want simpel is veel leuker!
simple thoughts wintersport sneeuw
LoveReizen

Wintersport plog 2015

Wiehoe! Het zonnetje begint weer lekker te schijnen, de klok gaat een uurtje vooruit en het is al bijna Pasen. Toch laat ik jullie nog even genieten van mijn wintersport plog, een wattes? Een photolog, ook wel plog genoemd!

Met mijn vriend, ouders, broertje, schoonzusje en de honden van mijn ouders zijn we een weekje naar Oostenrijk geweest. In een appartement in Milders, Stubaital om precies te zijn. Het is niet de eerste keer dat we hiernaartoe zijn geweest, deze omgeving bevalt eigenlijk wel goed.

Mijn moeder kan lekker wandelen met de honden en wij kunnen ons vermaken op meerdere ski gebieden. Stubaier gletsjer is daar één van, ik vind het altijd zo gek klinken skiën op een gletsjer, alsof je alleen maar op ijs skiet. Dat is niet zo hoor, gewoon een dikke laag fluffy sneeuw!

Naast skiën heb ik ook gezellig gewandeld, wat geshopt en zijn we wezen rodelen: sleetje rijden wiehoe!

Ik had al verteld dat ik echt gek ben op sneeuw, dus op wintersport kan ik mijn hartje helemaal ophalen! Klaar voor wat mooie sneeuwfoto’s?

simple thoughts wintersport heenreis

De heenreis, zo leuk als je dan de eerste bergen met sneeuw ziet! Joehoe wintersport, ik kom eraan!

simple thoughts wintersport skies

Skietjes! Ik heb jullie gemist, maar ook al is het een paar jaar geleden toch blijft skiën net als fietsen, verleer je nooit. Ik ski al sinds mijn 12e, maar toch denk je dan bovenaan de piste: weet ik nog wel hoe het moet?

simple thoughts wintersport skilift

Lekker zonnetje erbij, we hadden mazzel met het weer. Zo magisch die besneeuwde bergen, overal waar je kijkt zie je sneeuw!

simple thoughts wintersport glittersneeuw

Glittersneeuw! Oeh, daarom is sneeuw zo mooi. Naast fluffy, glinsterd het ook zo mooi in de zon. Op de piste is de sneeuw meestal een beetje platgestampt, maar er zijn vaak ook stukken waar je, veilig, net naast de piste kan. Hier is lekker dikke sneeuw te vinden, wat eigenlijk nog leuker skiën is.

simple thoughts wintersport anne bergen

Even poseren in de sneeuw, deze standaard foto hoort er toch altijd bij 😀

simple thoughts wintersport gluhwein skibril

Hmm, opwarmen met een glaasje gluhwein.

simple thoughts wintersport luna
Even voorstellen: Luna

simple thoughts wintersport terra

en Terra! De honden van mijn ouders, die ik stiekem best wel een beetje mis. Zo gek als je twee honden gewend bent in huis en dan is er opeens geen hondje meer te bekennen.

simple thoughts wintersport

Ze zijn net zo dol op sneeuw als ik en rennen als een stelletje gekken door de sneeuw (stiekem doe ik net zo hard mee hoor). Rechtsonder een leuke photobomb van Luna.

simple thoughts wintersport wauw

Mooi dal vanaf de piste, net een schilderijtje…

simple thoughts wintersport anne rodelenBij dit schilderijtje hielden we even pauze met onze sleetjes. Wat is rodelen trouwens leuk om te doen. Je moet het sturen even doorkrijgen, maar als je het kunt is het heel leuk en vooral lachwekkend als iemand van zijn sleetje vliegt.

simple thoughts wintersport roze huisLekker een dagje met mama op stap en leuke paas- en kerstspulletjes geshopt. Deze spulletjes heb ik hier en hier al laten zien. De dorpjes zijn altijd zo lief, met van die typische beschilderde huizen. Deze is wat strakker en mooi roze.

simple thoughts wintersport sneeuw berg

Sneeuw, sneeuw, sneeuw.. Tijdens het skiën neem ik nooit mijn fototoestel mee, toch maakt mijn Iphone best mooie foto’s.

simple thoughts wintersport sneeuw skilift

Blauwe lucht en een lekker zonnetje! Zucht, ik wil terug.

 

simple thoughts wintersport iski trackerEen app die wij allemaal gebruiken: Iski ski tracker. Hiermee kun je je skitochten bijhouden. Je hoeft alleen maar de gratis app te downloaden (Android en Iphone), een account aan te maken en de tracker aan te zetten voordat je gaat skiën.

Hij houdt dan het aantal kilometers omhoog en naar beneden, de totale skiduur, de hoogtekilometers, het hoogste punt, de gemiddelde snelheid en je hoogste dagsnelheid bij.

Ik had die dag 69 kilometer per uur gehaald en het record is die week niet verbroken, hihi. Ik ging natuurlijk niet de hele tijd zo hard, dit was een mooi lang stuk waar je wel een vaartje moet maken anders kom je aan het einde niet meer boven. Aan de gemiddelde snelheid kun je zien dat we ook flink wat pauzes  hebben gehad. Je kunt natuurlijk tussendoor stoppen met tracken, maar dat vergeet ik meestal.

Deze app werkt op je gps, dus je hebt geen internetverbinding nodig. Zodra je internet hebt upload je je skidagje naar je account.
simple thoughts wintersport uitzicht

Uitzicht van het appartement.

simple thoughts wintersport sneeuw dennenboom

Zelfs op een somber en bewolkt dagje ziet sneeuw er sprookjesachtig uit. Dennenbomen met poedersuiker.

simple thoughts wintersport sneeuw
Nog meer dennenbomen met poedersuiker. Ik moet dan altijd denken aan Rudolph (van 24 kitchen) die altijd overal poedersuiker overheen doet, hihi.

simple thoughts wintersport sneeuw hutZo schattig die besneeuwde daken van de schuurtjes.

simple thoughts wintersport mooie lucht
Helaas, weer naar huis. Al maakte de blauwe lucht me wel weer blij. Want na de winter, sneeuw en wintersport komt de lente en dat is dan toch ook wel weer heel leuk.

simple thoughts wintersport zon

Terugreis met een mooie zonsondergang en een kleine file. Laatste foto van mijn wintersport plog, nu is het wachten tot de volgende keer.

Heerlijk om de foto’s weer terug te zien. Sneeuw, zon, gluhwein, warme chocolademelk en frisse berglucht: ik wil weer terug! De winter is toch wel mijn favoriete seizoen. Of toch de herfst met alle mooie kleuren, of de lente of.. juist, ik hou van alle seizoenen en verschillende weersomstandigheden, maar sneeuw blijft toch wel favoriet!

 

Vinden jullie het leuk om zo wat vakantiefoto’s voorbij te zien komen? Behalve wintersport zijn er natuurlijk ook nog zonnige vakantie foto’s te bewonderen (Mexico en Zanzibar bijvoorbeeld…)

Liefs, Anne

 

Join the discussion

 1. Astrid van der Gronden

  Gave foto’s Anne,.. super leuk !

  Lieve groetjes, fijn weekend

  Astrid

 2. Margo

  Kom maar op met die zonnige foto’s!

 3. Pingback: Jodelee, jodeloo - Simple Thoughts

 4. Pingback: Wintersport (Paas) souvenirs - Simple Thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge