Nomnom, deze worteltaart cupcakes zijn echt TE lekker en simpel. Echt super simpel 🙂
Laatst had ik een high tea en op mijn “to bake list” stonden nog deze worteltaart cupcakes. Het recept komt van gimmedelicious.com en heb ik gevonden via Pinterest (serieus, wat zou ik zonder Pinterest moeten?!). Natuurlijk heb ik hem ietsje pietsje aangepast, gewoon omdat ik terwijl ik bezig ben altijd dingen bedenk die er nog lekkerder bij (kunnen) zijn.
Worteltaart ken je misschien wel als “carrotcake” en is ook lekker voor degene die niet van worteltjes houden. Eigenlijk proef je de worteltjes niet terug. Door de wortels en de olie zijn de cupcakes lekker smeuïg. Ik heb er walnoten aan toegevoegd, maar je kunt er altijd andere dingen aan toevoegen. Denk aan pecannoten in plaats van walnoten, rasp van een sinaassappel, rozijnen, banaan of iets anders wat jij lekker vind!
Worteltaart cupcakes
30 minuten
12 cupcakes
Ingrediënten
Worteltaart cupcakes
- 2 eieren
- 2 cups/260 gram (geraspte) wortelen
- ⅔ cup/160 mililiter zonnebloem olie
- 1 cup/128 gram bloem
- ¹⁄³ cup/67 gram suiker
- ¹⁄³ cup/73 gram basterd suiker
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel gember poeder
- ½ nootmuskaat poeder
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda (zuiveringszout)
- ¼ theelepel zout
- 50 gram gehakte walnoten
Roomkaas frosting
- 100 gram roomkaas, kamertemperatuur
- 50 gram roomboter, kamertemperatuur
- 170 gram poedersuiker (ongeveer)
- 1 theelepel vanille extract
Om snel de ingrediënten voor te bereiden: pak een grote bak en zet deze op de weegschaal. Weeg hierin de droge dingen in af (van bloem tot walnoten). Dit moet namelijk in 1 keer toegevoegd worden in het recept. Door tussendoor elke keer de weegschaal op 0 te zetten kun je in 1 bak alles afwegen. Als je cups gebruikt heb je natuurlijk geen weegschaal nodig.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Rasp de wortels in de keukenmachine of met een rasp. Helemaal geen zin hierin? Haal dan kant en klaar geraspte wortelen, voor een vleugje extra simpel!
Klop in een bak de eieren (met een vork is prima). Roer dan de wortelen en olie erdoor. Als dit goed geroerd is mogen de andere ingrediënten erin. Dit mag niet te lang geroerd worden. Ongeveer 10 draaien in de bak moet voldoende zijn, maar een paar meer of minder is niet erg!
Vet je cupcakevormpjes in. Ik werk graag met siliconen vormen, maar dat is net wat je zelf fijn vind. Vul de vormen voor ⅔. Zet ze in het midden van de oven en bak 12-15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Met een satéprikker kun je testen of ze goed zijn. Als het stokje er schoon uitkomt zijn ze klaar.
Als de worteltaart cupcakes in de oven zitten kun je vast de frosting maken. Met een mixer of blender mix je de boter tot deze mooi zacht is. Voeg dan de roomkaas en vanille extract toe en mix tot het goed gemixt en een beetje fluffy is. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe. Je hebt dan een luchtige frosting, waar een beetje pieken in blijven staan.
Laat de cupcakes eerst goed afkoelen voor je de roomkaas frosting erop doet, dit duurde bij mij 10 minuutjes. Ik heb de frosting er lekker simpel met een lepel op gedaan en dat ziet er al heeeeerlijk uit. Draai een beetje rondjes over je cupcake voor wat mooie pieken. Werk je liever met een spuitzak, dan kan dat natuurlijk ook!
Als garnering nog wat extra geraspte wortel erop en klaar zijn deze te lekkere worteltaart cupcakes!
Wil je de cupcakes nog niet gelijk opeten? Bewaar ze dan in een goed afsluitbare doos. Het slimste is om de frosting pas op de dag zelf erop te doen.
Hmmm worteltaart cupcakes, eetsmakelijk!
Waren echt super lekker!
hihihi ja he? Nomnomnom 😀
Hier hou ik van. Lekker en niet te ingewikkeld 🙂
Daar hou ik ook van, vandaar simple thoughts hihihi 😉
Pingback: Blog party #7 - Save the Mama
Pingback: Malteser & Baileys cheesecake - Simple Thoughts
Pingback: Paaseieren natuurlijk verven - Simple Thoughts
Pingback: Flespompoentaart - Simple Thoughts