want simpel is veel leuker!
tuinkers eitjes diy simpele eierdop konijn
DIY

Tuinkers eitjes en simpele konijnen eierdoppen

Het is alweer bijna Pasen, dus tijd om de laatse Paasknutsels af te maken! Met deze twee simpele DIY creaties zorg je dat de Paastafel er extra gezellig uitziet.

 

Tuinkers eitjes

Vind jij tuinkers ook zo lekker? Ik vind het heerlijk en eet het ook graag met Pasen op een Matze met roomboter en een beetje suiker! Hmm, smullen!
Hoe leuk is het om op elk bord een schattig eitje met tuinkers neer te zetten? Ze zijn heel simpel om te maken, wel moet je er vandaag of morgen mee beginnen, anders gaat het niet meer lukken voor Pasen. Dat wordt dus pannenkoeken eten of een cake bakken zodat je genoeg halve eitjes hebt!

tuinkers eitjes diy simpele eierdop konijn

Wat heb je nodig?
– Tuinkerszaadjes
– Halve eitjes
– Beetje aarde
– Stift
– Geduld 😉

Maak de eitjes goed schoon. Zorg ook dat het vlies aan de binnenkant eruit is. Dit doe je door met je vinger te wrijven over de binnenkant. Teken met een stift leuke smoeltjes op de eitjes.

Doe dan een klein laagje aarde in de eitjes. Misschien ken je het van vroeger wel met watjes of een keukenpapiertje. Dit kan zeker, maar dan groeit het langzamer en tuinkers smaakt echt lekkerder als je het kweekt op aarde. Varieer door de ene wat meer te vullen met de aarde dan het andere eitje. Zo krijg je allemaal verschillende lengtes “haren”.

Strooi de zaadjes op de aarde. en besproei met water. Nu is het wachten en af en toe even draaien totdat ze klaar zijn om opgegeten te worden.
Ben je tevreden over de lengte van de tuinkers en is het nog geen Pasen? Zet ze dan in de koelkast tot het zover is. Na afknippen kun je de tuinkers nog een paar dagen in de koelkast bewaren.

tuinkers eitjes diy simpele eierdop konijn

Ik weet niet waarom, maar ik eet tuinkers bijna altijd rond Pasen. Heerlijk op een Matze met roomboter en suiker. Het is alleen wel een beetje zielig voor het eitje, heb ik zomaar al z’n haren afgeknipt!

 

DIY simpele eierdoppen

tuinkers eitjes diy simpele eierdop konijn

Wat heb je nodig?
Chenille draad (bijv. vanHema)
–  Schaar
– Liniaal/meetlint

tuinkers eitjes diy simpele eierdop konijn
Knip stroken af van ongeveer 18 centimeter. Vouw de twee uiteindes over elkaar en laat de bovenste kant langer dan de onderkant. Vouw deze over de onderste door het rondje en ga dan weer naar boven. Zo krijg je twee oren. Duw het “hoofdje nog even in model en klaar zijn je simpele konijnen eierdoppen!

tuinkers eitjes diy simpele eierdop konijn

Zijn ze niet super schattig?! Eigenlijk ook leuk om een slinger te maken, net zoals die konijnen slinger van strijkkralen die ik vorig jaar maakte!

tuinkers eitjes diy simpele eierdop konijnErg schattig om de tuinkers eitjes erin te zetten, maar ook met gewone eieren ziet het er erg leuk uit. Teken een konijnenneusje en twee oogjes op de bovenkant van het ei en je hebt echt een konijntje!

 

Heb jij nog een creatief ei project wat je wilt delen? Dit kan een foto zijn op Facebook of Instagram, of als blogger een artikel op je blog. Deel ze via de link-up met het thema “eieren” en neem vooral even een kijkje bij alle andere creatieve ei projecten!

 

Liefs, Anne

Join the discussion

 1. Irene

  Wat heb je dat leuk gedaan! Ik ga zeker ook nog knutselen voor pasen! Pasen is een erg leuk thema om te knutselen!

  • Anne

   Leuk Irene! Als je wilt kun je wat leuke creaties (met het theme eieren) delen via de link-up. Zie het volgende artikel.

 2. Sammie

  Oh die tuinkers eitjes zijn leuk zeg! Ik eet eigenlijk nooit tuinkers thuis.

  • Anne

   NIET?! Ik dus eigenlijk alleen rond Pasen, maar ik vind het wel heel erg lekker. Mijn goede voornemen voor na Pasen is dat ik vaker tuinkers ga eten 😉

 3. Els

  Echt super leuk! Echt wat een lieve foto’s ook. Eitjes met haartjes :-).

 4. Ilse van Kreanimo

  Super leuk!

  Je kan de link-up er nog onder zeggen voor crea-cross 😉

 5. ElsaR

  Hi Anne,

  Deze eieren zijn zo schattig! Ik vind ze echt leuk!
  Ik ga ze aanstaande zondag proberen ☻Thanks!

 6. Ingrid Ferwerda-Jacobs

  Schattig die kapsels die zo ontstaan! En lekker simpel, die ‘eierdopjes’. Love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge