want simpel is veel leuker!
DIY

Bloggers gezocht voor de Crea-hop

Hop, hop, hop! Zie jij ze ook weleens voorbij komen, die gezellige blog hops? Super leuk om aan mee te doen, toch?

Regelmatig zie ik bloghops voorbijkomen. Deze zijn voor alle mama bloggers. Alleen val ik als niet mama (of als hondenmama) niet echt in de groep van de mama bloggers. Dus ging het creatieve brein tijdens een kwebbeltje met Ilse van Kreanimo aan de slag en zo kwamen we op de Crea-Hop! Een creatieve bloghop, waarbij elke vorm van creativiteit welkom is. Ondertussen gaat de 3e editie alweer bijna van start, maar dit artikel bevat zeker nog genoeg informatie en voorbeelden.

 

Wat is een blog hop?

Geen idee wat een blog hop is? Dat snap ik, het klinkt ook zo gek. Eigenlijk is het een soort kettingbrief, alleen dan met bloggers. Een leuke manier om kennis te maken met andere blogs. Ik stuur jullie door naar blog A. Die stuurt je door naar B. Die naar C. Je hopt van blog naar blog tot je weer terecht komt op het blog waar je begonnen bent en dus het kringetje rond hebt. Bij de meeste bloghops kun je ook op elk blog iets leuks winnen. Het zorgt in ieder geval voor een boel gezelligheid, nieuwe bloggers leren kennen en veel winacties (wie is daar nu niet gek op?).

 

 

Wat moet je als blogger doen?

Jullie, lieve lezers, moeten nog even geduldig wachten tot het tijd is voor de Crea-hop. Eerst hebben we genoeg bloggers nodig!

Als blogger schrijf je een creatief artikel met het thema kleur, daaraan koppel je een winactie. Dit artikel komt op een bepaalde datum online. De prijs mag zelfgemaakt zijn, maar dit hoeft niet. Creatief zijn is een heel breed begrip: handletteren, schilderen, tekenen, breien, borduren, haken, dichten, scrapbooken, bulletjournaling, figuurzagen, maar ook in de keuken kun je creatief bezig zijn! Eigenlijk alles waar je een DIY van kunt maken.

 

Crea-hop ideetjes

In combinatie met de winactie was er wat onduidelijkheid. Dus ik zet even wat voorbeelden op een rijtje. Let op dat deze dus wel bij het thema moeten passen.

 • Schrijf een artikel over hoe je zelf kaarten kunt handletteren en geef daarbij die kaarten cadeau. Of de fineliners die je daarvoor gebruikt.

simple-thoughts-diy-watermeloen-zelfgemaakt-bloempot

 • Deel wat knutselvoorbeelden voor kinderen en geef daarbij een knutselpakketje weg.

simple-thoughts-nestle-rocky-road-bloginsider-smarties

 • Deel het recept van een heerlijke Rocky Road, super leuk om te maken en om te winnen (en stuur mij ook een stukje, jummie)!

simple thoughts gebaksbordjes versieren 2

 • Maak iets met Mod Podge en geef een potje weg.

zo sammie enzo cupcakes crea-hop

 • Of maak een artikel over hoe je de leukste cupcakes kunt maken. Deze leukerds van ZoSammieEnzo bijvoorbeeld. Je kunt de cupcakes weggeven, maar ook de ingrediënten om zelf deze schattige schaapjes te maken.

simple thoughts diy onderzetters

 • Kurken onderzetters, je raad het misschien al: geef ze cadeau! Of als je je lezers zelf creatief wil laten doen: een pakketje met lege onderzetters en wat stiften om ze te versieren.

kaasplank diy elsarblog crea-hop

 • Leg uit hoe je een knuffeltje kunt haken en geef de benodigdheden cadeau!

 

Zoals je ziet kun je alle kanten op. Denk aan de Crea-Cross van Kreanimo: het mag zo creatief als je zelf wil! Over de kosten hoef je je ook niet druk te maken, je mag zelf bedenken hoe duur je de winactie wilt maken. Niks moet en alles mag. Hopelijk krijg jij ook zin om mee te doen aan deze Crea-hop en doe je gezellig mee!

