiekem een likje niet zo veel kwaad 😉 Geef Arco maar een dikke knuffel van mij 😀
Pingback: Flespompoentaart - Simple Thoughts
Hmmm, ik heb er eens kokos doorheen gedaan, maar deze siropen is ook een goede tip!
Oeeh, dat lijkt me ook heeeerlijk Daniëlle!
Lekker hoor! Je bent één van mijn favorieten van het kerstblogfeestje! http://www.mizflurry.nl/2016/12/6-winterse-feestgerechten.html
Heerlijk he? Oooh wat leuk, ik ga gelijk even kijken 🙂