Crea-Hop 1: thema kleur

Crea-Hop 2: thema Sinterklaas

Crea-Hop 3: thema Vakantie (geef je op! 21 juni online).

 

Ja! Ik doe mee!

Ben je enthousiast en wil je meedoen? Dat vind ik leuk! Word lid van deze Facebook groep (of geef even je e-mail door, dan voeg ik je toe). Het volgende thema “vakantie” gaat op 21 juni live. Opgeven kan tot 10 juni.

Toch niet helemaal iets voor jou, maar weet je wel andere bloggers die dit leuk zouden vinden?  Nodig ze uit! Een zo groot mogelijke hop is natuurlijk het aller-, allerrrrleukste! 😀

 

 

Liefs, Anne

 

Join the discussion

 1. ElsaR

  Anne, nu is het echt duidelijker.
  Bedankt voor de uitleg.
  Ik hoop dat veel bloggers zich gaan aanmelden. Succes ☻♥

 2. Marieke

  Wat een superleuk idee!
  Ik ben wel creatief, maar vrees dat ik net niet creatief genoeg ben om mee te doen aan de bloghop, anders had ik graag mee gedaan 🙂

  • Anne

   Dankjewel, Marieke! Natuurlijk wel! Iedere vorm van creativiteit is welkom. Je kunt je kinderen hier natuurlijk ook bij betrekken. Leuke creatieve bezigheden met kinderen of iets dergelijks. Misschien bedenk je nog iets leuks, maar creatief bezig zijn is al heel creatief en dus van harte welkom bij de hop 🙂

   • Marieke

    Nog even over nagedacht en vanmiddag ook over gehad met Melanie van bmellow.nl en Dewi van firmamama.nl
    Maar denk wel dat ik mee ga doen. Heb iig al twee ideeën, de ene is al uitgewerkt en de ander kan ik nog uitwerken 🙂

    • Anne

     Ik had jullie al voorbij zien komen in de Facebookgroep, leuk en gezellig dat jullie mee doen 😀

 3. sammie

  Ik zou heel graag mee doen maar ik merk dat ik op het moment nog al moeite heb met bloggen, of in ieder geval me aan dingen houden. De nieuwe baan vraagt nog teveel energie. Ik skip dus, maar vind het idee wel erg leuk! Misschien een volgende editie 🙂

  • Anne

   Dat is jammer, Sammie! Mocht je voor 1 mei er anders over denken ben je alsnog van harte welkom enne eerst goed aan jezelf denken! Als de Crea-hop slaagt komen er zeker meerdere edities.. 😀

 4. Maai

  Hoi Anne, ik wil graag mee doen. Moet nog wel even iets bedenken maar dat komt goed 🙂

  • Anne

   Hey Maya! Jeeeej! Leuk dat je mee wil doen. Ik zag dat je al wel in de Facebook groep zit, zou je daar even willen reageren onder het berichtje “ik doe mee”. Soms ben ik namelijk een beetje chaotisch 😉

 5. Jolanda

  Ik doe heel graag mee, Superleuk!

  • Anne

   Jeeeej! Wil je je dan aanmelden voor de Crea-Hop facebook groep en reageren onder het bericht “ik doe mee”? Leuk dat je mee doet 😀

 6. Ilse van Kreanimo

  Ik ben er ook uit denk ik….

  (Het wordt ook tijd, maar ik heb het bijzonder druk. Maar ik wil hier zo graag aan meedoen! )

 7. Pingback: Creahop: Zelfgemaakte kaarten in het thema kleur – Ezra Schrijft

 8. mirjam griffioen

  Hoi Anne,

  Echt een super leuk idee!! succes, ik ben zelf altijd creatief bezig, ik woon alleen iets te ver weg Curacao wat het onhandig maakt. ik ga het wel volgen. iedereen veel plezier. groetjes Mirjam Griffioen

  • Anne

   Dankjewel Mirjam! Oef, dat snap ik. Ik weet ook niet zo goed hoe je dat kunt oplossen met de winactie? Mocht je er iets op bedenken dan ben je altijd van harte welkom om mee te doen. 18 november gaat de volgende hop online. Zo spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge